Update 20 maart 2024: Het is tijdelijk niet meer mogelijk om je aan te melden voor het IT programma tijdens de Inhousedag.  Wegens het beperkt aantal plekken verwerken we eerst de aanmeldingen die binnengekomen zijn. Stuur een mailtje naar [email protected] als je interesse hebt om op de wachtlijst te staan. Dan sturen we je een bericht wanneer er een plekje vrijkomt. Aanmelden voor finance, techniek en inkoop is wel mogelijk. Meld je snel aan want er zijn maar een beperkt aantal plekken. 
Samen maken we Nederland duurzaam bereikbaar. Voor iedereen. Dat is de missie van NS. IT, techniek, inkoop en finance spelen hierin een cruciale rol. Van het digitaliseren en moderniseren van treinen tot aan het begeleiden van aanbestedingen. Wil jij op een leuke, interactieve manier meer leren over de koers, projecten en de traineeships binnen deze vakgebieden? Dan nodigen we je graag uit voor onze Inhousedag op 3 april 2024. Zien we je daar?  

Programma in het kort:

  1. Aftrap: visie van NS door Sander ter Maat, Financieel Directeur HRN (met Q&A)
  2. Dan: ontdek alles over de projecten, dilemma's en traineeships
  3. Tot slot: ervaar het zelf tijdens een game of casus!

Sander ter Maat neemt je mee in de koers van NS. Ook ontdek je onze traineeships door ervaringen van onze huidige trainees. En daarna? Dan kom jij in actie met je team tijdens de game of casus!

Wie kunnen deelnemen aan de Inhousedag?

  • Je bent student of recent afgestudeerd (HBO/WO)
  • Je opleiding is (of was) in de richting van IT, techniek, inkoop of finance
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands (minimaal C1)
Let op: we hebben maar een beperkt aantal plekken in verband met de capaciteit van de zaal en de games. Schrijf je dus snel in! 

Wat kun je verwachten op de Inhousedag?

Tijdens de Inhousedag ervaar je wat het inhoudt om te werken als trainee bij NS. Na de plenaire aftrap met Sander ter Maat gaan we per vakgebied uit elkaar. Schrijf je dus in voor de richting naar jouw keuze: techniek, IT, inkoop of finance. Na een presentatie van een senior en een trainee ga je aan de slag met een toffe game of casus. Zo voel je met welke uitdagingen je als trainee te maken kunt krijgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de huidige trainees en recruiters het hemd van het lijf te vragen! We eindigen met een hapje en een drankje. 
Aanmelden voor de inhousedag kan tot en met dinsdag 2 april 2024. Het programma per vakgebied staat hieronder!

Keuze 1: Inhousedag IT traineeship

Na het gezamenlijke deel zullen een IT trainee en een senior je in een uurtje meenemen in de wereld van IT binnen NS. Na een korte pauze is het tijd om de handen uit de mouwen te steken bij onze serious game: Hyperspits. Ontdek met je team hoe je reizigerstevredenheid hoog kan houden door de inzet van systemen. Gaat jouw team winnen?

Keuze 2: Inhousedag Techniek traineeship

Na de introductie krijg je uitleg over het techniek traineeship van huidige trainees. Ook vertelt een senior over de gave projecten waaraan je kan werken binnen NS Techniek. Tot slot speel je de serious game Maintenance Masters; een game waarbij je in de rol kruipt van een technische functionaris. Jij en je team moeten treinen onderhouden en moderniseren, terwijl de dienstregeling ongestoord doorgaat. Wint jouw team? 

Keuze 3: Inhousedag Inkoop traineeship

Na de gezamenlijke aftrap nemen huidige Inkoop trainees je mee in hun ervaring van het traineeship. Aan het einde ga je zelf ervaren hoe het is om inkoper te zijn bij NS tijdens een ludieke, maar realistische casus. In de vorm van een rollenspel ga jij onderhandelen met een leverancier. Weet jij de zakenrelatie goed te onderhouden?

Keuze 4: Inhousedag Finance traineeship

Na de introductie gaan we dieper inzoomen op de wereld van finance binnen NS. Ook vertellen huidige trainees je alles over het Finance traineeship. Tot slot ga je aan de gang met een game waarin je ervaart hoe je NS financieel gezond kan houden. Wint jouw team?