Complexe IT bij NS op 'champions league'-niveau

IT-recruiter Jeroen (35)

Mijn toppunt

IT-recruiter Jeroen (35) snapt wel waarom kandidaten interesse hebben in NS als werkgever. “Ik omschrijf NS wel eens als de Champions League op IT-gebied. Ons IT-landschap is namelijk nogal complex. En je maakt impact met het werk, omdat je indirect de bereikbaarheid van Nederland verbetert.”
Zelf zit hij in ieder geval ook op z’n plek: “NS is een mensgerichte organisatie met een maatschappelijk karakter. Je kunt hier zowel horizontaal als verticaal groeien, en er heerst een open cultuur. Om een voorbeeld te schetsen: ik ga naar hetzelfde toilet als dat van onze directeur, haha!”
“Een recent hoogtepunt was een bezoek aan de grootste Java-beurs van Nederland. Vanuit NS had ik hier met collega’s een stand om zichtbaar te zijn voor programmeurs uit heel het land. Een van onze collega’s gaf hier ook een presentatie in een stampvolle bioscoopzaal, erg interessant. Ik vond het ook ontzettend leuk om op zo’n dag met bezoekers in contact te komen.”

'Ik ga naar hetzelfde toilet als dat van onze directeur, haha!'

Onze mensen

Kantoor

Kijken en luisteren op de werkvloer, daar begint mijn werk

“Het helpen bij allerlei veranderingen, dat vind ik echt het allerleukste.” Meike Moltzer is Veranderbegeleider binnen de afdeling Projecten & Trajecten van NS. In deze functie helpt Meike samen met haar team om veranderingen binnen NS op gang te brengen: “Binnen onze afdeling werken wij in een poule van Programmamanagers, Projectmanagers, Projectmanagement ondersteuners en Veranderbegeleiders aan diverse projecten en trajecten.

Kantoor
IT

Complexe IT bij NS op 'champions league'-niveau

NS heeft een uitdagend IT-landschap. IT-recruiter Jeroen vertelt geïnteresseerden hier graag over op de grootste Java-beurs van Nederland: 'Ik vond het ontzettend leuk om op zo’n dag met bezoekers in contact te komen.'

IT

Vertellen over kunstmatige intelligentie op televisie: NS in Cybersessies AI

“Het is heel tof om aan een groot publiek zichtbaar te maken wat NS doet met AI”. Steven Woudenberg is Data Lead bij NS. Vanuit zijn functie mocht hij in het televisieprogramma Cybersessies AI vertellen over zijn werkzaamheden op het gebied van kunstmatige intelligentie. “Er lopen veel projecten op het gebied van AI binnen NS. Denk daarbij aan het optimaliseren van het onderhoud aan onze treinen, maar ook aan het verbeteren van onze informatievoorzieningen voor de reiziger. In het programma geven we concrete voorbeelden om Nederland te laten zien wat er zoal mogelijk is met AI binnen NS.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.