Genieten kan zo simpel zijn. Verse pasta onderweg, de lekkerste koffie van het station en de geur van basilicum. La dolce vita, dat zit in de kleine dingen. Samen met je famiglia zorg jij ervoor dat onze reizigers met een heerlijke pasta, focaccia, espresso of ontbijtje de trein halen. Even bijkomen met wat lekkers.
Vroege shift of tot lekker laat, wat past bij jou? Bij Julia’s ben je van vroeg tot laat welkom. Handig, want zo kun jij flexibel werken bij je studie, naast een andere baan, of helemaal fulltime. Binnen de kortste keren zet jij de lekkerste espresso’s met jouw nieuwe barista vaardigheden. Doorgroeien naar manager? Wij leren je graag de kneepjes van het vak. Iedereen is welkom, bij jouw familie kan je helemaal jezelf zijn. Kom, schuif aan!
"Mensen beleven zo veel mooie momenten op een station en vanuit mijn winkeltje zie ik het allemaal gebeuren," vertelt Elwin, senior medewerker bij de Kiosk op Utrecht Centraal. "Mensen nemen afscheid van elkaar, komen terug na een lange reis in het buitenland of ontmoeten elkaar voor hun eerste date. Dat maakt mijn werk heel leuk." "Als senior medewerker ben ik verantwoordelijk voor het sluiten van alle Kiosks op het station, help ik collega’s als ze vragen hebben en ben ik het aanspreekpunt als de manager er niet is."
"Het is leuk om ervoor te zorgen dat het station wat gezelliger en huiselijker wordt," vertelt Suzanne die werkt als verkoopmedewerker bij Julia’s in Leiden. "Om 07:00 uur verkopen we al onze eerste verse koffie’s en dat doen we vaak aan vaste klanten. Met veel van hen heb ik een band opgebouwd en hebben we elke ochtend een kort gesprekje."
"Bij Luca’s eet je pizza, lasagne en melanzane in plaats van pasta en zo voeg ik weer een nieuw hoofdstuk toe aan mijn carrière op de Nederlandse stations," legt winkelmanager Harry uit. Hij werkt al 18 jaar op verschillende stations en in verschillende zaken. "Je hebt elke keer het verfrissende van nieuw werk, maar het goede van NS Retail." "Ze faciliteren je heel goed, denken mee en helpen je met het aantrekken van goed personeel."
"Ik zet misschien wel vijftig kopjes koffie ‘s ochtends," lacht Suzanne, senior medewerker bij Julia’s in Nijmegen. "In normale tijden dan, want tijdens corona is dat nu wel een stukje minder." Als senior medewerker is Suzanne verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de winkel, maar ook moet ze soms nieuwe mensen inwerken. "Ik ben als senior medewerker eigenlijk de rechterhand van de manager en de assistent managers van de vestiging." "Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik vaste klanten heb. Dat had ik van te voren nooit gedacht."
“Ik ben een steunpilaar voor de medewerkers van ons filiaal”, vertelt assistent-winkelmanager van de Albert Heijn to go Dave. “Ik pleit ervoor dat er bij ons openheid, transparantie en begrip is voor elke medewerker.” “Ik heb zowel administratieve taken, zoals het opmaken van de kassaverschillen, als communicatieve taken. In elk bedrijf moet er goed gecommuniceerd worden en ik ben degene die dat begeleidt.”
“Op drukke dagen is het op Utrecht Centraal één grote doorstroom van mensen, die reuring mis ik nu wel hoor”, vertelt Ramona. Sinds 10 jaar werkt ze als bakkerijmedewerkster bij de AH To Go op Utrecht Centraal. “Ik geniet van de drukte hier en zou niet meer anders willen."
Voor een goede werking van deze website worden cookies gebruikt. Cookies zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden die door je browser worden opgeslagen. Zo maken we gebruik van functionele cookies om je instellingen te onthouden en van analytische cookies om het gebruik van de website anoniem te analyseren en te verbeteren.