Ooit de controle over een machine van een paar ton willen hebben? Dat kan als machinist bij NS. Of je nu met een Intercity over de Veluwe raast of rustig met een Sprinter langs de kleinere stations rijdt: als onderdeel van ons topteam op de trein heb jij alles onder controle. En dat terwijl je ondertussen de meest mooie uitzichten en zonsopkomsten van Nederland ziet. Werken als machinist verveelt nooit.

Werken bij NS. Klinkt goed!

Ooit de controle over een machine van een paar ton willen hebben? Dat kan als machinist bij NS. Of je nu met een Intercity over de Veluwe raast of rustig met een Sprinter langs de kleinere stations rijdt: jij hebt alles onder controle. En dat terwijl je ondertussen de meest mooie uitzichten en zonsopkomsten van Nederland ziet. Werken als machinist verveelt nooit.

Werken bij NS. Klinkt goed!

Example alt text

Goed salaris en onregel- matigheidstoeslag

Example alt text

Veel vrijheid en zelfstandigheid

Example alt text

Betaalde interne opleiding

De kwaliteiten van een machinist

Anticiperen op weersomstandigheden, op tijd vertrekken en goed communiceren met collega’s. Als machinist werk je samen met de conducteurs aan een goede reis en ben jij verantwoordelijk voor honderden reizigers. Heb jij het in je?

Samen voor de reiziger

Je komt te werken als machinist bij NS met prachtig materieel in een leuk, hecht topteam. Samen zorgen jullie voor tevreden reizigers met jullie uitstekende service. Het is belangrijk dat je als machinist goed met verschillende mensen overweg kunt, goed en duidelijk kunt communiceren en snel weet te handelen bij bijvoorbeeld calamiteiten. Ook blijf je op de hoogte van de nieuwste technieken en leer je regelmatig hoe je deze kunt toepassen. Handig, want zo kun je zelf kleine storingen oplossen. Daarmee zet jij de boel in beweging en help je reizigers weer op weg.

Wij leiden je op

Heb je al mbo werk- en denkniveau? Solliciteer dan op een vacature in dit overzicht. Je start dan bij ons met een opleiding van één jaar waarin we je alles leren over het besturen van treinen in het (online) leer-werktraject van het NS Leercentrum. In theorie én in de praktijk, want je mag al meteen aan de slag. Je oefent met een simulator, maar loopt ook mee in de praktijk met een mentor. Tijdens de opleiding ben je al in dienst bij NS, dus je krijgt al betaald. 

Ben je scholier en ga je nog studeren? Kijk dan hier voor meer informatie over de mbo-opleiding tot machinist.

Verantwoordelijk

Als machinist ben je altijd alert. Jij bent er namelijk verantwoordelijk voor dat honderden passagiers veilig en comfortabel op hun bestemming aankomen. Geen probleem voor jou. Jij werkt volgens de juiste procedures en blijft altijd jezelf, ook in stressvolle situaties. Vragen? Jij staat klaar voor je reizigers.

Zin in een nieuwe uitdaging

Machinist is een beroep voor jong en oud, man en vrouw. Machinist is een prachtvak voor iedereen en daarom nodigen we mannen én vrouwen uit om te solliciteren. Je hoeft niet technisch te zijn, maar wel houden van problemen oplossen. Vanaf je 18e kun je het interne leer-werktraject volgen. Ook op latere leeftijd kun je de overstap maken en machinist worden. Je bent (bijna) nooit te oud om het vak te leren!

Wil je weten hoe het is om machinist te zijn?

Leerling machinist leert van NS machinist

Ga je nog studeren?

Wil je weten hoe het is om machinist te zijn?

Ga je nog studeren?

Werken bij NS als machinist Thalys

Machinist Eurostar

Geavanceerde treinen, hoge snelheid, andere regelgeving en coupés vol vakantiegangers. Jij bestuurt de Eurostar tot over de grens.
Werken bij NS als machinist ICE

Machinist ICE

Met de IC Berlijn (Vectron) naar Rheine, de Nightjet naar Keulen of op hoge snelheid met de ICE naar Frankfurt. Zorg jij als machinist voor de perfecte dienstuitvoering?
Werken bij NS als machinist IC Brussel

Machinist IC Brussel

Op de hogesnelheidslijn naar Brussel, langs natuur, havens en industrie. Andere systemen en veiligheidsregels zorgen ervoor dat er van alles te ontdekken valt!
NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.