Nederland duurzaam bereikbaar houden voor iedereen, dat is waar we voor staan. NS onderneemt fossielvrij, circulair en groen. Dit doen wij voor onze klanten, onze planeet en onze toekomst. Onze reizigers reizen al klimaatneutraal. Dit betekent energiezuinig én met gebruik van groene energie, dus zonder CO2-uitstoot. Wereldwijd zijn we de eerste treinvervoerder die volledig op windenergie rijdt en nu werken we aan de volgende stap in de energietransitie.

Voorbeeldrol

NS is een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. We zijn ons ervan bewust dat we als marktleider binnen de branche een voorbeeldfunctie hebben. Die duurzaamheid willen we overal in terug zien. Zeker in onze bedrijfsvoering. Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs. Samen zetten we ons in voor een zo duurzaam mogelijke reis. Stap je in bij NS, dan maak je direct deel uit van een organisatie die midden in de maatschappij staat. Hierdoor werk je mee aan een goede balans tussen economische, ecologische en maatschappelijke belangen.

Fossielvrij, circulair en groen

Wij ondernemen fossielvrij, dat betekent dat we zo min mogelijk energie gebruiken. We gebruiken onze eigen gebouwen en gronden voor het opwekken van energie. Mocht er toch nog extra energie nodig zijn, dan kopen we dit fossielvrij in. Onze doelstelling is om in 2030 80% minder aardgas te gebruiken en in 2040 volledig fossielvrij te zijn. Maar we doen meer, we ondernemen zo circulair mogelijk. We willen het gebruik van nieuwe grondstoffen zoveel mogelijk beperken en de grondstoffen die we gebruiken zo lang mogelijk in de kringloop houden. Al het afval verwerken wij zo duurzaam mogelijk tot nieuwe grondstoffen. Ook dragen we jaarlijks positief bij aan biodiversiteit en klimaatverandering. We zorgen voor meer én gevarieerdere natuur bij onze stations en werkplaatsen. Maar ook meer plantaardig aanbod in onze winkels en bedrijfskantines.

Duurzame voorbeelden

Naast dat onze treinen op groene stroom rijden, bieden we onze reizigers alternatieven van groene mobiliteit aan, zoals Greenwheels, de OV-fiets, GO Sharing scooters en de NS Zonetaxi. Reizigers worden letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. De gemiddelde treinreiziger krijgt maar liefst 38 minuten beweging per dag. Zo blijven we fit en nemen we onze verantwoordelijkheid om het milieu zo min mogelijk te belasten. We kijken voortdurend naar de toekomst met al onze medewerkers.
Reizigers met OV fiets

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.