Welke plannen je ook hebt met je carrière, bij NS kun je als student alle kanten op. Je krijgt bij ons volop mogelijkheden om zelf sturing te geven aan het begin van je loopbaan. Wij helpen jou je ambities waar te maken binnen onze opleidingen tot conducteur, machinist en monteur. Wij hebben aandacht voor wie jij bent, wat je doet en wat je kan. In ons eigen NS Leercentrum en in de TechniekFabriek helpen wij jou groeien, vakinhoudelijk én persoonlijk. Jouw reis van morgen begint bij NS.
Opleiding tot conducteur

Opleiding tot conducteur

Ga jij straks aan de slag als conducteur? Ontdek de opleiding ‘Handhaver Toezicht en Veiligheid – Conducteur’.
Opleiding tot machinist

Opleiding tot machinist

De mooiste uitzichten en een paar ton aan materieel; zie jij jezelf al als machinist door Nederland rijden?
MBO opleiding bij NS

TechniekFabriek

Monteur worden? Haal in twee jaar jouw mbo-2 monteur mechatronica diploma en draai volledig mee bij NS in de operatie.

De TechniekFabriek:
Monteur worden? Wij leiden je op!

Goede monteurs zijn goud waard voor NS. Zij staan aan de basis van goed onderhouden treinen die vele kilometers per dag afleggen. En omdat treintechniek zo’n bijzonder vak is, investeren wij graag in de kennis van onze medewerkers. In de TechniekFabriek komen praktijk en theorie samen in een bijzonder tweejarig opleidingstraject voor monteurs. In Amsterdam of Zwolle krijg je als toekomstig monteur je opleiding en begeleiding. Je draait meteen volop mee en werkt direct aan het onderhoud van onze Sprinters en Intercity’s. Zo breng je het geleerde direct in de praktijk! Bovendien betaalt NS je opleiding én ontvang je al salaris in het tweede jaar.

MBO opleiding bij NS
Machinist leerling in opleiding

Volg de opleiding tot machinist of conducteur

Wat is er nou mooier dan lekker onderweg zijn, genieten van prachtige landschappen en veel verschillende mensen ontmoeten. Als conducteur of machinist is geen dag hetzelfde en kom je elke dag thuis met nieuwe verhalen. Jij zorgt ervoor dat honderdduizenden reizigers veilig, comfortabel en op tijd op hun bestemming aankomen. Een hele verantwoordelijkheid! Daarom hebben wij een speciale opleiding voor machinisten en conducteurs waar we je vakinhoudelijk en persoonlijk helemaal klaarstomen. Ben je net klaar met studeren? Dan kun je de mbo-opleiding tot machinist of conducteur volgen bij één van onze samenwerkende ROC-scholen!

Jouw talent ontwikkelen

Wij geloven dat hoogopgeleid talent de frisse ideeën en oplossingen biedt voor de uitdagingen van de toekomst. Daarom helpen wij jou als gedreven professional, manager, hbo’er of wo’er om het maximale uit jezelf te halen. Met een samenhangend programma voor talentontwikkeling en vakopleidingen, maar ook persoonlijk met een ontwikkeltraject. Wij helpen je graag jouw ambities waar te maken.

Stages & traineeships

Wil jij je carrière een kickstart geven? In onze stages en traineeships word je direct flink uitgedaagd! Of je nu op zoek bent naar een snuffel-, meewerk- of afstudeerstage of je oriënteert op jouw volgende bestemming tijdens een traineeship, jij leert jezelf en NS goed kennen in een bedrijf waar alles impact heeft. Jouw persoonlijke groei staat centraal.

Management development

Klaar voor een volgende stap? Voor geselecteerde groepen zijn management development programma’s beschikbaar, waarin we de verbinding leggen tussen de strategie van NS, jouw persoonlijke ontwikkeling en loopbaanperspectief binnen NS en de ontwikkeling in de externe omgeving (bijvoorbeeld bij onze internationale dochterondernemingen en andere ketenpartners).

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.