Bijstuurder personeel

Andrea

Even voorstellen

Deze vacature sprak me aan, omdat ik werkelijk géén idee had van het bestaan van deze functie. Vroeger reisde ik als student regelmatig met de trein. Dan heb je ook wel eens te maken met een storing, waardoor je wat later op school komt. Als reiziger begreep ik toen nog niet wat er allemaal bij zo’n storing komt kijken. Ik wilde weten wat er allemaal achter zat. Ik was echt nieuwsgierig.

Nu weet ik dat als bijstuurder personeel natuurlijk precies. Ik zorg er met mijn collega’s voor dat machinisten en conducteurs bij een storing efficiënt worden ingezet, zodat we de dienstregeling zoveel mogelijk volgens plan rijden. Bij een storing moet een trein soms namelijk keren, waardoor het rijdende personeel niet aankomt bij het volgende station. Dan is het aan onze afdeling om de dienstkaart aan te passen en het treinpersoneel te informeren. Zeker tijdens een verstoring heb je veel contact met het rijdende personeel. Het is belangrijk dat de samenwerking tussen ons goed verloopt.

"Soms ben je aan het hollen en springen. En soms sta je gezellig met elkaar te koken, te Netflixen of spelletjes te doen."

Mijn collega's

We hebben een ontzettend leuke afdeling. Dat waardeer ik echt, want ik zie mijn collega’s vaker dan mijn vrienden en familie. We werken met een divers team, voornamelijk met jonge mensen. En we zijn er allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk treinen laten rijden en het tegelijkertijd leuk houden voor onszelf en het rijdende personeel. Soms ben je aan het hollen en springen door de drukte. En soms sta je tijdens een nachtdienst gezellig met elkaar te koken, te Netflixen of spelletjes te doen. Die mix maakt het leuk.

Wanneer de wekker wel ‘ns om vijf uur ’s ochtends gaat, denk ik: jeetje, wat vroeg! Maar als ik eenmaal onder de collega’s ben, heb ik weer zin om aan de slag te gaan. We doen het met z’n allen. Na acht uur werken hebben we een hoop lachbuien achter de rug en zijn we trots op elkaar.

Leukste moment van de week

Afgelopen weekend was er een stoomstoring tussen Oss en Wijchen, waardoor veel rijdend personeel niet op tijd naar huis kon reizen. Het gebeurde op een druk tijdstip en ik was verantwoordelijk voor dat gebied. Dat koste dus best wat werk. Gelukkig gaven de bijstuurders van Utrecht en Zwolle aan dat ze mij wilden helpen. Zij hebben mij een hoop uit handen genomen. Met z’n drieën hebben we het supersnel opgelost. We waren echt een team. Dat vond ik zo fijn. Iedereen steunt elkaar binnen de afdeling.

Je moet op zo’n moment echt van nul naar honderd. Snel schakelen is enorm belangrijk wanneer er een storing wordt gemeld. Wat ik dan doe: ik vul eerst mijn flesje water en duik snel het toilet in. Want daarna is het volle bak puzzelen en focussen! En dat is het leuke. Er komt adrenaline bij kijken.

Saskia's NS Journey

Onze mensen bij IT & Digital

Digital

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Digital

Als ethisch hacker bij NS ben je indringers voor!

“Onze reizigers merken niets van ons werk en in dit geval is dat ook alleen maar goed.” Bob van der Staak is ethisch hacker bij NS en is samen met zijn team dagelijks bezig met het zoeken van security zwakheden binnen NS. “Ik doe voornamelijk aan threat modelling, penetratietesten en soms wat secure software development. Hiermee help ik teams van NS om te laten zien waar eventuele zwakheden in hun applicaties of systemen zitten, voordat andere ongewenste indringers dit doen. Het doel van mijn team is de afdelingen binnen NS te helpen om deze risico’s in kaart te brengen, zodat eventuele lekken opgelost kunnen worden.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.