Met 750 treinstellen is onze materieelvloot enorm. Technisch complex en met een assetwaarde van miljarden euro’s. Als assetmanager haal jij het maximale uit ons materieel, zorg jij dat aan alle voorwaarden wordt voldaan, en weeg je dit af tegen de kosten en de risico's. Zodat onze treinen op tijd, comfortabel en betrouwbaar kunnen rijden over het drukste spoorwegnetwerk van Europa. Honderdduizenden reizigers vertrouwen op jou.

Werken bij NS. Klinkt goed!

Projecten voor de trein van morgen

Wist je dat NS miljarden euro’s investeert in het moderniseren van treinen? Van stroomafnemers en bestickering tot digitalisering, een compleet nieuw interieur en innovatieve toepassingen als een automatische piloot. We blijven innoveren en verbeteren om aan de wensen van onze reizigers te kunnen blijven voldoen. Als assetmanager zorg jij dat dit verantwoord en volgens de richtlijnen gebeurt. Je schakelt daarom veel met verschillende stakeholders, over investeringen, risico’s, wetgeving en voorwaarden. Met jouw oog voor processen en kwaliteit, weet je draagvlak te creëren in de hele organisatie. Zo realiseer jij oplossingen waar we als NS achter staan. Altijd met de reiziger op 1.

Assetmanagement medewerkers naast een trein
Example alt text

Draag bij aan innovatie en verbetering

Example alt text

Veel uitdaging en verantwoordelijkheid

Example alt text

Goede arbeidsvoorwaarden

De reis van morgen

Wij hechten waarde aan jouw technische expertise, daarom zit jij bij ons dicht op de nieuwste ontwikkelingen en is er volop ruimte voor jouw ideeën.

Duurzaam innoveren

Circulair ondernemen, klimaatneutraal reizen en treinen die volledig op windenergie rijden. Bij NS krijg te maken met innovatieve technieken op het gebied van duurzaamheid.

Complexe uitdagingen

Als assetmanager kom je te werken in een bedrijf met complexe technische systemen met een grote impact. Dat betekent dat je vaak voor inhoudelijke uitdagingen komt te staan!

Ruimte voor jouw ontwikkeling

Bij NS raak je niet uitgeleerd en blijf je jezelf ontwikkelen met opleidingen, door te sparren met je technische collega’s of door uitdagende projecten op te pakken!
“Er zijn allerlei innovatieve ideeën om onze treinen te moderniseren, die wel veilig en toelaatbaar moeten zijn. Achter de toelating van nieuwe en gemoderniseerde treinen gaat een hele wereld van spoorwegwet- en regelgeving schuil. Samen tot een oplossing komen en met andere NS-teams zorgen voor de veiligheid van onze reizigers: daar gaan we voor!”

Henk

Manager Toelating

Verhalen van onze mensen

Nieuwe treinen testen voor gebruik!

Als NS een nieuwe trein bestelt, is er een heel eisenpakket waaraan de trein moet voldoen. En dat pakket van eisen, moet natuurlijk ook getest worden. Ruben Sieraal is system engineer bij NS en hij houdt zich dagelijks bezig met het testen van pneumatische onderdelen (de onderdelen die werken op luchtdruk) zoals deuren en klimaatsystemen van NS-treinen. Ruben legt uit: “dan controleer ik de onderdelen en dan beoordeel ik of alles veilig is en aan de specificaties voldoet. Dit heb ik vooral gedaan bij de nieuwe intercity van NS (ICNG) om deze trein goedgekeurd te krijgen.”

Revisiemonteur

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Hoofdmonteur

Ik ben hoofdmonteur bij de afdeling Componenten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het herstellen van onderdelen en het begeleiden van monteurs, zodat zij mooie onderdelen kunnen maken voor de spoorwegen. Op onze werkplaats in Berkel-Enschot krijgen wij regelmatig onderdelen aangeleverd. Samen met een andere hoofdmonteur bespreken we op basis van de technische moeilijkheidsgraad wie met welke onderdelen aan de slag gaat.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.