In Nederland is er een grote groep mensen met een arbeidsbeperking. Voor hen is het niet altijd gemakkelijk een passende baan te vinden. NS vindt het belangrijk om banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Hierin gaat het niet om invulling van een korte opdracht, maar wel om een slimme en duurzame constructie voor de lange termijn. Dat is een uitdaging, maar wel eentje die we aangaan. Bij NS vinden we iedereen uniek. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid. Want als organisatie die een afspiegeling van de samenleving vormt, geven we graag dat signaal af.

Welkom bij De Kabelstraat

Begin 2021 is NS gestart met een nieuwe aanpak voor het aantrekken en begeleiden van collega’s met een arbeidsbeperking in technische functies, door de productieafdeling ‘De Kabelstraat’ te openen in het onderhoudsbedrijf in Haarlem. Deze afdeling is onderdeel van het reguliere productieproces. De medewerkers krijgen bij hun werkzaamheden speciale begeleiding, ontwikkelmogelijkheden en doorstroomkansen. 

Duurzaam aan het werk

Ook in onze winkels op het station zijn er diverse mogelijkheden voor participatiebanen. NS biedt met de inzet van twee interne jobcoaches op maat gemaakte begeleiding aan de medewerkers en hun leidinggevenden. Ook binnen de kantooronderdelen is een interne jobcoach beschikbaar voor collega’s in een participatiebaan.

Ervaringen van onze collega's

Heb jij een arbeidsbeperking en wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Lees het interview met onze collega’s Maikel, Jurgen en Cem in Trouw. Of bekijk de video en ontdek hoe Jurgen en Milad het ervaren om te werken bij NS.

ABC-netwerk

Voel je nog meer welkom bij NS en sluit je aan bij het ABC-netwerk! Een netwerk voor collega’s met een (arbeids)beperking in de breedste zin van het woord. Elke maand organiseren we een lunchsessie om ervaringen te delen en tips uit te wisselen. Samen maken we werken bij NS nog leuker en makkelijker.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.