Elke dag stappen honderdduizenden mensen in onze treinen om naar werk, familie of om een dagje uit te gaan. Daar zijn we enorm blij mee én trots op. Samen zetten we ons in om duurzaam reizen van deur tot deur zo aantrekkelijk en aangenaam mogelijk te maken. Dat begint met uitstekende service, binnen Nederland en over de grens bij NS International! Of je nu vervoersbewijzen controleert, reizigers adviseert of de trein bestuurt: zonder jou komen we nergens.

Reis jij straks door heel Nederland?

Ben jij gastvrij, graag onderweg en houd je van afwisselend werk? Als conducteur is geen dag hetzelfde en kom je elke dag thuis met nieuwe verhalen. Nieuwsgierig naar alle werkzaamheden van een conducteur? Met een betaalde opleiding vol praktijkervaring ben jij er binnen zes maanden helemaal klaar voor!

Zonder jou komen we nergens

Nederland heeft het drukst bereden spoornet van Europa. Met ruim 7000 kilometer spoor vervoeren onze machinisten reizigers het hele land door. Zorg jij er straks voor dat dit veilig en op tijd gebeurt, terwijl je door de mooiste landschappen rijdt?

Veilig verder op weg

Een treinreis moet niet alleen prettig en gemakkelijk zijn, maar ook veilig. Reizigers verder op weg helpen, alert signaleren wat er op het station gebeurt en soms ook ingrijpen bij calamiteiten. Als medewerker Veiligheid & Service ben je altijd zichtbaar op het station en ben je er voor iedereen.

Samen voor de reis van morgen

Ben jij altijd op zoek hoe het nóg beter kan? En weet jij het beste uit mensen te halen? Als lijnmanager trein bij NS werk jij het ene moment aan de strategie, het andere moment inspireer jij jouw team van machinisten of conducteurs tot het leveren van de beste service. Zo zorg jij voor een nog betere en leukere reis.

Klaar voor topniveau?

Bij NS International werk je als machinist of trainmanager in een klein hecht team op topniveau waar alles draait om service. Geavanceerde treinen, aandacht voor de reiziger en de spoorweg regels, gebruiken en talen van verschillende landen; Europa’s meest geliefde reiservaring begint bij jou!

Een conducteur doet meer dan je denkt!

Conducteur zijn bij NS is veel meer dan vervoersbewijzen controleren. Als jij mbo werk- en denkniveau hebt, leren wij jou in 18 weken alles wat je nodig hebt om onze reizigers een goede reis te bezorgen. Online, in ons opleidingscentrum in Amersfoort en in de praktijk. Zo leren wij je handige treinvaardigheden, zoals het veilig en op tijd laten vertrekken van de trein, klantgerichte service, verschillende kaartsoorten en sociale veiligheid, zodat jij elke situatie de baas bent!

Wil jij
conducteur worden?

Werken bij NS op de trein
"Elke dag is anders als conducteur. De nachttrein is totaal verschillend van wanneer je in de ochtendspits werkt. Je hebt te maken met andere mensen, verschil in drukte en in of je alleen werkt of met een andere conducteur."
Werken bij NS Esme

Esme

Conducteur

Wil jij
machinist worden?

Altijd in beweging

Met het drukste spoorwegnet van Europa en steeds meer aanvullende vervoersmogelijkheden zoals de OV-fiets werken we samen aan een operatie van formaat. Daarin ben jij onmisbaar! Voor dag en dauw, maar ook ‘s avonds laat brengen wij onze reizigers naar hun bestemming. Naar vrienden, familie of kantoor. Wij zijn continu in beweging. Dat geldt ook voor jou, want bij NS werk je flexibel en krijg je alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Wil jij ook het verschil maken voor de reiziger? Bekijk onze vacatures!

"Ik heb mijn droombaan gevonden. Het is super zelfstandig werk, wat ik erg fijn vind. Maar daarnaast heb je wel een enorme verantwoordelijkheid. Dat past perfect bij me."
Werken bij NS als conducteur

Nadia

Machinist

Machinist van NS in de cabine

Balans tussen Veiligheid en Service

Als medewerker V&S verleen je service op zowel het station als in de trein. Je helpt reizigers die niet weten op welk perron ze moeten zijn of je assisteert bij de incheckpoortjes. Maar je bent ook bezig met het handhaven van de veiligheid. Zo grijp je in bij zwartrijders in de trein of bij agressieve reizigers. Je bent bevoegd om hen aan te houden. 

Wil jij
medewerker Veiligheid & Service worden?

medewerker veiligheid en service op station
"Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik mensen heb geholpen, maar de afwisseling tussen service verlenen en handhaven vind ik het leukst."
Veiligheid en Service NS

Jaisal

Medewerker V&S

#Trein

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.