Bij NS innoveren we waar we kunnen. Dat maakt het ombouwen van ‘oudere’ treinen naar moderne, duurzame treinen tot een interessante uitdaging. Als engineer bij NS ben jij degene die zich ontfermt over technische oplossingen die een treinreis nét even iets leuker, veiliger en comfortabeler maken. En of je nu zelf hands-on meehelpt om die technieken in de treinen te brengen, of bijdraagt aan het verbeteren van de bedrijfszekerheid en veiligheid of ons management hierover adviseert: we zoeken engineers in alle disciplines.

Werken bij NS. Klinkt goed!

Alles in huis

Onze treinen zitten vol met techniek. Intelligente toepassingen waar veel van afhangt. PLC-systemen, CAN-bussen, relaisregelingen: alles is aanwezig om bijvoorbeeld draaistroommotoren te laten functioneren of om veilige usb-poorten en stopcontacten beschikbaar te stellen. Maar er is meer waar je als engineer aan werkt. Denk ook aan de technische mogelijkheden als we het hebben over realtime monitoring van de treinen, intelligent lighting, diagnostische systemen, deur- en remsystemen, treinbeveiliging en mobiele communicatie.
Engineer aan het werk in de trein
Example alt text

Uitdagende projecten voor heel Nederland

Example alt text

Ontwikkel je als expert in jouw vak

Example alt text

Een hecht team vol specialisten

Engineer aan het werk achter de computer
“Mijn collega’s helpen mij met het vinden van de juiste oplossingen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld goed gespard over het configureren van de nieuwe FLIRT en SNG-trein. Zo is er een optimale kennisuitwisseling tussen alle expertises.”

André

Systeem engineer

Modernisering

NS investeert in nieuw materieel, zoals de Intercity Nieuwe Generatie, maar ook in het moderniseren van bestaande treinen. Hoe verwerken we de nieuwste technologie in een oudere trein? Voor jou een mooie uitdaging om creatief mee te denken!

Samen sterk

De elektro- en treintechniek wordt steeds uitdagender. Daarom werk je samen in een team van specialisten waar successen gevierd worden. Bij NS luisteren we naar elkaar en is er altijd wel iemand waar je mee kunt sparren.

Elektrotechniek met impact

Als engineer werk jij aan de trein van nu én van de toekomst. Jouw oplossingen voor complexe vraagstukken zorgen ervoor dat miljoenen reizigers veilig en comfortabel kunnen reizen. Samen bedenken we de techniek van morgen!

Groei jouw expertise

Bij NS raak je niet uitgeleerd en blijf jij jezelf ontwikkelen. Door kennisdeling met collega’s en opleidingen, maar ook door jezelf steeds meer te verdiepen in je specialisme op uitdagende projecten!

State-of-the-art technologie

Voor het instandhouden van de treinenvloot van NS werken we met state-of-the-art technologie in teams van reliability-, maintenance-, configuratie- en system engineers. Onze data engineers ontwikkelen aan de hand van big data aan voorspellende algoritmes die bijdragen aan storingsvrije treindienst voor de reizigers. Jij staat als engineer bij NS aan de wieg van innovatie waarbij je werkt aan een reis die met de dag beter wordt.

Neem alvast een kijkje op jouw nieuwe werkplek!

Verhalen van onze mensen

Nieuwe treinen testen voor gebruik!

Als NS een nieuwe trein bestelt, is er een heel eisenpakket waaraan de trein moet voldoen. En dat pakket van eisen, moet natuurlijk ook getest worden. Ruben Sieraal is system engineer bij NS en hij houdt zich dagelijks bezig met het testen van pneumatische onderdelen (de onderdelen die werken op luchtdruk) zoals deuren en klimaatsystemen van NS-treinen. Ruben legt uit: “dan controleer ik de onderdelen en dan beoordeel ik of alles veilig is en aan de specificaties voldoet. Dit heb ik vooral gedaan bij de nieuwe intercity van NS (ICNG) om deze trein goedgekeurd te krijgen.”

Revisiemonteur

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Hoofdmonteur

Ik ben hoofdmonteur bij de afdeling Componenten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het herstellen van onderdelen en het begeleiden van monteurs, zodat zij mooie onderdelen kunnen maken voor de spoorwegen. Op onze werkplaats in Berkel-Enschot krijgen wij regelmatig onderdelen aangeleverd. Samen met een andere hoofdmonteur bespreken we op basis van de technische moeilijkheidsgraad wie met welke onderdelen aan de slag gaat.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.