Contractmanager Services Operatie

Esther

Contactmanager NS

Even voorstellen

Als je denkt aan een contractmanager, denk je misschien aan iemand die hele dagen met haar neus in de papieren zit. Nou, dat is bij NS Stations Services absoluut niet het geval. Zij managet en beheert de contracten die NS Stations heeft met externe partners.

Zo’n partner kan bijvoorbeeld het bedrijf zijn dat verantwoordelijk is voor het personeel bij de toiletten, maar ook de leverancier van de OV-fietsen. Als contractmanager ben ik constant met deze partijen in gesprek. Ik zorg ervoor dat alles binnen de contracten goed geregeld is, controleer of zij hun afspraken nakomen en kijk of de dienst die zij leveren nóg beter kan. Alles om ervoor te zorgen dat de reiziger een zo prettig mogelijke ervaring heeft van, naar en op het station.

Er zijn echt wel dagen dat ik op het kantoor zit, maar ik ben ook veel op stations te vinden. Dan zie ik het resultaat van de afspraken die ik heb gemaakt met de leveranciers. Mijn werk is tastbaar en alles wat ik doe heeft direct invloed op de ervaring van de reiziger. Dat vind ik misschien wel het allerleukst aan mijn baan.

"Als je denkt aan een contractmanager, denk je misschien
aan iemand die hele dagen met haar neus in de papieren zit.
Nou, dat is bij NS Stations Services absoluut niet het geval"

Mijn collega's

Inhoudelijke uitdagingen zijn natuurlijk leuk, maar fijne collega’s zijn net zo belangrijk. Ik werk met een groep bevlogen mensen die allemaal even hard werken voor hetzelfde doel: de reiziger een fijne ervaring bieden, van deur tot deur.

Als collega’s doen we het echt samen. Stel, een van mijn contracten vraagt even al mijn tijd en aandacht, dan is er altijd wel een collega die bijspringt op andere dossiers. Die teamspirit maakt me ontzettend trots. Ook organiseren we regelmatig leuke activiteiten, zoals een padel- of beachvolleybaltoernooi of een borrel.

Bij Services werken we niet alleen samen met externe partners, maar ook intern. Dit is natuurlijk mijn eigen team contractmanagement, maar ook tijdelijke aanbestedingsteams, collega’s die zich bezighouden met innovaties én collega’s die ervoor zorgen dat de dagelijkse operatie goed verloopt. Neem bijvoorbeeld de evenementen waarbij we veel reizigers in de trein en op het station verwelkomen. In samenspraak met stationsmanagement zorgden we op Koningsdag bijvoorbeeld voor zoveel mogelijk beschikbare OV-fietsen en extra toiletvoorzieningen. Dat we zo NS-breed kunnen samenwerken en daardoor zorgen voor de beste reizigerservaring, vind ik echt heel gaaf.

NS contractmanager selfie
NS contractmanager selfie
Contractmanager NS

Leukste moment van de week

Deze week gingen wij op klantsafari: een middag op expeditie naar station Driebergen-Zeist om daar onze services te beleven. We gaan dan op pad als reiziger om te ervaren hoe het is om gebruik te maken van bijvoorbeeld de OV-fiets, de bagagekluizen, de parkeergelegenheden of de toiletten op het station.

Het was echt een inspirerende middag, een mooie manier om kennis te delen en van elkaar te leren. Bij iedere service wordt gekeken naar de beleving vanuit het oogpunt van de klant en of de bewegwijzering op het station juist en duidelijk is.

Na afloop hebben we onze ervaringen met elkaar gedeeld. Wat vonden we goed gaan? Maar zeker ook: wat gaat er misschien minder soepel dan we hadden gedacht? Zulke dagen houden ons scherp om vanuit de beleving van de reiziger naar de services te kijken en nog beter te maken. De samenwerking die ik zo belangrijk vind, komt op zo’n dag echt duidelijk naar voren. Dat was zo tof om te zien.

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.