Honderdduizenden transacties per dag, grote vastgoedprojecten en allerlei complexe en geautomatiseerde geldstromen. Als finance trainee leer je alles over de financiële stromen bij een miljardenbedrijf en kun je gelijk aan de slag. Jij helpt mee om de treinkaartjes voor reizend Nederland betaalbaar te houden en gaat op zoek naar de juiste balans tussen rendement en reiservaring. Daarnaast werk je aan uitdagende business opdrachten én aan je eigen persoonlijke leiderschap!
Finance traineeship
“NS staat midden in de maatschappij en heeft een enorm maatschappelijk belang. Je draagt bij aan iets wat ontzettend belangrijk is. Daarnaast sluit ik me aan bij de duurzaamheid waar NS voor staat. Ik vind het fijn om bezig te zijn het leven groener en mooier te maken!”

Sven

Finance trainee

Finance met impact

Als finance trainee zet jij gelijk grote stappen in je financiële carrière. Je wordt namelijk gelijk flink uitgedaagd en draait direct in verschillende functies mee in onze teams! Zo leer je jezelf goed kennen. Bijt je vast in onderwerpen die je prikkelen en uitdagen. Kom in aanraking met stevige financiële vraagstukken, ontwikkel jezelf vakinhoudelijk en persoonlijk en leg bij NS de basis voor een succesvolle carrière. En dat doe je terwijl je meebouwt aan een organisatie waar honderdduizenden reizigers en duizenden collega’s van afhankelijk zijn. Dat is finance met impact op grote schaal! En jouw werk zie je elke dag terug om je heen, in de winkels, OV-poortjes en mensen op het station, tot de treinen en OV-fietsen die door heel Nederland rijden. Want finance raakt alles binnen NS!

Example alt text

Start in september

Example alt text

Vakinhoudelijk én persoonlijk groeien

Example alt text

Een goed salaris

Example alt text

Impact op duurzaam bereikbaar Nederland

Example alt text

Bouwen aan je netwerk bij JongNS

Example alt text

Carrièrekansen na je traineeship

Start in september

Start in september

Example alt text

Vakinhoudelijk én persoonlijk groeien

Example alt text

Een goed salaris

Example alt text

Impact op duurzaam bereikbaar Nederland

Example alt text

Bouwen aan je netwerk bij jongNS

Example alt text

Carrièrekansen na je traineeship

Maak jij het verschil?

Met een finance traineeship boordevol praktijkervaring, innovatieve verbeterprojecten en persoonlijke ontwikkeling krijg jij alle ruimte om het verschil te maken! In twee jaar tijd maak je kennis met de verschillende facetten van finance binnen NS en doe je veel nieuwe contacten op. Als jij het goed doet, zien jouw collega’s dat ook. Daarom zijn er altijd doorgroeimogelijkheden binnen NS. Zo kun jij jezelf verder ontwikkelen tot o.a. accounting specialist, data-analist of tot business-, project- of financial controller. Werk jij straks mee aan de reis van morgen?

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het selectieproces eruit?

  • Solliciteren: De vacature voor het traineeship gaat in het voorjaar gedurende 3 weken open. Voor het indienen van jouw sollicitatie vragen wij jou een cv en motivatiebrief te uploaden. Wil jij de vacature als eerste in je mailbox? Maak dan een vacature alert aan via Vacature alert | Werken bij NS.
  • Online assessment: Als jouw profiel geschikt is voor het traineeship, vragen wij je een online assessment te maken: het NS Persoonsprofiel. Het maken van het assessment geeft ons meer inzicht in jouw capaciteiten en persoonskenmerken.
  • Online sollicitatiegesprek: Bij een positief resultaat van het assessment, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Tijdens dit online gesprek gaan wij dieper in op jouw motivatie.
  • Selectiedag: Wanneer wij enthousiast zijn na het sollicitatiegesprek, nodigen wij je uit voor de selectiedag. Deze dag vindt plaats op een mooie locatie in Utrecht en bestaat uit meerdere programmaonderdelen. Na de selectiedag weet je of je bij onze nieuwe lichting trainees hoort.
  • Arbeidsvoorwaardengesprek: NS verwelkomt je graag als nieuwe trainee en heeft je een contract toegestuurd. De recruiter vertelt je tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek wat je salaris wordt en welke arbeidsvoorwaarden er nog meer van toepassing zijn.
  • Welkom bij NS!

Ben je met een aantal jaar werkervaring nog steeds geschikt voor het traineeship?

Het programma van het traineeship is ingericht op de (persoonlijke) ontwikkeling van high potentials en sluit daarom het beste aan bij kandidaten met nog niet al te veel werkervaring.  

Hoe wordt de persoonlijke ontwikkeling gemonitord

Je bent als trainee in nauw contact met onze afdeling Leiderschapsontwikkeling. Deze afdeling organiseert het persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Tijdens het traineeship zijn er meerdere vaste reviewmomenten waarin samen wordt gekeken naar jouw vorderingen. 

Wat is als sollicitant belangrijk om te laten zien tijdens de sollicitatieprocedure

Een trainee bij NS is iemand die graag flinke stappen wil zetten naar een (top)functie binnen NS. Je bent gedreven, initiatiefrijk en hebt een grote dosis ambitie. Jij blinkt in veel dingen uit. Eén daarvan is je doorzettingsvermogen. Werken uit maatschappelijk en commercieel oogpunt komen samen bij NS, en die combinatie spreekt jou ook aan.

In welke functie(s) kun je terechtkomen als trainee?

De beschikbare rollen zijn elk jaar weer anders. Er zijn een paar functies die vaak vrijkomen, dit zijn onder andere:

  • Business Controller; jij bent het financiële geweten van een managementteam. Jij adviseert over financiële impact en zorgt dat de business de beslissingen kan nemen op basis van de juiste financiële informatie en forecasts.
  • Financial Controller: jij analyseert de gerealiseerde cijfers en kijkt waar verschillen zitten, signaleert afwijkingen en trends en adviseert en stuurt actief. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor onze externe accountant en verder ben je actief betrokken bij het opstellen van maand-, jaar- en kwartaalafsluitingen.
  • Finance manager: samen met jouw team ben jij verantwoordelijk voor een aandachtsgebied van de financiële kolom. Denk daarbij bijvoorbeeld aan debiteurenbeheer, manager accounting en reporting.

In welke functies kan je aan de slag na het afronden van het traineeship?

Het finance traineeship is een kickstart voor jouw carrière bij NS. Als finance trainee kun je bij NS echt alle kanten op, afhankelijk van jouw persoonlijke interesse en talenten. Een aantal functies die onze oud-trainees vervullen zijn: Manager financial Control, Directeur Control NS Operatie, Teamleider Crediteuren.

Welke studieachtergronden hebben trainees zoal?

Dat is heel divers, onder andere de volgende studies sluiten goed aan bij het finance traineeship: finance & control, business administration.

Verhalen van collega's

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.