NS ontvangt prijs voor inclusief werkgeverschap

Koen Sueters neemt prijs in ontvangst

Op woensdag 28 september organiseerden wij samen met de organisatie Onbeperkt aan de slag een Meet & Greet. Onbeperkt aan de slag brengt mensen met een arbeidsbeperking in contact met bedrijven die opzoek zijn naar medewerkers. Tijdens deze Meet & Greet heeft NS het ‘Onbeperkt aan de slag-wiel’ in ontvangst mogen nemen. Deze award wordt uitgereikt aan werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan bieden.

Ilonka Wendels, recruiter participatiebanen bij NS: “De award staat symbool voor het dichterbij brengen van een inclusieve arbeidsmarkt. Wij hoeven het wiel niet meer opnieuw uit te vinden, bij ons kun je direct aan de slag. De prijs zien we als een compliment. We zitten als werkgever op het goede spoor.“

Diversity Month bij NS

Op dinsdag 4 oktober is het Diversity Day. We besteden niet één dag, maar de hele maand aandacht aan diversiteit. Dit doen we door een gevarieerd programma aan te bieden aan onze collega’s. Onder het thema ‘verbinding verrijkt’ hebben we verschillende activiteiten gepland staan. Dit programma begon al op 23 september, de Dag van de Gebarentaal, met twee workshops gebarentaal aan kantoor-en treinpersoneel.

Een week later, op 29 september stond er een online evenement over pesten, stereotypering en microagressie op de planning. Dit in het kader van de Week tegen Pesten. Op 4 oktober is het live evenement: verbinding verrijkt, in samenwerking met ProRail en de Luisterlijn. Die dag staat op Utrecht Centraal het Luisterhart op het station. Daar kunnen mensen luisteren naar persoonlijke verhalen van anderen. Met als doel om een ontmoeting te creëren met iemand die anders is dan jij, om zo jouw wereldbeeld te verrijken.

Woensdag 5 oktober is ‘Rhythm of Life’, een masterclass van Jitske Kramer & Typhoon. Zij vertellen meer over de verschillen en grenzen tussen mensen. En over hoe mensen culturen vormen en culturen mensen vormen. Ook staat er een online sessie over generaties op de planning. Tijdens deze sessie vertelt generatie expert Kim Jansen over de verschillende generaties op de werkvloer en hoe die elkaar kunnen versterken.

Jurko van Veenendaal geeft een online talk om het begrip ‘coming out’ te verbreden. Deelnemers leren hun unieke kwaliteiten te benoemen en benutten. We sluiten de maand af met een ‘blind lunch’ waarbij collega’s elkaar, zonder iets te zien, beter leren kennen. Zo ervaren zij hoe het is om niets te zien. Deze lunch wordt gevolgd door een diversiteitsbingo om te ontdekken wat ons als mensen bindt.

Wil je meer weten over diversiteit en inclusie binnen NS? Neem dan een kijkje op deze pagina.

De Meet&Greet met Onbeperkt aan de slag op het NS kantoor in Utrecht

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.