NS opent hoofdkantoor voor studenten!

Studenten in Utrecht kunnen studeren op het NS hoofdkantoor

“Voor een rustige studeerplek hoef je als student niet meer in de rij te staan deze vrijdag, NS heeft namelijk kantoorruimte beschikbaar gesteld voor 80 ingeschreven studenten.” Vera Tukke is IT-Trainee en momenteel in de rol van UX-designer in een van de NS-app teams: “Ik ben dagelijks bezig met het bedenken van wat er in onze app moet komen en hoe dat eruit moet zien. Daarnaast ben ik nu druk bezig met andere trainees om twee dagen te organiseren waarin ongeveer 80 studenten kunnen studeren op het hoofdkantoor van NS.”

“Op 16 juni kunnen alle ingeschreven studenten een hele werkdag komen studeren op de tiende verdieping van het hoofdkantoor van NS. Daarnaast zijn er ook optionele lunchlezingen, gratis lunch en een informatiemarkt waarbij je van alles kan leren over NS. Tot slot is er een afsluitend hapje en drankje.”

Traineeship 

Na haar master Information Sciences wist Vera nog niet zo goed wat ze wilde doen, ze legt uit: “Na mijn studie was ik erg breed opgeleid en toen wist ik niet echt wat ik wilde. Toen ik ging kijken naar vacatures, zag ik al snel dat er ook dat er ook traineeships bestaan. Zo ook die van NS, het IT traineeship, is een traineeship waarin je ook echt werkt in een specifieke functie en dat sprak me vooral aan.”

Tijdens een traineeship krijg je de ruimte om binnen NS erachter te komen wat je leuk vindt en welke functie je uiteindelijk wil vervullen. Naast je functie bestaat een traineeship bij NS eigenlijk uit nog twee andere delen, namelijk een persoonlijk ontwikkeltraject en de businessopdracht.

Het persoonlijke ontwikkeltraject is heel leerzaam: “Vooral omdat je echt inzoomt op jezelf waarbij je gaat kijken naar je sterktes en zwaktes en hoe kan je die verbeteren en inzetten. Maar we leren bijvoorbeeld ook hoe je om kan gaan met weerstand en hoe je goede feedback geeft. Dus alles wat je daar leert is echt heel waardevol voor je carrière.”

Studeren op het NS-kantoor

Tijdens een traineeship bij NS werk je naast in je eigen functie ook aan een businessopdracht, Vera vertelt: “in groepsverband werk je aan een bepaald idee wat bijdraagt aan vernieuwing of verbetering binnen NS. Mijn team en ik wisten dat het bij onderwijsinstellingen en in de universiteitsbibliotheken vaak druk is en dat er soms zelfs geen plek is. Terwijl we zagen dat er op het hoofdkantoor van NS juist veel lege kantoorruimte is op vrijdagen, aangezien veel NS’ers die dag thuiswerken."

“Ons idee was daarom dat studenten mogen studeren bij ons op kantoor. We zijn nu twee pilots gestart: vorige week vrijdag en komende vrijdag 16 juni. Tijdens deze dagen kun je als ingeschreven student dus de hele dag komen studeren op de tiende verdieping van het hoofdkantoor van NS. Daarnaast zijn er ook optionele lunchlezingen, gratis lunch en een informatiemarkt waarbij je van alles kan leren over NS. Tot slot is er een afsluitend hapje en drankje.”

Toekomst 

Vera en haar team hopen natuurlijk dat dit initiatief doorgezet wordt. Maar daarnaast heeft ze ook eigen doelen: “ik wil er in dit traineeship achterkomen wat ik echt wil gaan doen en wat ik het meest interessant vind. Ook mag ik eind dit jaar beginnen in een nieuwe functie binnen NS. De eerste functie in het traineeship wordt toegewezen, maar daarna moet je zelf op zoek gaan in de organisatie en kun je echt iets kiezen wat je aanspreekt.”

De inschrijvingen voor het studeren op het hoofdkantoor zijn helaas al vol, je kan je dus niet meer inschrijven. Wil je meer informatie over traineeships klik dan hier.

Onze mensen

Kantoor

"We werken met drones die we bij visuele inspecties inzetten."

Sep (34) is procescoördinator bij de afdeling Onderhoud NS Stations. Hij coördineert het planmatig onderhoud aan de stationsgebouwen. Sep: “Denk aan het vervangen van dakbedekkingen en de uitvoering van schilderwerk. Maar ook aan specialistisch restauratiewerk van Rijksmonumenten. Het leukste aan zijn werk? Er is ruimte voor innovatie.”

Kantoor

Trainbow: “We zorgen ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn bij NS.”

Herman Krull is mobiliteitsmakelaar bij het loopbaancentrum van NS, hij begeleidt NS’ers die zichzelf binnen of buiten hun functie verder willen ontwikkelen. “We bieden collega’s ondersteuning bij hun loopbaan, zoals Z!N loopbaancoaching, een talentenscan en diverse workshops.” Naast zijn positie als mobiliteitsmakelaar is hij ook bestuurslid bij Trainbow, een LHBTQI+ netwerk van NS dat staat voor acceptatie, inclusie en diversiteit binnen NS. “Ons doel is dat iedereen zichzelf kan zijn binnen NS.” Herman vertelt er alles over!

IT

Apps, awards en teamwork: Inge Mugge's digitale avontuur bij NS

Inge Mugge is Product Owner bij NS. Hier werkt ze al 5 jaar aan verschillende apps voor NS: denk aan de Ticketer app en de Wissel app. “Ik vind het echt heel gaaf wat wij doen. Je moet dingen kunnen versnellen, verbeteren of makkelijker maken” vertelt Inge. Samen met haar team zet Inge ontzettend toffe projecten neer. Dit is dan ook de reden dat ze samen met 5 andere teams de NS Digital Award 2023 heeft gewonnen voor de Wissel app!

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.