In het duurzaam bereikbaar maken van Nederland, maken onze mensen het verschil. Dat vraagt om een open houding, een goede gezondheid en genoeg energie. Daarom biedt NS medewerkers allerlei faciliteiten en ondersteuning om ervoor te zorgen dat je goed in je vel zit en je werk met plezier kunt doen. Vandaag en morgen.

Zo blijven we samen vitaal

Met de impact van corona en het personeelstekort staan gezondheid en vitaliteit dit jaar extra hoog op onze agenda. Het bestuur en medezeggenschap zijn hiervoor een unieke samenwerking aangegaan. Collega’s kunnen via het programma ‘Zo blijven we samen vitaal’ ideeën aandragen die het werkplezier verder vergroten.

Energiemeter

Als je bij NS komt werken, helpen wij je op verschillende manieren om gezond te blijven. Wil je bijvoorbeeld weten hoe het ervoor staat met je gezondheid en energieniveau? Met de vragenlijst van onze Energiemeter weet je het zo. Je kunt aansluitend ook een afspraak maken met een vitaliteitscoach voor een gezondheidscheck. Zo blijf jij goed in je vel bij NS.

Oplaadstation

Het Oplaadstation is hét platform binnen ons intranet met informatie, tips en inspiratie om gezond en energiek te blijven en je werk met plezier te doen. Ook lees je hier meer over de ondersteuning die NS je daarbij biedt. Veel van die hulp staat voor collega’s overzichtelijk bij elkaar in onze Fitwijzer.

In beweging

Wil jij net als veel van onze collega’s meedoen aan sportieve events? Railsport organiseert die, nationaal en zélfs internationaal. Regelmatig staan er culturele evenementen, familiedagen en vitaliteitsprogramma’s op de agenda. Op ons hoofdkantoor in Utrecht kun je zelfs gebruik maken van het incompany fitnesscentrum.

Verhalen van onze collega's

Techniek

Modernisering van A tot Z: als Engineer werken bij NS Treinmodernisering in Haarlem

“Hoe vet is het dat je treinen ziet rondrijden in Nederland die jij met je team van begin tot eind hebt gemoderniseerd?” Chantal is Junior Engineer bij NS Treinmodernisering in Haarlem. Met haar team zorgt ze ervoor dat alle elektrische (sub)systemen aan elkaar gekoppeld worden in treinen die gemoderniseerd worden. Chantal legt uit: “Wij als productgroep Energievoorziening zorgen eigenlijk voor alle bekabeling in de trein, de kabelloop van de bekabeling en de kabeldragers waar de bekabeling in gemonteerd wordt.

Techniek

Elke dag leer ik iets nieuws, daar haal ik mijn plezier uit

“Nieuwe uitdagingen zoeken en altijd blijven leren zit gewoon in mij.” Anass Rizki is Kernteam Specialist van het NS onderhoudsbedrijf in Leidschendam. In deze functie spoort hij complexe storingen op binnen de treinen van NS. Anass heeft na zijn opleiding tot monteur aan de NS TechniekFabriek in Amsterdam diverse stappen gezet om naar zijn huidige functie door te groeien: “Na mijn opleiding aan de TechniekFabriek ben ik doorgegaan met een mbo niveau 3 opleiding. Niet lang na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen met een niveau 4 opleiding. Momenteel zit ik in de laatste fase van deze opleiding. Als ik ook deze opleiding heb afgerond kan ik helemaal zelfstandig aan de slag.”

Techniek

Aflevering Makers van Morgen - Treinmodernisering

Altijd al willen weten hoe de treinen van NS gemoderniseerd worden? In een aflevering van het televisieprogramma Van Passie naar Droombaan met als thema ‘De Makers van Morgen’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij NS Treinmodernisering in Haarlem. In deze werkplaats worden verouderde treinstellen volledig opgeknapt. Niet alleen op het gebied van techniek krijgen de treinstellen een upgrade, maar ook het uiterlijk van de treinen wordt hier volledig gemoderniseerd.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.