Het IT-landschap wordt steeds uitdagender, de behoeftes van onze reizigers veranderen; dat zorgt voor complexe vraagstukken. Hoe realiseren wij de reis van morgen? Welke expertises hebben we nodig, welke tooling gebruiken we en hoe geven wij de wensen uit de business vorm? Als expertise- of IT-lead haal jij het beste uit onze medewerkers naar boven. Of jij je nu focust op het ontwikkelen van hun talenten, de visie binnen IT of doelgericht de juiste prioriteiten bepaalt; jij zet de mensen en processen voor de reis van morgen in beweging!
Leidinggevende lead IT NS

Talentontwikkeling of teamresultaat?

Wij geloven dat elke medewerker een impactvolle bijdrage kan leveren aan onze reis van vandaag en morgen wanneer iedereen elke dag zijn of haar talenten kan inzetten. Als expertise lead koester je die talenten en coach je medewerkers deze optimaal in te zetten en te blijven ontwikkelen. Jij zorgt dat iedereen op de juiste plek zit, helpt ze in hun persoonlijke ontwikkeling en bent er ook als een medewerker even wat extra ondersteuning nodig heeft. Wij geloven binnen NS dat het in regie blijven op de eigen ontwikkeling en het werkgeluk ontzettend belangrijk zijn voor een gezonde en goede werkomgeving. 

“Het leukste vind ik om medewerkers een stap verder te brengen in hun functie, loopbaan of privéleven. Als mijn collega dan zegt: ‘Ik heb het nu echt helder en weet welke stappen ik moet zetten’, dan is mijn dag geslaagd!”

Wendy

Expertise lead

Manager IT met collega

Jij gaat voor resultaat

Waar jij je als expertise lead focust op individuele teamleden binnen jouw specialisatie, ben je als IT-lead verantwoordelijk voor de resultaten binnen IT. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de prestaties van de individuele medewerker en van de teams. Je schakelt als IT-lead snel met de product owners om de wensen van de business te vertalen in concrete prioriteiten en met jouw generalistische kennis bewaak je de kwaliteit en ben jij de verbinder tussen technologie en organisatie. Samen zorgen jullie ervoor dat de reis van morgen met de hoogste kwaliteit wordt gerealiseerd!

Manager IT met collega's

Blijven ontwikkelen

NS zet vol in op IT als drijfkracht voor de toekomst. Met agile teams, continuous delivery en de nieuwste technieken, zoals Docker in Amazon Web Services, C# en React. Onze teams blijven innoveren, van deelmobiliteit tot het nog gebruiksvriendelijker maken van onze reisplanner app of het optimaal ondersteunen van onze machinisten en conducteurs met IT-oplossingen. Onze leads binnen IT werken intensief samen om iedereen in zijn kracht te laten staan. Je hebt direct veel verantwoordelijkheid binnen een omgeving met veel verschillende stakeholders en bijna duizend IT-systemen. Dit zorgt ervoor dat we als organisatie wendbaar blijven en dat jij flink uitgedaagd wordt. Met zoveel verschillende collega’s, expertises en technieken raak je niet uitgeleerd! Daarnaast krijg je van ons alle ruimte voor je eigen managementstijl en om jezelf te ontwikkelen. Met opleidingen en uitdagende projecten, maar ook door te sparren met collega-leads.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.