Met de IC Berlijn (Vectron) naar Rheine, de Nightjet naar Keulen of op hoge snelheid met de ICE naar Frankfurt. Een flinke uitdaging, want je hebt te maken met andere talen, wetgeving en veiligheidssystemen! Zorg jij voor de perfecte dienstuitvoering? Samen met jouw Duitse en Oostenrijkse collega’s zorg jij voor een reis van de hoogste kwaliteit.
Example alt text

Goed salaris en onregel- matigheidstoeslag

Example alt text

Met hoge snelheid over de grens

Example alt text

Elke dag de mooiste uitzichten

Machinist op topniveau

Geavanceerde treinen, de beste service en de wetgeving, gebruiken en talen van verschillende landen. Als machinist ICE moet je wel wat in huis hebben! Naast 2 jaar ervaring als volledig bevoegd machinist (met een geldige vergunning) heb jij diverse kwaliteiten.

Je bent verantwoordelijk

Als machinist ICE heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de veiligheid en het comfort van je passagiers en het boordpersoneel. Daarbij is het belangrijk dat je erg punctueel bent: jij zorgt dat de trein op tijd vertrekt en aankomt, volgens de geldende (veiligheids)regels. Daarnaast kun je zelfstandig werken, bijvoorbeeld voor de dagelijkse controle, het gereedmaken en de aan- en afvoer naar het rangeerterrein.

Proactieve service

Als machinist ICE ben je nooit zomaar een machinist. Jij staat aan het hoofd van Europa’s meest geliefde reiservaring. Binnen Nederland of over de grens; jij kent de weg en staat klaar voor je passagiers. Daarom verwachten we dat je initiatief neemt als aanspreekpunt op de perrons, voor het vertrek, op het station en na aankomst van de trein. Omdat je werkt met een klein en hecht team weet jij het verschil te maken!

Je wilt ervoor gaan!

Als machinist ICE heb je te maken met geavanceerd materieel op hoge snelheid, andere spoorweg veiligheidsregels en Duitse en Oostenrijkse collega’s. Om jou klaar te stomen volg je in 4 maanden tot een jaar tijd diverse uitdagende opleidingen in het Duits. Daarom is het belangrijk dat je je thuis voelt in de Duitse taal en leergierig bent. Passen al deze kwaliteiten helemaal bij jou? Dan horen we graag van je!

Machinist ICE

Wil je weten hoe het is om machinist ICE te zijn?

Machinist NS ICE

Jouw horizon verbreden als machinist ICE?

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.