'Na je 50ste van baan switchen, het kan prima!'

Facilitair Coördinator Patrick (53)

Van baan switchen na je vijftigste bij NS
Na je 50ste van baan switchen, is dat spannend? Niet voor Facilitair Coördinator Patrick (53), die de regie in eigen handen nam en actief zocht naar een andere functie binnen NS: “Een nieuwe baan voelde als één grote uitdaging. Ik hou ervan om op z’n tijd een andere richting in te slaan.” 

“Mijn situatie laat zien dat je als 53-jarige het roer best kan omgooien. De carrièrekansen bij NS zijn groot en een universitaire- of hbo-opleiding is niet altijd vereist. Ik had nul ervaring in mijn huidige functie, maar ik kreeg gelukkig een leertraject aangeboden. Het gaat er hier vooral om hoe je functioneert.”

“Mijn afdeling is verantwoordelijk voor een schone, veilige en goed onderhouden werkplek voor de operationele werknemers van NS. Zo werken we bijvoorbeeld samen met ongediertebestrijding, zodat monteurs ongestoord hun werk kunnen doen. Maar zorgen we ook dat verlichting op parkeerterreinen werkt en dat de toiletten in goede staat zijn. Ik vind het heerlijk om op verschillende locaties brandjes te blussen. Gelukkig maar: ik ben absoluut geen type dat de hele dag op een kantoor kan zitten.”

Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk hier alle vacatures.

"Brandjes blussen op verschillende locaties: ik vind het heerlijk"

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.