Werken aan de toekomst in ‘the store of the future’

Business Developer NS Semih Turan

“Een glazen bol waarin ik zou kunnen zien waar toekomstige reizigers behoefte aan hebben zou fantastisch zijn.” Semih Turan is Business Developer bij NS Stations. Binnen deze functie is hij constant bezig met het verbeteren van de verschillende winkels op het station: “Het inspelen op toekomstige trends en toekomstige behoeftes van de reiziger is een belangrijk deel van mijn functie. Ik ben veel bezig met kansen zien, kansen benutten en kansen creëren.” Een belangrijke kans die Semih de afgelopen periode heeft benut is het opzetten van een nieuwe samenwerking met Too Good To Go. De StationsHuiskamer en Kiosk zijn vanaf nu aangesloten bij ‘s werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten. 

Start bij NS 

Semih heeft in zijn carrière al heel wat werkervaring opgedaan: “Nadat ik ben afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie heb ik van alles en nog wat gedaan. Ik heb bijvoorbeeld als freelancer gewerkt, ik heb een eigen reclamebureau gehad en ik ben begonnen met de eerste saladebar van Nederland. Toen ben ik uiteindelijk bij Sandenburg Concept Creation terechtgekomen. Daar kreeg ik een opdracht vanuit NS Stations om een nieuw concept te bedenken voor de Julia’s. Zo ben ik in contact gekomen met NS. 

Door het contact met NS werd Semih enthousiast: “De gesprekken met NS waren altijd prettig. Via een connectie op LinkedIn zag ik een vacature bij NS als Format Manager Julia’s en toen heb ik gereageerd en een paar goede gesprekken later had ik de functie te pakken. Het was voor mij erg leuk om uiteindelijk aan de slag te gaan binnen het format waar ik eerst vanuit een ander bedrijf aan heb gewerkt.” 

Store of the future 

Na drie en een half jaar heeft Semih de interne overstap gemaakt naar Business Developer. Binnen deze functie is hij constant bezig met het verbeteren van de winkels op het station: “De reiziger staat altijd centraal bij het bedenken van verbeteringen. Ik ben continu bezig met wat er op dit moment speelt in de wereld en waar er vraag naar is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bestelzuilen en zelfscankassa's. De verwachtingen van onze reizigers veranderen eigenlijk continu. Als nieuwsjunkie is het te gek om met die actualiteit bezig te zijn en zo maatschappelijk betrokken te zijn. En dit door te kunnen vertalen naar de winkels op het station.” 

Het werk van Semih gaat vaak nog verder dan het hier en nu. Hij is ook veel bezig met de toekomst: “Een groot project waar we continu aan werken is ‘the store of the future’. Hoe zien onze winkels er over een paar jaar uit? Waar hebben toekomstige generaties behoefte aan? En hoe speelt NS in op die behoeftes? Het is eigenlijk net schaken waar ik dagelijks mee bezig ben. Echt in de toekomst kijken is niet mogelijk, maar je kan wel alvast de eerstvolgende stappen voorspellen en een duidelijke visie en stip op de horizon hebben. Op die volgende stappen inspelen met creatieve oplossingen is een mooie opdracht.” 

Too Good To Go 

Als Business Developer werkt Semih aan meerdere projecten op hetzelfde moment. Een project waar hij de afgelopen periode aan gewerkt heeft, is het opzetten van een nieuwe samenwerking met Too Good To Go. “Belangrijk binnen the store of the future is dat we een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Een stap die we daar nu al in kunnen zetten is het terugdringen van voedselverspilling bij de Kiosk en StationsHuiskamer via pakketten van Too Good To Go", vertelt Semih. Too Good To Go is een app waarmee iedereen verrassingspakketten kan bestellen. Deze pakketten zitten vol verschillende producten die normaal gesproken dezelfde of de volgende dag weggegooid zouden worden, maar die nog prima zijn om te nuttigen.  

Het opstarten van een project als dit is een behoorlijke klus vertelt Semih: “Zo'n project is mooi om aan te werken. Je begint intern met een idee en werkt dit dan uit samen met veel verschillende mensen. Intern moeten er bijvoorbeeld apparaten komen waarop de Too Good To Go app geïnstalleerd kan worden. Daarnaast moet je collega's in de winkels die gaan werken met de app op de hoogte brengen. Extern werk je vervolgens met Too Good To Go en een reclamebureau. Zo werk ik als opdrachtgever al snel weer intensief samen met twintig verschillende collega's.” De reacties op het project zijn van twee kanten positief: “Zowel de kopers van de pakketten als de collega's die de pakketten mogen samenstellen, halen veel voldoening uit het tegengaan van voedselverspilling”. 

Nieuwe projecten? 

Semih haalt nog altijd plezier uit zijn werk, maar hij weet ook dat er meer kansen zijn binnen NS: “Ik heb altijd gezegd dat ik continu geprikkeld en uitgedaagd wil worden. Als dat binnen mijn huidige functie is, is dat mooi, maar binnen NS is er ook genoeg ruimte voor nieuwe prikkels. Die gesprekken kan ik gewoon aangaan met mijn leidinggevende. En dat vind ik zo mooi aan NS. Bij veel bedrijven hebben ze het over boeien, binden en behouden. Binnen NS komt daar bloeien bij. Door de ontwikkelmogelijkheden ga je als werknemer bloeien en ervaar je meer werkgeluk. Maar voorlopig haal ik nog meer dan genoeg voldoening uit het werken aan de toekomst en de store of the future in het bijzonder.” 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden binnen NS? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.