Als monteur bij NS zorg jij dat onze treinen veilig en betrouwbaar door Nederland rijden. Samen met collega’s begin je jouw dag in een enorme hal waar onze treinstellen al klaar staan voor onderhoud of reparatie. Dagelijks zijn honderdduizenden reizigers afhankelijk van jouw werk. Zorg jij dat onze treinen veilig en op tijd kunnen rijden?

Werk aan technische innovaties

Nieuwsgierig waar je aan gaat werken? Onze treinen zitten vol technische innovaties die je blijven uitdagen. Wat dacht je van talloze sensoren die waardevolle data geven aan IT-systemen, usb-oplaadpunten, de automatisch uitschuivende drempel als je de trein instapt. En dan zijn er ook de essentiële onderdelen van de trein, zoals goed onderhouden wielen en veilige hoogspanning. Met zoveel variatie is geen dag hetzelfde.

Monteur aan het werk
Example alt text

Goede arbeidsvoorwaarden

Example alt text

Verder ontwikkelen en doorgroeien

Example alt text

Een gezellig team en uitdagende projecten

Onderhoud

Klaar en gaan! Dankzij technische controles en goed onderhoud kunnen onze reizigers vertrouwen op een veilige en goed functionerende trein.

Innovatie

Jouw kennis is hard nodig om onze werkprocessen te verbeteren en slimme oplossingen te bedenken. Zo kunnen we sneller werken en help je jouw collega’s verder met de beste materialen.

Reparatie

Of je nu sleutelt aan een onderstel of de airconditioning repareert. Elke dag is anders en soms ook uitdagend. Kan de trein op tijd en veilig verder?

Revisie

Van kleine modificaties aan airco’s of draai- en wielstellen tot de revisie van een complete treinserie: na revisie zijn onze producten helemaal klaar om weer ruim een miljoen kilometer af te leggen!

“De ene dag update ik de systemen van een trein, en de volgende dag vervang ik de scharnieren van de glazen deuren. Het is afwisselend werk, en dat vind ik het leukste aan mijn vak.”

Jasper

Monteur service team

Ben je nog geen monteur?

Bij onze TechniekFabriek in Zwolle of Amsterdam word je binnen twee jaar opgeleid tot monteur mechatronica (mbo-2). In deze unieke combinatie van werken en leren draai je volledig mee in een team in de operatie. Zo leer je de nieuwste technieken kennen en ben jij helemaal klaar voor een baan als monteur. NS verzorgt de stages en jouw volledige studiekosten. Bovendien ontvang jij al salaris in het tweede jaar!

Neem alvast een kijkje op jouw nieuwe werkplek!

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.