Corporate recruiter

Fabiënne

Even voorstellen

‘Als corporate recruiter werf ik nieuwe collega’s voor functies op onze kantoren. Denk aan functies op het gebied van communicatie, functies op facilitair gebied en banen op de stations: van stationsmanager tot projectmanagers voor OV-services. Maar als recruiter bij NS kun je je ook richten op andere takken of thema’s, zoals IT, diversiteit & inclusie of techniek.’

‘Iemand maakt een grote levensverandering mee bij het aannemen van een nieuwe baan. De gekozen kandidaat maak je daarmee over het algemeen enorm blij. Maar ook de manager en het team worden daar gelukkig van. Dat is zo leuk aan deze functie. Je krijgt namelijk positieve reacties vanuit verschillende hoeken. Ook kom je met diverse doelgroepen in aanraking, waar je normaal niet zo snel mee spreekt. Dat vind ik mooi.’

“‘Ik werk er pas drie maanden, maar heb al een hoop teamuitjes gehad. Binnenkort staat er weer een op de planning.”

Mijn collega's

Ik werk er pas drie maanden, maar heb al een hoop teamuitjes gehad. Binnenkort staat er weer een op de planning. We gaan een zogeheten pizzasessie houden, waarbij het team een boek bespreekt dat iedereen heeft gelezen. Met een pizzapunt in de hand bespreken we welke inzichten we uit het boek halen en wat we ervan hebben geleerd. Een soort boekenclub dus.

De ‘wilde woensdag’ is ook een ding bij onze afdeling. Elke week wordt één collega uitgeroepen tot lunchlead. Die zoekt een leuk lunchtentje uit, waar we vervolgens met 15 à 20 man heen wandelen. Zo ontdek je leuke nieuwe plekken in de stad en klets je met collega’s in de frisse lucht. Erg gezellig.

Hoogtepunt

Soms laat je je bij een selectieproces leiden door vooroordelen. Natuurlijk wil je dat niet, maar zo werkt je brein en hier heb je maar beperkt invloed op. Daarom hebben we een nieuwe manier van solliciteren in het leven geroepen. Namelijk een selectieproces op basis van een vragenlijst van 5 tot 7 vragen, over competenties en vaardigheden die betrekking hebben op de vacature. Je maakt daarbij geen selectie op basis van iemands motivatiebrief of cv.

Bij een vacature voor de functie van video editor hebben we het ook zo aangepakt. Daar hadden 75 kandidaten op gereageerd. Dat zijn er nogal wat. Met een team van drie recruiters hebben we alle antwoorden op de vragenlijst doorgespit en daar scores aan toegekend. Uiteindelijk is er iemand aangenomen waarvan de manager zei dat hij deze persoon niet direct had uitgekozen op basis van het cv. Dat is wat mij betreft een interessante uitkomst! We gaan met deze manier van solliciteren de aankomende tijd meer ervaring opdoen.

Saskia's NS Journey

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.