NS ontvangt prijs voor inclusief werkgeverschap

Koen Sueters neemt prijs in ontvangst

Op woensdag 28 september organiseerden wij samen met de organisatie Onbeperkt aan de slag een Meet & Greet. Onbeperkt aan de slag brengt mensen met een arbeidsbeperking in contact met bedrijven die opzoek zijn naar medewerkers. Tijdens deze Meet & Greet heeft NS het ‘Onbeperkt aan de slag-wiel’ in ontvangst mogen nemen. Deze award wordt uitgereikt aan werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan bieden.

Ilonka Wendels, recruiter participatiebanen bij NS: “De award staat symbool voor het dichterbij brengen van een inclusieve arbeidsmarkt. Wij hoeven het wiel niet meer opnieuw uit te vinden, bij ons kun je direct aan de slag. De prijs zien we als een compliment. We zitten als werkgever op het goede spoor.“

Diversity Month bij NS

Op dinsdag 4 oktober is het Diversity Day. We besteden niet één dag, maar de hele maand aandacht aan diversiteit. Dit doen we door een gevarieerd programma aan te bieden aan onze collega’s. Onder het thema ‘verbinding verrijkt’ hebben we verschillende activiteiten gepland staan. Dit programma begon al op 23 september, de Dag van de Gebarentaal, met twee workshops gebarentaal aan kantoor-en treinpersoneel.

Een week later, op 29 september stond er een online evenement over pesten, stereotypering en microagressie op de planning. Dit in het kader van de Week tegen Pesten. Op 4 oktober is het live evenement: verbinding verrijkt, in samenwerking met ProRail en de Luisterlijn. Die dag staat op Utrecht Centraal het Luisterhart op het station. Daar kunnen mensen luisteren naar persoonlijke verhalen van anderen. Met als doel om een ontmoeting te creëren met iemand die anders is dan jij, om zo jouw wereldbeeld te verrijken.

Woensdag 5 oktober is ‘Rhythm of Life’, een masterclass van Jitske Kramer & Typhoon. Zij vertellen meer over de verschillen en grenzen tussen mensen. En over hoe mensen culturen vormen en culturen mensen vormen. Ook staat er een online sessie over generaties op de planning. Tijdens deze sessie vertelt generatie expert Kim Jansen over de verschillende generaties op de werkvloer en hoe die elkaar kunnen versterken.

Jurko van Veenendaal geeft een online talk om het begrip ‘coming out’ te verbreden. Deelnemers leren hun unieke kwaliteiten te benoemen en benutten. We sluiten de maand af met een ‘blind lunch’ waarbij collega’s elkaar, zonder iets te zien, beter leren kennen. Zo ervaren zij hoe het is om niets te zien. Deze lunch wordt gevolgd door een diversiteitsbingo om te ontdekken wat ons als mensen bindt.

Wil je meer weten over diversiteit en inclusie binnen NS? Neem dan een kijkje op deze pagina.

De Meet&Greet met Onbeperkt aan de slag op het NS kantoor in Utrecht

Meer nieuws

Student Techniekfabriek

Voordat ik als student bij de TechniekFabriek begon, wist ik niks van treinen. Ik had nul verstand van de techniek ervan. Nu weet ik, ook dankzij goede begeleiding, zoveel over de technische onderdelen van een trein. Je past de theorie namelijk meteen toe op de werkplaats, tijdens de stageweken van je studie. Je volgt namelijk eerst zes weken de opleiding, daarna loop je twee weken stage, daarna weer zes weken opleiding, enzovoorts.

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Als ethisch hacker bij NS ben je indringers voor!

“Onze reizigers merken niets van ons werk en in dit geval is dat ook alleen maar goed.” Bob van der Staak is ethisch hacker bij NS en is samen met zijn team dagelijks bezig met het zoeken van security zwakheden binnen NS. “Ik doe voornamelijk aan threat modelling, penetratietesten en soms wat secure software development. Hiermee help ik teams van NS om te laten zien waar eventuele zwakheden in hun applicaties of systemen zitten, voordat andere ongewenste indringers dit doen. Het doel van mijn team is de afdelingen binnen NS te helpen om deze risico’s in kaart te brengen, zodat eventuele lekken opgelost kunnen worden.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.