Wil jij het hele land doorreizen? Als conducteur bij NS heb je een afwisselend rooster en maak je van alles mee. Zo zit de ene keer de trein vol feestende voetbalsupporters of concertgangers, de andere keer met studenten en werkenden. Jij houdt houdt de trein veilig. Je zorgt voor een fijne reis en dat de trein op tijd vertrekt. Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort, Nova College in Haarlem en het Koning Willem 1 College in Den Bosch maakt NS je klaar voor de toekomst. Zo kun jij als conducteur iedere situatie aan.

Dit leer je in de opleiding tot conducteur

Na het afronden van de opleiding tot conducteur heb je geleerd welke taken een conducteur uitvoert, zowel op het perron als in de trein. Tijdens de opleiding loop je stage bij NS om praktijkervaring op. Zo leer je de trein veilig en op tijd laten vertrekken, gastvrij omroepen, reizigers verder op weg helpen en ook stevig in je schoenen staan. Voor als dat nodig is. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, ben je klaar om direct te solliciteren bij NS.

Leerling conducteur
Leerling conducteur en leerling machinist

Is dit beroep iets voor jou?

Als conducteur beantwoord je vragen van reizigers, help je hen bij een verstoring met een alternatieve route en reageer je snel en op de juiste manier bij calamiteiten.

Onze reizigers staan op de eerste plek. Daarom is het in dit beroep belangrijk dat je:

  • helder en duidelijk in je communicatie bent en snel weet te handelen;
  • zelfstandig kunt werken en rustig blijft in stressvolle situaties;
  • goed met verschillende mensen overweg kunt.

Meld je direct aan

Enthousiast geworden om in de toekomst iedere dag voor onze reizigers het verschil te maken? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot conducteur bij een van de aangesloten scholen.

Of meld je aan voor een van de open dagen:

Conducteur opleiding

Meld je direct aan

Enthousiast geworden om in de toekomst iedere dag voor onze reizigers het verschil te maken? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot conducteur bij een van de aangesloten scholen.

Conducteursopleiding NS

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.