Revisiemonteur

Jasper

Monteur Jasper NS

Even voorstellen

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Dat reviseren is nodig, omdat er op elk onderdeel een doorlooptijd zit. Wij krijgen die versleten onderdelen in een kunststof box aangeleverd. In de hal gaan we ermee aan de slag. Verder werk ik ook aan de remklauwen van een trein en heb ik voor een korte periode gewerkt aan de deurmechanismes. Van alles dus. Mijn werk is momenteel ook uitdagender dan voorheen, omdat ik mezelf aan het opwerken ben tot hoofdmonteur.

"De werksfeer vind ik heel prettig. Iedereen op de werkvloer is prettig in de omgang en staat altijd klaar om te helpen."

Mijn collega's

De werksfeer vind ik heel prettig. Iedereen op de werkvloer is prettig in de omgang en staat altijd klaar om te helpen. Dat vind ik heel fijn, want dankzij de leuke collega’s ga ik met plezier naar mijn werk. Collega’s kunnen je werk maken of breken, vind ik. We doen ook wel eens leuke dingen samen. Elk jaar is er ook een groot bedrijfsuitje. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld gaan reballen met z’n allen: een soort paintball met rubberen balletjes. Daarna zijn we lekker gaan steengrillen, dat was erg leuk. Elk jaar is er ook een kerstborrel en een zomerborrel.

Mijn hoogtepunt

Ik ben enorm blij met de diversiteit binnen het werk bij NS. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn erg groot. Er zijn veel verschillende afdelingen waar je een kijkje mag nemen. Maar ook binnen de afdeling is er veel ruimte om te leren. In onze hal komen namelijk veel verschillende producten binnen die net iets van elkaar afwijken. Dat maakt dat je scherp moet blijven en wordt uitgedaagd. Maar het zorgt ook voor afwisseling in je werk. Geen dag is voorspelbaar.

Saskia's NS Journey

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.