In het duurzaam bereikbaar maken van Nederland, maken onze mensen het verschil. Dat vraagt om een open houding, een goede gezondheid en genoeg energie. Daarom biedt NS medewerkers allerlei faciliteiten en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je goed in je vel zit en je werk met plezier kunt doen. Vandaag en morgen.

Zo blijven we samen vitaal

Met de impact van corona en het personeelstekort staan gezondheid en vitaliteit dit jaar extra hoog op onze agenda. Het bestuur en medezeggenschap zijn hiervoor een unieke samenwerking aangegaan. Collega’s kunnen via het programma ‘Zo blijven we samen vitaal’ ideeën aandragen die het werkplezier verder vergroten.

Energiemeter

Als je bij NS komt werken, helpen wij je op verschillende manieren om gezond te blijven. Wil je bijvoorbeeld weten hoe het ervoor staat met je gezondheid en energieniveau? Met de vragenlijst van onze Energiemeter weet je het zo. Je kunt aansluitend ook een afspraak maken met een vitaliteitscoach voor een gezondheidscheck. Zo blijf jij goed in je vel bij NS.

Oplaadstation

Het Oplaadstation is hét platform binnen ons intranet met informatie, tips en inspiratie om gezond en energiek te blijven en je werk met plezier te doen. Ook lees je hier meer over de ondersteuning die NS je daarbij biedt. Veel van die hulp staat voor collega’s overzichtelijk bij elkaar in onze Fitwijzer.

In beweging

Wil jij net als veel van onze collega’s meedoen aan sportieve events? Railsport organiseert die, nationaal en zélfs internationaal. Regelmatig staan er culturele evenementen, familiedagen en vitaliteitsprogramma’s op de agenda. Op ons hoofdkantoor in Utrecht kun je zelfs gebruik maken van het incompany fitnesscentrum.

Verhalen van onze collega's

Kantoor

Accountmanager

Ik help grote organisaties, van corporates tot de overheid, vooruit in hun zoektocht naar duurzame mobiliteit. Ik adviseer hen over hoe medewerkers gebruik kunnen maken van NS als brede mobiliteitsaanbieder. Een mooi voorbeeld van wat NS bijvoorbeeld biedt is NS Go, een dienst waarmee een werknemer zijn reis van deur tot deur plant en alle ritten met fiets, trein en auto plant, boekt en declareert via de NS app. Mijn werk zorgt voor interessante vraagstukken, zoals deze: door corona werken mensen vaker thuis. Dus waar werkgevers eerst een NS-Business Card aanboden aan medewerkers om full-time naar kantoor te reizen, willen ze nu een alternatief gericht op hybride werken. Dan is het mijn taak om te kijken hoe we als NS het aanbod kunnen laten aansluiten op die wens.

Hoe een bijzondere dienstregeling tot stand komt

Twaalf treinen per uur waar er normaal twee rijden? Procesleider Jeroen van Piggelen is verantwoordelijk voor de dienstregelingen in de laatste fase, bij de afdeling Netwerkontwikkeling & -Ontwerp. “Ik ben procesleider van de dienstregeling voor de specifieke dagen. Specifieke dagen betekent dat wij elke week een dienstregeling overdragen die op een specifiek aantal dagen is aangepast op de actualiteit.” Dit is bijvoorbeeld het geval bij buitendienststellingen, uitval van treinen of grote evenementen waarvoor een aangepaste dienstregeling nodig is. Zoals tijdens de Dutch Grand Prix afgelopen zomer.

Kantoor

Expertise Lead

Als Expertise Lead help ik NS'ers die binnen de afdeling Data, Innovatie & Analyse werken om zich verder te ontwikkelen op werkvlak. Het mooiste aan mijn werk vind ik het als een medewerker een sessie binnenkomt met een zorg en naar buiten gaat met een lach. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door coaching, een opleiding of een training aanbieden of door te zorgen voor de juiste omgeving waarin de medewerker kan groeien.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.