Complexe IT bij NS op 'champions league'-niveau

IT-recruiter Jeroen (35)

Mijn toppunt

IT-recruiter Jeroen (35) snapt wel waarom kandidaten interesse hebben in NS als werkgever. “Ik omschrijf NS wel eens als de Champions League op IT-gebied. Ons IT-landschap is namelijk nogal complex. En je maakt impact met het werk, omdat je indirect de bereikbaarheid van Nederland verbetert.”
Zelf zit hij in ieder geval ook op z’n plek: “NS is een mensgerichte organisatie met een maatschappelijk karakter. Je kunt hier zowel horizontaal als verticaal groeien, en er heerst een open cultuur. Om een voorbeeld te schetsen: ik ga naar hetzelfde toilet als dat van onze directeur, haha!”
“Een recent hoogtepunt was een bezoek aan de grootste Java-beurs van Nederland. Vanuit NS had ik hier met collega’s een stand om zichtbaar te zijn voor programmeurs uit heel het land. Een van onze collega’s gaf hier ook een presentatie in een stampvolle bioscoopzaal, erg interessant. Ik vond het ook ontzettend leuk om op zo’n dag met bezoekers in contact te komen.”

'Ik ga naar hetzelfde toilet als dat van onze directeur, haha!'

Onze mensen

Kantoor

"We werken met drones die we bij visuele inspecties inzetten."

Sep (34) is procescoördinator bij de afdeling Onderhoud NS Stations. Hij coördineert het planmatig onderhoud aan de stationsgebouwen. Sep: “Denk aan het vervangen van dakbedekkingen en de uitvoering van schilderwerk. Maar ook aan specialistisch restauratiewerk van Rijksmonumenten. Het leukste aan zijn werk? Er is ruimte voor innovatie.”

Kantoor

Trainbow: “We zorgen ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn bij NS.”

Herman Krull is mobiliteitsmakelaar bij het loopbaancentrum van NS, hij begeleidt NS’ers die zichzelf binnen of buiten hun functie verder willen ontwikkelen. “We bieden collega’s ondersteuning bij hun loopbaan, zoals Z!N loopbaancoaching, een talentenscan en diverse workshops.” Naast zijn positie als mobiliteitsmakelaar is hij ook bestuurslid bij Trainbow, een LHBTQI+ netwerk van NS dat staat voor acceptatie, inclusie en diversiteit binnen NS. “Ons doel is dat iedereen zichzelf kan zijn binnen NS.” Herman vertelt er alles over!

IT

Apps, awards en teamwork: Inge Mugge's digitale avontuur bij NS

Inge Mugge is Product Owner bij NS. Hier werkt ze al 5 jaar aan verschillende apps voor NS: denk aan de Ticketer app en de Wissel app. “Ik vind het echt heel gaaf wat wij doen. Je moet dingen kunnen versnellen, verbeteren of makkelijker maken” vertelt Inge. Samen met haar team zet Inge ontzettend toffe projecten neer. Dit is dan ook de reden dat ze samen met 5 andere teams de NS Digital Award 2023 heeft gewonnen voor de Wissel app!

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.