Als monteur bij NS zorg jij dat onze treinen veilig en betrouwbaar door Nederland rijden. Samen met collega’s begin je jouw dag in een enorme hal waar onze treinstellen al klaar staan voor onderhoud of reparatie. Dagelijks zijn honderdduizenden reizigers afhankelijk van jouw werk. Zorg jij dat onze treinen veilig en op tijd kunnen rijden?

Werken bij NS. Klinkt goed!

Als monteur bij NS zorg jij dat onze treinen veilig en betrouwbaar door Nederland rijden. Samen met collega’s begin je jouw dag in een enorme hal waar onze treinstellen al klaar staan voor onderhoud of reparatie. Dagelijks zijn honderdduizenden reizigers afhankelijk van jouw werk. Zorg jij dat onze treinen veilig en op tijd kunnen rijden?

Werken bij NS. Klinkt goed

Werk aan technische innovaties

Nieuwsgierig waar je aan gaat werken? Onze treinen zitten vol technische innovaties die je blijven uitdagen. Wat dacht je van talloze sensoren die waardevolle data geven aan IT-systemen, usb-oplaadpunten, de automatisch uitschuivende drempel als je de trein instapt. En dan zijn er ook de essentiële onderdelen van de trein, zoals goed onderhouden wielen en veilige hoogspanning. Met zoveel variatie is geen dag hetzelfde.

Monteur aan het werk
Example alt text

Goede arbeidsvoorwaarden

Example alt text

Verder ontwikkelen en doorgroeien

Example alt text

Een gezellig team en uitdagende projecten

Onderhoud

Klaar en gaan! Dankzij technische controles en goed onderhoud kunnen onze reizigers vertrouwen op een veilige en goed functionerende trein.

Innovatie

Jouw kennis is hard nodig om onze werkprocessen te verbeteren en slimme oplossingen te bedenken. Zo kunnen we sneller werken en help je jouw collega’s verder met de beste materialen.

Reparatie

Of je nu sleutelt aan een onderstel of de airconditioning repareert. Elke dag is anders en soms ook uitdagend. Kan de trein op tijd en veilig verder?

Revisie

Van kleine modificaties aan airco’s of draai- en wielstellen tot de revisie van een complete treinserie: na revisie zijn onze producten helemaal klaar om weer ruim een miljoen kilometer af te leggen!

“De ene dag update ik de systemen van een trein, en de volgende dag vervang ik de scharnieren van de glazen deuren. Het is afwisselend werk, en dat vind ik het leukste aan mijn vak.”

Jasper

Monteur service team

Ben je nog geen monteur?

Bij onze TechniekFabriek in Zwolle of Amsterdam word je binnen twee jaar opgeleid tot monteur mechatronica (mbo-2). In deze unieke combinatie van werken en leren draai je volledig mee in een team in de operatie. Zo leer je de nieuwste technieken kennen en ben jij helemaal klaar voor een baan als monteur. NS verzorgt de stages en jouw volledige studiekosten. Bovendien ontvang jij al salaris in het tweede jaar!

Neem alvast een kijkje op jouw nieuwe werkplek!

Verhalen van onze mensen

Nieuwe treinen testen voor gebruik!

Als NS een nieuwe trein bestelt, is er een heel eisenpakket waaraan de trein moet voldoen. En dat pakket van eisen, moet natuurlijk ook getest worden. Ruben Sieraal is system engineer bij NS en hij houdt zich dagelijks bezig met het testen van pneumatische onderdelen (de onderdelen die werken op luchtdruk) zoals deuren en klimaatsystemen van NS-treinen. Ruben legt uit: “dan controleer ik de onderdelen en dan beoordeel ik of alles veilig is en aan de specificaties voldoet. Dit heb ik vooral gedaan bij de nieuwe intercity van NS (ICNG) om deze trein goedgekeurd te krijgen.”

Revisiemonteur

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Hoofdmonteur

Ik ben hoofdmonteur bij de afdeling Componenten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het herstellen van onderdelen en het begeleiden van monteurs, zodat zij mooie onderdelen kunnen maken voor de spoorwegen. Op onze werkplaats in Berkel-Enschot krijgen wij regelmatig onderdelen aangeleverd. Samen met een andere hoofdmonteur bespreken we op basis van de technische moeilijkheidsgraad wie met welke onderdelen aan de slag gaat.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.