NS zet vol in op agile om als wendbare organisatie snel in te spelen op de veranderende wensen van de reiziger. Als scrum master of agile coach inspireer jij je collega’s met het agile gedachtengoed en ben je gericht op het continu verbeteren van de organisatie. Van zowel de mensen, de processen, als de technologie. Samen met andere scrum masters help jij ons verder in onze agile transitie!
scrum masters overleggen bij NS

Uitdaging in agile

Als scrum master of agile coach zorg jij voor een optimale samenwerking tussen je teamleden en de stakeholders, volgens het scrum framework en agile principes. Jij faciliteert, coacht en mentort één of twee teams naar een hoger volwassenheidsniveau om zoveel mogelijk waarde toe te voegen en doelstellingen te behalen. Gaat er iets mis? Hoe kan het beter? Heeft de oplossing effect gehad en is het probleem verholpen? Jij maakt verbeteringen en belemmeringen bespreekbaar, coacht teamleden scherp op gedrag en verwachtingen en monitort de voortgang. Jij biedt de teams informatie, tools of nieuwe ideeën om de manier van werken naar een hoger plan te brengen. Zo blijven we leren van, met en door elkaar!

“Veel wat van NS op de radio of tv komt, is van mijn team. Maar er zijn zoveel andere afdelingen: van online platformen tot de NS Reisplanner app, van slim onderhoud tot big data; die diversiteit maakt het werken bij NS zo interessant en afwisselend!”
Scrum master bij NS

René

Scrum master

Scrummaster bij NS

Ontwikkel jouw expertise

Binnen een grote organisatie als NS werken vele scrum masters met allerlei expertises, zodat jij alle ruimte hebt om te sparren, beter te worden en te groeien. Als jij je ergens in wilt verdiepen, is er altijd wel iemand om van te leren. Daarom kom jij bij ons scrum master gilde waar je samen met jouw collega’s kennis kunt uitwisselen en kunt sparren over innovatieve oplossingen. Loop jij in jouw team ergens tegenaan? Samen lossen we het op. Heb jij een succesvolle oplossing? Daar help jij jouw collega’s mee verder!

Wat kies jij?

Bij NS zijn we altijd in beweging. We innoveren continu, in onze technologie en processen. Zo zetten we vol in op Continuous Delivery en DevOps en brainstormen we vernieuwende oplossingen met state of the art technologieën. Als scrum master of agile coach wacht er daarom altijd weer een nieuwe uitdaging op je. Elk project, elk team en elke afdeling heeft weer een andere dynamiek. Bij NS raak je dus nooit uitgeleerd!
Scrum master bij NS

Verhalen van onze mensen

AI-stage bij NS

“Het was erg tof dat de opdracht gaat over een product wat ik zelf wekelijks gebruik en dat ik de functionaliteit zelf ook nog mis in de NS-app.” Sannerien is zowel stagiaire bij NS als masterstudent artificial intelligence aan de Universiteit van Utrecht. “Ik ben begin juli bij NS begonnen als stagiair via het Summer of AI-event. Ik ben dus eigenlijk al de hele zomer lekker fulltime op het kantoor van NS, hier werk ik met plezier aan oplossing voor de OV-fiets dienst.” 

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.