Met 750 treinstellen is onze materieelvloot enorm. Technisch complex en met een assetwaarde van miljarden euro’s. Als assetmanager haal jij het maximale uit ons materieel, zorg jij dat aan alle voorwaarden wordt voldaan, en weeg je dit af tegen de kosten en de risico's. Zodat onze treinen op tijd, comfortabel en betrouwbaar kunnen rijden over het drukste spoorwegnetwerk van Europa. Honderdduizenden reizigers vertrouwen op jou.

Werken bij NS. Klinkt goed!

Met 750 treinstellen is onze materieelvloot enorm. Technisch complex en met een assetwaarde van miljarden euro’s. Als assetmanager haal jij het maximale uit ons materieel, zorg jij dat aan alle voorwaarden wordt voldaan, en weeg je dit af tegen de kosten en de risico's. Zodat onze treinen op tijd, comfortabel en betrouwbaar kunnen rijden over het drukste spoorwegnetwerk van Europa. Honderdduizenden reizigers vertrouwen op jou.

Werken bij NS. Klinkt goed

Projecten voor de trein van morgen

Wist je dat NS miljarden euro’s investeert in het moderniseren van treinen? Van stroomafnemers en bestickering tot digitalisering, een compleet nieuw interieur en innovatieve toepassingen als een automatische piloot. We blijven innoveren en verbeteren om aan de wensen van onze reizigers te kunnen blijven voldoen. Als assetmanager zorg jij dat dit verantwoord en volgens de richtlijnen gebeurt. Je schakelt daarom veel met verschillende stakeholders, over investeringen, risico’s, wetgeving en voorwaarden. Met jouw oog voor processen en kwaliteit, weet je draagvlak te creëren in de hele organisatie. Zo realiseer jij oplossingen waar we als NS achter staan. Altijd met de reiziger op 1.

Assetmanagement medewerkers trein
Example alt text

Draag bij aan innovatie en verbetering

Example alt text

Veel uitdaging en verantwoordelijkheid

Example alt text

Goede arbeidsvoorwaarden

De reis van morgen

Wij hechten waarde aan jouw technische expertise, daarom zit jij bij ons dicht op de nieuwste ontwikkelingen en is er volop ruimte voor jouw ideeën.

Duurzaam innoveren

Circulair ondernemen, klimaatneutraal reizen en treinen die volledig op windenergie rijden. Bij NS krijg te maken met innovatieve technieken op het gebied van duurzaamheid.

Complexe uitdagingen

Als assetmanager kom je te werken in een bedrijf met complexe technische systemen met een grote impact. Dat betekent dat je vaak voor inhoudelijke uitdagingen komt te staan!

Ruimte voor jouw ontwikkeling

Bij NS raak je niet uitgeleerd en blijf je jezelf ontwikkelen met opleidingen, door te sparren met je technische collega’s of door uitdagende projecten op te pakken!
“Er zijn allerlei innovatieve ideeën om onze treinen te moderniseren, die wel veilig en toelaatbaar moeten zijn. Achter de toelating van nieuwe en gemoderniseerde treinen gaat een hele wereld van spoorwegwet- en regelgeving schuil. Samen tot een oplossing komen en met andere NS-teams zorgen voor de veiligheid van onze reizigers: daar gaan we voor!”
NS onderhoud

Henk

Manager Toelating

Verhalen van onze mensen

Modernisering van A tot Z: als Engineer werken bij NS Treinmodernisering in Haarlem

“Hoe vet is het dat je treinen ziet rondrijden in Nederland die jij met je team van begin tot eind hebt gemoderniseerd?” Chantal is Junior Engineer bij NS Treinmodernisering in Haarlem. Met haar team zorgt ze ervoor dat alle elektrische (sub)systemen aan elkaar gekoppeld worden in treinen die gemoderniseerd worden. Chantal legt uit: “Wij als productgroep Energievoorziening zorgen eigenlijk voor alle bekabeling in de trein, de kabelloop van de bekabeling en de kabeldragers waar de bekabeling in gemonteerd wordt.

Elke dag leer ik iets nieuws, daar haal ik mijn plezier uit

“Nieuwe uitdagingen zoeken en altijd blijven leren zit gewoon in mij.” Anass Rizki is Kernteam Specialist van het NS onderhoudsbedrijf in Leidschendam. In deze functie spoort hij complexe storingen op binnen de treinen van NS. Anass heeft na zijn opleiding tot monteur aan de NS TechniekFabriek in Amsterdam diverse stappen gezet om naar zijn huidige functie door te groeien: “Na mijn opleiding aan de TechniekFabriek ben ik doorgegaan met een mbo niveau 3 opleiding. Niet lang na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen met een niveau 4 opleiding. Momenteel zit ik in de laatste fase van deze opleiding. Als ik ook deze opleiding heb afgerond kan ik helemaal zelfstandig aan de slag.”

Aflevering Makers van Morgen - Treinmodernisering

Altijd al willen weten hoe de treinen van NS gemoderniseerd worden? In een aflevering van het televisieprogramma Van Passie naar Droombaan met als thema ‘De Makers van Morgen’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij NS Treinmodernisering in Haarlem. In deze werkplaats worden verouderde treinstellen volledig opgeknapt. Niet alleen op het gebied van techniek krijgen de treinstellen een upgrade, maar ook het uiterlijk van de treinen wordt hier volledig gemoderniseerd.

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.