Dankzij jouw kennis kunnen reizigers 24 uur per dag gedetailleerde reisinformatie bekijken, is er wifi in de trein, zorg je voor de beste experience op onze website en maak je het mogelijk dat we on- en offline tickets verkopen.
NS developers

Bijt je vast in één van onze projecten

Als developer bij NS werk je aan uitdagende projecten in een complexe IT-puzzel. Samen met je team ben je van begin tot eind verantwoordelijk voor jullie (deel)applicatie. In sprints van twee weken werk je agile aan nieuwe oplossingen: hoe kan het nog beter? Daarbij spar je met de business en andere IT-professionals. We kunnen er van alles over vertellen, maar kijk vooral zelf in onze code. Kan jij het beter?
NS coderen
“De robot wordt de virtuele werknemer die het werk uit jouw handen gaat nemen. Denk aan het inboeken van verlof door dienstindelers, door dit proces te automatiseren scheelt dat 
al zo’n 40 uur per week!”
NS collega

Mieke Duijf

RPA Developer

Waar ligt jouw interesse?

Ben jij onverslaanbaar in C#, dé persoon voor Docker in AWS of ga jij liever front-end aan de slag met React? Wat jouw expertise ook is, bij NS werk je in een team met enthousiaste developers aan de reis van morgen. We innoveren continu, in onze technologie en processen. Zo zetten we vol in op Continuous Delivery en DevOps, brainstormen we vernieuwende oplossingen met state of the art technologieën en krijg je alle ruimte om verder te groeien. Kies jouw project!
Software van NS

Verhalen van onze mensen

Digital

AI-stage bij NS

“Het was erg tof dat de opdracht gaat over een product wat ik zelf wekelijks gebruik en dat ik de functionaliteit zelf ook nog mis in de NS-app.” Sannerien is zowel stagiaire bij NS als masterstudent artificial intelligence aan de Universiteit van Utrecht. “Ik ben begin juli bij NS begonnen als stagiair via het Summer of AI-event. Ik ben dus eigenlijk al de hele zomer lekker fulltime op het kantoor van NS, hier werk ik met plezier aan oplossing voor de OV-fiets dienst.” 

Digital

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke job alerts.