Ismail Amghar en het Offerfeest bij NS

Product owner bij NS viert offerfeest

Vandaag viert Ismail Amghar het Offerfeest. Ismail, Product Owner vertelt: “jaarlijks mag ik bij NS drie christelijke feestdagen omruilen voor drie niet-christelijke feestdagen. Dankzij deze regeling kan ik tijdens het Offerfeest gewoon vrij zijn en bijvoorbeeld met kerst werken. Ik vind dit echt een geweldige regeling, omdat ik zo elk jaar tijdens islamitische feesten zoals het Suikerfeest en het Offerfeest zonder problemen vrij kan nemen.”  

Ismail begon als trainee maar is sinds 1,5 jaar product owner. Daarbij is hij dagelijks bezig met het beheren en door ontwikkelen van producten binnen NS. Ismail legt uit: “elke week gaan mijn team en ik aan de slag met verschillende vraagstukken, zoals het digitaliseren van processen. Uiteindelijk werken we samen met ons development team en de gebruiker op een iteratieve (herhalende) manier samen naar het eindproduct.” 

Product owner

Ismail heeft dit jaar nog een succesvol product kunnen implementeren, hij vertelt: “eerst werden op het bijsturingscentrum alle afwijkingen van de dienstregeling op papier bijgehouden door materieelregelaars. Als organisatie zagen wij een kans om dit efficiënter te doen door een digitaliseringsslag.”

“Dit was best een uitdaging, aangezien het bijhouden van alle afwijkingen op papier erg flexibel was. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om samen met IT de flexibiliteit te behouden en het proces te digitaliseren. Hierdoor is het werk van onze bijstuurders nog efficiënter geworden en kunnen we de informatie delen met onze collega's. Daar zijn we als team erg trots op.”

Christelijke feestdagen omruilen

Naast dat Ismail jaarlijks drie christelijke feestdagen mag ruilen voor bijvoorbeeld drie islamitische feestdagen, vind hij ook andere aspecten erg mooi aan werken bij NS. Ismail vertelt: “ik vind het superfijn dat het werk bij NS zo flexibel en vrij is. Zo kan ik thuiswerken en de spitsen vermijden op drukke dagen. Daarnaast heeft NS erg goede arbeidsvoorwaarden met als voorbeeld natuurlijk de feestdagenregeling.”

"Familie, vrienden en of kennissen moeten in tegenstelling tot bij NS echt vrij vragen voor een niet christelijke feestdag. Ik heb het idee dat dat gelukkig goed lukt in deze tijd, waardoor we echt samen kunnen zijn."

Offerfeest 

Vandaag viert Ismail het Offerfeest (ook wel slachtfeest genoemd): “we beginnen onze dag in de moskee met al onze familie en vrienden voor het Eid-gebed, waarmee het Offerfeest wordt ingeluid. Daarna komen we met de familie samen om de dag te vieren. We genieten van lekker eten en dragen feestelijke kleding. We geven elkaar cadeautjes en iedereen is heel vrolijk. Het is echt een dag om samen te vieren.” 

Ook bij NS worden het Offerfeest en bijvoorbeeld de Ramadan opgemerkt, legt Ismail uit: “tijdens de Ramadan zijn er altijd collega's die met mij een wandeling willen maken in plaats van in het bedrijfsrestaurant te zitten. Er zijn ook altijd collega's die het Offerfeest vieren. Het is erg fijn om dan samen te praten over het feest en hoe zij omgaan met situaties zoals het missen van een belangrijke vergadering vanwege het Offerfeest.” 

Toekomst 

Ismail is nog niet uitgeleerd bij NS, hij legt uit: “ik heb hier nu al 3,5 jaar aan ervaring opgebouwd, maar ik merk dat er nog zoveel te leren is. Vooral op het gebied van technologieën zoals AI. Ik vind dit vooral echt heel interessant, omdat IT leven en werk makkelijker kan maken. Binnen NS kan ik hier zeker nog veel induiken en de komende jaren ervaring in op doen.” 

Wil jij ook met ons meedenken of je toekomst bij NS beginnen, bekijk dan onze vacatures

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.