Onze architecten geven inhoudelijk sturing op het design van bijna duizend IT-systemen. Hoe zorg je dat alle IT-ontwikkelingen binnen NS goed samenwerken? Jij weet de doelen van de business te vertalen naar de juiste IT-oplossing. De resultaten zie je terug in de praktijk. Overal gebruiken mensen jouw IT: conducteurs, planners, reizigers die naar het reisinformatiescherm kijken. Dat is IT met impact. En jij bent de regisseur.
IT architect bij NS

Complexe puzzels

Met jouw analytisch vermogen denk je in structuren, kijk je vooruit en bewaak jij de cohesie van onze IT-systemen. Van begin tot eind. Hebben we een nieuw systeem nodig? Gaan we outsourcen of nieuwe functionaliteiten bouwen voor een bestaand systeem? Als je houdt van complexe puzzels zit je als enterprise architect bij NS goed op je plek. Het IT-landschap van NS is enorm divers. Van grote tot kleine systemen, van de planning van treinen tot retail. Een systeem is altijd wel verbonden met die van een ander vakgebied en jij staat er middenin.

“Als onze IT slimmer, efficiënter of voordeliger kan, is er meer tijd en geld voor het verbeteren van de diensten voor de reizigers. Als zoiets lukt heb ik echt het gevoel dat ik een beter NS heb gerealiseerd!”
IT-architect NS

Christian

Solution architect

Jij brengt onze IT samen

Met jouw ervaring in grote organisaties snap je dat onze IT beheersbaar moet blijven. Je zit nooit op één systeem of vraagstuk, maar brengt alle systemen van NS bij elkaar en bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitdragen van architectuurkaders. Van manager tot IT-specialist, jij weet ze te overtuigen van jouw toekomstvisie voor het grote geheel om de wensen van de business zo goed mogelijk te realiseren. Liever de diepte in? Onze solution architecten werken aan inhoudelijke oplossingen voor een tot drie systemen in de operatie. Je stuurt de devops aan en neemt ze mee in langetermijnoplossingen. Niet zomaar code schrijven, maar denken in structuren. Hoe delen we het handig in? Dankzij jou rijden de treinen.

IT architect NS

Jouw carrière goed geregeld

Al onze architecten werken op het meest complexe, inhoudelijke niveau binnen een grote, dynamische, agile organisatie. Veel verantwoordelijkheid dus. Maar daar stopt het niet. Bij NS heb je namelijk volop doorgroeimogelijkheden. Van developer naar solution architect, tot junior enterprise architect en architecture strategist. Er is altijd een nieuwe uitdaging.

IT architecten bij NS
NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.