Als conducteur bij NS reis je door het hele land, heb je een afwisselend rooster en maak je van alles mee. Zakenmensen, feestende voetbalsupporters of mensen op weg naar een concert. Jij houdt de trein veilig, zorgt dat je op tijd kunt vertrekken van het perron en maakt een fijne reis mogelijk voor onze reizigers. Samen met de School voor Veiligheid van MBO Amersfoort, Nova College in Haarlem en het Koning Willem 1 College in Den Bosch biedt NS de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’, zodat je als conducteur goed kunt handelen in iedere situatie.

Dit leer je in de opleiding conducteur

In de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur leer je hoe je de reiziger op de eerste plaats zet als conducteur. Na het afronden van de opleiding heb je geleerd welke taken een conducteur uitvoert, zowel op het perron als in de trein. Tijdens de opleiding loop je stage bij NS en doe je direct praktijkervaring op. De trein veilig en op tijd laten vertrekken, gastvrij omroepen, reizigers verder op weg helpen en ook stevig in je schoenen staan als dat nodig is. Daarom behaal je ook de bevoegdheid tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond ben je klaar om direct te solliciteren bij NS.

Leerling conducteur scant een kaart
Leerling conducteur en leerling machinist

Is dit beroep iets voor jou?

Als conducteur beantwoord je vragen van reizigers, informeer je ze over een alternatieve route bij een verstoring en je reageert snel en op de juiste manier bij calamiteiten. De reiziger staat op 1 bij NS. Daarom is het in dit beroep belangrijk dat je:

  • helder en duidelijk in je communicatie bent en snel weet te handelen;
  • zelfstandig kunt werken en rustig blijft in stressvolle situaties;
  • goed met verschillende mensen overweg kunt.

Meld je direct aan

Enthousiast geworden om in de toekomst iedere dag het verschil te maken voor onze reizigers? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot conducteur bij één van de aangesloten scholen.

Of meld je aan voor één van de open dagen:

Jongen stapt trein binnen bij conducteur

Meld je direct aan

Enthousiast geworden om in de toekomst iedere dag het verschil te maken voor onze reizigers? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot conducteur bij één van de aangesloten scholen.

Jongen stapt trein binnen bij conducteur

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.