Als monteur bij NS ben je de hele dag bezig met TreinTechniek. Jij zorgt dat onze treinen veilig en betrouwbaar door Nederland rijden. Samen met je collega’s begin je jouw dag in een enorme hal waar onze treinstellen al klaar staan voor onderhoud of reparatie. Dagelijks rekenen honderdduizenden reizigers op jouw skills. Zorg jij dat onze treinen veilig en op tijd kunnen rijden?
Example alt text

Goede arbeidsvoorwaarden

Example alt text

Verder ontwikkelen en doorgroeien

Example alt text

Een gezellig team en uitdagende projecten

Als monteur bij NS ben je de hele dag bezig met TreinTechniek. Jij zorgt dat onze treinen veilig en betrouwbaar door Nederland rijden. Samen met je collega’s begin je jouw dag in een enorme hal waar onze treinstellen al klaar staan voor onderhoud of reparatie. Dagelijks rekenen honderdduizenden reizigers op jouw skills. Zorg jij dat onze treinen veilig en op tijd kunnen rijden?

Werken bij NS. Klinkt goed

Werken bij NS. Klinkt goed!

Treinen zitten vol techniek

Nieuwsgierig waar je aan gaat werken? Onze treinen zitten vol technische innovaties die je blijven uitdagen. Wat dacht je van talloze sensoren die waardevolle data geven aan IT-systemen, usb-oplaadpunten, de automatisch uitschuivende drempel als je de trein instapt. En dan zijn er ook de essentiële onderdelen van de trein, zoals goed onderhouden wielen en veilige hoogspanning. Met zoveel variatie is geen dag hetzelfde. 

Monteur aan het werk
Wil je nog niet solliciteren, maar toch op de hoogte blijven van TreinTechniek? Neem dan contact op met onze recruiter. Je kan bijvoorbeeld bij ons langskomen tijdens een meeloopmoment, meet&greet of open dag. Ook beantwoorden we graag al je vragen.

Wil je meer weten of kan ik je ergens bij helpen?

Bel, app of mail met

Jerina Harderwijk

Een foto van Jerina

Onderhoud

Klaar en gaan! Dankzij technische controles en goed onderhoud kunnen onze reizigers vertrouwen op een veilige en goed functionerende trein.

Innovatie

Jouw kennis is hard nodig om onze werkprocessen te verbeteren en slimme oplossingen te bedenken. Zo kunnen we sneller werken en help je jouw collega’s verder met de beste materialen.

Reparatie

Of je nu sleutelt aan een onderstel of de airconditioning repareert. Elke dag is anders en soms ook uitdagend. Kan de trein op tijd en veilig verder?

Revisie

Van kleine modificaties aan airco’s of draai- en wielstellen tot de revisie van een complete treinserie: na revisie zijn onze producten helemaal klaar om weer ruim een miljoen kilometer af te leggen!

“De ene dag update ik de systemen van een trein, en de volgende dag vervang ik de scharnieren van de glazen deuren. Het is afwisselend werk, en dat vind ik het leukste aan mijn vak.”
NS Monteur Jasper

Jasper

Monteur service team

Monteurs NS

Ben je nog geen monteur?

Bij onze TechniekFabriek in Zwolle, Amsterdam of Berkel-Enschot word je binnen twee jaar opgeleid tot monteur mechatronica (mbo-2). In deze unieke combinatie van werken en leren draai je volledig mee in een team in de operatie. Zo leer je de nieuwste technieken kennen en ben jij helemaal klaar voor een baan als monteur. NS verzorgt de stages en jouw volledige studiekosten. Bovendien ontvang jij al salaris in het tweede jaar!

Neem alvast een kijkje op jouw nieuwe werkplek!

Verhalen van onze mensen

Modernisering van A tot Z: als Engineer werken bij NS Treinmodernisering in Haarlem

“Hoe vet is het dat je treinen ziet rondrijden in Nederland die jij met je team van begin tot eind hebt gemoderniseerd?” Chantal is Junior Engineer bij NS Treinmodernisering in Haarlem. Met haar team zorgt ze ervoor dat alle elektrische (sub)systemen aan elkaar gekoppeld worden in treinen die gemoderniseerd worden. Chantal legt uit: “Wij als productgroep Energievoorziening zorgen eigenlijk voor alle bekabeling in de trein, de kabelloop van de bekabeling en de kabeldragers waar de bekabeling in gemonteerd wordt.

Elke dag leer ik iets nieuws, daar haal ik mijn plezier uit

“Nieuwe uitdagingen zoeken en altijd blijven leren zit gewoon in mij.” Anass Rizki is Kernteam Specialist van het NS onderhoudsbedrijf in Leidschendam. In deze functie spoort hij complexe storingen op binnen de treinen van NS. Anass heeft na zijn opleiding tot monteur aan de NS TechniekFabriek in Amsterdam diverse stappen gezet om naar zijn huidige functie door te groeien: “Na mijn opleiding aan de TechniekFabriek ben ik doorgegaan met een mbo niveau 3 opleiding. Niet lang na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen met een niveau 4 opleiding. Momenteel zit ik in de laatste fase van deze opleiding. Als ik ook deze opleiding heb afgerond kan ik helemaal zelfstandig aan de slag.”

Aflevering Makers van Morgen - Treinmodernisering

Altijd al willen weten hoe de treinen van NS gemoderniseerd worden? In een aflevering van het televisieprogramma Van Passie naar Droombaan met als thema ‘De Makers van Morgen’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij NS Treinmodernisering in Haarlem. In deze werkplaats worden verouderde treinstellen volledig opgeknapt. Niet alleen op het gebied van techniek krijgen de treinstellen een upgrade, maar ook het uiterlijk van de treinen wordt hier volledig gemoderniseerd.

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.