NS beschikt over grote hoeveelheden data. Van de reizen die gemaakt worden tot persoonsgegevens van ons personeel en de duizenden reizigers die dagelijks inchecken. Het cyberveilig houden van al die gegevens in onze apps, interne systemen en techniek in de treinen en op de stations is daarom een belangrijke taak. Bij NS Cyber Security voorkom jij digitale dreigingen en werk je actief aan ons cybersecurity beleid!
Cyber security medewerker bij NS

Cyber Security doen we samen

Met alle digitale ontwikkelingen en de transitie van NS naar de cloud is cyberveiligheid belangrijker dan ooit. En binnen een grote organisatie als NS zijn er volop uitdagingen. Van het veilig beheren van gebruikers- en toegangsrechten, tot het voorkomen van digitale dreigingen en inbraken, en het bewaken van data in de cloud. Jij zet je expertise om in security oplossingen, weet je collega’s mee te krijgen om deze succesvol toe te passen en zorgt voor cyber awareness. Want cyber security raakt heel NS. Samen zorgen we ervoor dat de reizigers en onze medewerkers digitaal veilig blijven.

“Het is mooi om ervoor te zorgen dat Nederland digitaal veilig blijft. Bijna het hele land maakt gebruik van onze mobiliteitsdiensten, dus om voor de cybersecurity van zo’n organisatie verantwoordelijk te mogen zijn is heel speciaal.”
Cyber security medewerker NS

Dimitri

CISO-officer

Cyber security medewerker NS

Security op topniveau

Security is een altijd veranderend landschap, met nieuwe oplossingen tegen nieuwe dreigingen. Zeker bij een grote organisatie als NS. Daarom organiseren wij werkgroepen van interne en externe specialisten en kom jij samen te werken binnen een cluster van Cyber Security Experts, om altijd op de hoogte te blijven van de laatste trends. Wat jouw expertise ook is, binnen NS is er altijd wel een collega waar je van kunt leren. Die ruimte geven wij je graag. Want jouw expertise brengt onze cyber security naar een nog hoger niveau.

Verhalen van onze mensen

Digital

AI-stage bij NS

“Het was erg tof dat de opdracht gaat over een product wat ik zelf wekelijks gebruik en dat ik de functionaliteit zelf ook nog mis in de NS-app.” Sannerien is zowel stagiaire bij NS als masterstudent artificial intelligence aan de Universiteit van Utrecht. “Ik ben begin juli bij NS begonnen als stagiair via het Summer of AI-event. Ik ben dus eigenlijk al de hele zomer lekker fulltime op het kantoor van NS, hier werk ik met plezier aan oplossing voor de OV-fiets dienst.” 

Digital

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.