Jij maakt als medewerker van NS hét verschil voor de reis van morgen. Jij brengt Nederland in beweging. Daar werk je hard voor en dat waarderen we. Die waardering krijg je terug in de vorm van prachtige arbeidsvoorwaarden. Veel van die voorwaarden zijn vastgelegd in onze cao, maar er is meer. Als je verder leest, zie je wat dat is.

Je verdient het

Bij NS verdien je een goed salaris. In de vacatureteksten communiceren wij in de meeste gevallen het maximale salaris o.b.v. een 36-urige werkweek. Naast je salaris en 8% vakantiegeld krijg je aan het eind van het jaar een eindejaarsuitkering van 3%.

Pensioenregeling

Werk je bij NS, dan ben je ook verzekerd van een goed pensioen. Je doet mee aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Rail & OV. Je ontvangt elk jaar een overzicht van hoe ze ervoor staan en wat dit voor jouw pensioen betekent. Voor de financiering van de pensioenaanspraken van alle medewerkers betaalt NS pensioenpremie aan het pensioenfonds. Jou wordt gemiddeld 1/3e deel van deze premie in rekening gebracht. Dit bedrag wordt maandelijks ingehouden op je bruto salaris.

Privé- en werkbalans

Bij NS werken we 36 uur. Soms meer, soms minder. We proberen het zo aangenaam mogelijk te maken door een flexibele indeling van uren of de mogelijkheid om thuis of buiten de gebruikelijke kantoortijden te werken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je functie en de afspraken die je daarover met jouw manager maakt.
Je krijgt van ons vijf weken vakantie (144 uur) op basis van een fulltime dienstverband. Hier bovenop bouw je ook nog  extra verlof op afhankelijk van je leeftijd (minimaal een week). Verder is het mogelijk om drie christelijke feestdagen in te wisselen voor drie andere niet-christelijke feestdagen. Dagen die wellicht beter passen bij jouw achtergrond, geloof of overtuiging. Tot slot zijn er op bijna alle NS locaties stilteruimtes aanwezig, dit is een ruimte voor iedereen die een moment van rust en stilte zoekt om bijvoorbeeld te bidden, tot jezelf te komen of te mediteren.

Reisgemak

Natuurlijk reis je als NS-collega kosteloos van en naar je werk met de trein. Ook als je niet hoeft te werken, zijn de treinreizen voor jou gratis. Elke medewerker krijgt een NS-Business Card voor de tweede klas. Wil je iets luxer reizen? Tegen een kleine maandelijkse bijdrage krijg je een upgrade naar de eerste klas.

Je profiteert niet alleen zelf van het werken bij NS. Ook de rest van je gezin doet dat. In de daluren reizen zij namelijk voor een kleine extra bijdrage met je mee. En ben je een jaar of langer in dienst, dan krijg je korting op Europese treinreizen. Wist je trouwens dat je eens per vier jaar tot wel €2.000,- een fiets kunt aanschaffen met fiscale voordelen? Dat kan je zomaar 50% in de aanschafwaarde schelen. Ook faciliteren we het gebruik van de OV-Fiets. Elk jaar zijn de eerste twee ritten voor rekening van de werkgever.

Sta niet stil

Ruimte voor ontwikkeling en de mogelijkheid om zelf sturing te geven aan je loopbaan: dat vinden we belangrijk. Wat je wens ook is, in overleg is veel mogelijk. Financiële ondersteuning voor opleidingen, trainingen en cursussen gaat bijvoorbeeld in samenspraak met je manager. Natuurlijk denken we graag met je mee en geven we je, zo nodig, advies. Naast het volgen van trainingen en cursussen, hebben we collega’s die naast hun gewone werk jou kunnen coachen en begeleiden in jouw groei.
Binnen een grote organisatie als NS kun je alle kanten op. In een andere rol, waarbij je je vooral in de breedte beweegt. Of ga je juist voor een stap omhoog? Jouw loopbaan krijgt vorm bij NS.

NS cao

Andere cao's

Julia's NS

Arbeidsvoorwaarden Horeca cao

Als medewerker van de Kiosk, StationsHuiskamer, Julia’s en de logistiek sta je midden in de samenleving. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat duizenden reizigers snel weer verder kunnen. Dat harde werken waarderen we. Die waardering krijg je terug in de vorm van uitstekende arbeidsvoorwaarden. Al deze voorwaarden kun je terugvinden in de Horeca cao. Op deze pagina is een deel van deze arbeidsvoorwaarden voor je vertaald, van formele, juridische taal naar begrijpelijke informatie.
AH to go NS

Arbeidsvoorwaarden AH to go

Als medewerker van AH to go sta je midden in de samenleving. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat duizenden reizigers snel weer verder kunnen. Dat harde werken waarderen we. Die waardering krijg je terug in de vorm van uitstekende arbeidsvoorwaarden. Al deze voorwaarden kun je terugvinden in de VGL cao. Op deze pagina is een deel van deze arbeidsvoorwaarden voor je vertaald, van formele, juridische taal naar begrijpelijke informatie.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.