Europese aanbestedingen leiden, goede relaties onderhouden en de perfecte match zoeken tussen kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid; als trainee Inkoop ga je direct aan de slag met aanbestedingen en maak je kennis met de business van NS en haar leveranciers. Zo ben je vaak snel aan het schakelen met je collega’s, sta je voor uitdagende vraagstukken en ontwikkel je jezelf razendsnel op persoonlijk vlak. Zorg jij er straks voor dat de reis van morgen niet alleen duurzaam is, maar ook betaalbaar blijft?
Trainee inkoop
“Als inkoper ben je dé verbindende schakel tussen de markt en de business, waardoor je voortdurend een zakelijke blik met de menselijke kant combineert. Het samen sparren met de business en het onderhandelen met leveranciers vind ik het leukste! Hier ligt ook de directe bijdrage die je levert: ervoor zorgen dat je beste leverancier contracteert en dat je de beste prijs én kwaliteit uit onderhandelt.”
Trainees inkoop

Jan Thomas

Voormalig inkoop trainee

Jouw ontwikkeling staat centraal

In het tweejarige traineeship Inkoop draai jij direct volop mee en ontwikkel je jezelf als inkoper, contractmanager of als leveranciersmanager. Daarbij begin je bij één van onze gespecialiseerde Category teams. Van Bouw, Rail, en IT, tot Facilitair en HR diensten. In het tweede jaar ga je een nieuwe uitdaging aan binnen een andere afdeling zodat je kunt ontdekken wat het beste bij je past en je het vak én de organisatie goed leert kennen. Zo leg je een stevige basis voor je carrière! Uiteraard helpen wij jou daar graag bij, met vakopleidingen, persoonlijke begeleiding en een ontwikkeltraject.

Example alt text

Start in september

Example alt text

Vakinhoudelijk én persoonlijk groeien

Example alt text

Een goed salaris

Example alt text

Impact op duurzaam bereikbaar Nederland

Example alt text

Bouwen aan je netwerk bij JongNS

Example alt text

Carrièrekansen na je traineeship

Example alt text

Start in september

Example alt text

Vakinhoudelijk én persoonlijk groeien

Example alt text

Een goed salaris

Example alt text

Impact op duurzaam bereikbaar Nederland

Example alt text

Bouwen aan je netwerk bij JongNS

Example alt text

Carrièrekansen na je traineeship

Trainee inkoop

Bouwen aan je carrière

Binnen een grote organisatie als NS wacht er altijd een volgende uitdaging op je. Je raakt daarom nooit uitgeleerd, want ook na je traineeship blijf jij je ontwikkelen. Zo zijn er volop doorgroeimogelijkheden binnen NS Procurement en misschien kun je straks wel direct aan de slag als inkoper of contractmanager binnen één van onze Category teams. Zo bouw jij aan je verdere carrière binnen NS. Ambitie wordt beloond! Doorgroeien naar senior inkoper of senior contractmanager? Dat ligt in jouw handen.

Verhalen van onze Trainees

IT trainee NS

IT-trainee bij NS, een kijkje in de reis van onze trainees

Floor is IT-trainee bij NS. Op de afdeling Reisbegeleiding gaat ze samen met haar team over de omreisadviezen bij een verstoring op het spoor. “Als er iets gebeurt op het spoor, dan komt dat bij het OCCR (operationeel controle centrum rail) binnen. Medewerkers van het OCCR gebruiken dan onze applicatie om de verstoring in te voeren en aan de hand van de informatie die wordt ingevoerd genereren wij de omreisadviezen. Dit vind je terug in onder andere de omroepberichten op het station, want dat komt van mijn team. Dat is super leuk, super concreet en heel zichtbaar.” 
Studenten kantoor NS

NS opent hoofdkantoor voor studenten!

“Voor een rustige studeerplek hoef je als student niet meer in de rij te staan deze vrijdag, NS heeft namelijk kantoorruimte beschikbaar gesteld voor 80 ingeschreven studenten.” Vera Tukke is IT-Trainee en momenteel in de rol van UX-designer in een van de NS-app teams: “Ik ben dagelijks bezig met het bedenken van wat er in onze app moet komen en hoe dat eruit moet zien. Daarnaast ben ik nu druk bezig met andere trainees om twee dagen te organiseren waarin ongeveer 80 studenten kunnen studeren op het hoofdkantoor van NS.”
NS trainees

Werken, leren en ontwikkelen tegelijk!

“Een traineeship bij NS is een geweldige kans.” Imane Boubkari, Judith Neyens en Murk de Roos zijn drie trainees bij NS en werken alle drie binnen een ander vakgebied: Imane is maintenance engineer, Judith is Businesscontroller bij NS Retail en Murk Software developer bij het team frame OV-fiets. Zij hebben allemaal gekozen voor een traineeship bij NS en halen hier alles uit.  

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.