Het ontwikkelen en herformuleren van een saucijzenbroodje voor Kiosk op het station kan wel tot een jaar duren. Ook achter de verse pastasauzen voor Julia's schuilt een heel proces.
Ik stuur een team aan van Category Managers en Supply Chain Beheerders. Wij zijn ervoor verantwoordelijk dat Kiosk, Stationshuiskamer, Julia's en de Grab&Go automaten op het station gevuld zijn met de juiste producten voor de reiziger. Dat bepalen we door analyses te maken voor het assortiment, trend & ontwikkelingen in de markt te volgen en door met klantonderzoek al ver vooruit te kijken: wat wil de reiziger volgend jaar graag eten onderweg?
Er komt veel bij kijken, van recepturen ontwikkelen en bepalen met leveranciers, tot onderhandelingen en het gehele logistieke proces in goede banen leiden.
Als mijn team een product of concept bedenkt voor Stationshuiskamer, vraag ik altijd: hoe kunnen de medewerkers in de winkel ermee uit de voeten? Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de concepten en producten die we bedenken ook operationeel uitgevoerd kunnen worden. Ook dienen deze concepten of producten bij te dragen aan onze bedrijfsvoering en aan te sluiten bij de vraag van onze reiziger.
In mijn leidinggevende functie ben ik een verbinder en een aanspreekpunt. Tussen mijn team, de operationele tak en andere Teammanagers. Als ik zelf wil sparren, ga ik naar mijn eigen manager of de Business Managers van Retail.
Ik heb bij NS een persoonlijk leiderschapstraining gevolgd. Daar leerde ik om minder vanuit mijn hoofd en meer vanuit mijn hart leiding te geven. Dat betekent minder het team het laten doen zoals ik het zou doen en meer ruimte geven om ze hun eigen aanpak te laten ontwikkelen.
Hoe bouwen we Kiosk, Stationshuiskamer, Julia's en de Grab&Go automaten volgend jaar uit? Hoe maken we het aanbod gezonder en kunnen we plastic reduceren? Dat soort vragen werden deze week beantwoord in de presentaties van de commercieplannen.
De teams van de afdelingen marketing, format- en category management werken maanden aan de nieuwe plannen en presenteerden het aan elkaar, de Teammanagers, waaronder ikzelf en de Business Controller. Wij stelden vragen, gaven feedback en daagden de team uit om de laatste puntjes op de i te zetten.
De sfeer tijdens de meeting was heel positief en energiek. Ook de plannen waren creatief, ambitieus en interessant: er komen bijvoorbeeld meer plantaardige producten aan, in de pastasauzen van Julia's komt extra groente en we gaan meer inzetten op sociale media.
Rembert
“Wat Ik leuk vind in de twee jaar dat ik hier heb gewerkt, is dat collega's altijd enorm openstaan om je verder te helpen.” Vertelt Rembert. Hij werkt als Innovatie Lead en is verantwoordelijk voor het Innovatieplatform waar hij en zijn team werken.
Pieter Tichelaar
Ook tijdens zijn vakantie is Pieter (33) bereid om tijd vrij te maken voor NS. Vanaf zijn vakantiestek, een bootje in Sneek, vertelt Pieter over zijn functie als senior communicatieadviseur, waarom hij voor NS heeft gekozen, de ontwikkelingsmogelijkheden en zijn toekomst. “Door de vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg binnen NS kan ik mij maximaal ontwikkelen”.
Sep
Sep (34) is procescoördinator bij de afdeling Onderhoud NS Stations. Hij coördineert het planmatig onderhoud aan de stationsgebouwen. Sep: “Denk aan het vervangen van dakbedekkingen en de uitvoering van schilderwerk. Maar ook aan specialistisch restauratiewerk van Rijksmonumenten. Het leukste aan zijn werk? Er is ruimte voor innovatie.”
Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed functioneert, om jouw voorkeuren op te slaan, om inzicht te verkrijgen in bezoekersgedrag, maar ook voor marketing en social media doeleinden (laten zien van gepersonaliseerde advertenties). Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. In onze Cookieverklaring kun je meer lezen over de cookies die wij gebruiken en kun je jouw voorkeuren opslaan of wijzigen. Door ‘Weigeren’ te klikken ga je alleen akkoord met het gebruik van functionele cookies.