'Mijn man, vader én zwager werken ook bij NS'

Hoofdconducteur Emma (29)

Als je net als hoofdconducteur Emma (29) uit een NS-familie komt, dan lopen werk en privé nog al eens door elkaar. Gelukkig heeft Emma daar geen enkel probleem mee. “Mijn man, vader en zwager werken als machinist bij NS. Mijn schoonvader is inmiddels met pensioen, maar ook hij werkte bij het spoor. Mijn man kom ik niet vaak tegen, want we wisselen elkaar af in de zorg voor de kinderen. Mijn vader daarentegen wel, die zie ik regelmatig.”
“Ik vind het fantastisch als ik een treintje samen met mijn vader heb. Dat is echt een feest. We kunnen veel met elkaar delen: dingen die we meemaken, bijzondere gesprekken met reizigers en specifieke situaties waarin we veel van elkaar kunnen leren. Wanneer we met de hele familie thuis zijn, zijn dit ook vaak de gesprekken die we met elkaar voeren.”
“Of het vervelend is om het altijd maar over werk te hebben? Ik vind van niet, het is juist fijn. Want je maakt veel mee als conducteur. Negen van de tien keer vindt de rest aan tafel het ook interessant, al die verhalen die we hebben over het spoor. Maar na drie kwartier is het ook wel weer mooi geweest en hebben we het gelukkig ook over andere dingen hoor.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.