"Werken in de avonduren helpt om een actief leven te kunnen leiden." 

Medewerker klantenservice Bibi (59) 

Voor Bibi Zwolman (59) geen 9-tot-5-baan. Want als medewerker van de klantenservice bij NS staat ze de hele avond paraat voor reizigers met vragen. Hoe houd je met deze tijden een goede werk-privébalans? Ze vertelt: 'Ik doe webcare voor NS. Samen met mijn collega’s proberen we alle vragen van reizigers te beantwoorden.’
“Ik werk elke dag van 17.30 uur tot 23.00 uur ’s avonds. Thuiswerken is voor mij een uitkomst. Ik moet er niet aan denken om nog zo laat naar huis te moeten reizen, maar gelukkig rol ik na mijn shift nu zo m’n bed in. Avonddiensten vind ik prettig, want ik ben vrij druk in mijn hoofd. Overdag ben ik actief, zodat ik ’s avonds meer rust heb om te werken.”
“Wat ik het leukste vind aan mijn werk zijn de fijne gesprekken die ik met reizigers heb. Maar ook het feit dat ik in de avond kan werken, vind ik erg prettig. Hierdoor kan ik overdag een actief leven leiden. Dat is fijn, zeker gezien mijn leeftijd. Ik zit namelijk acht uur lang stil op mijn stoel. Overdag zwem ik vaak in open water. Dat werkt stressverlagend, merk ik.”
Hecht jij ook waarde aan een goede werkprivébalans? Bekijk hier alle vacatures:

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.