Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken. Waarom? We zijn op zoek naar collega’s in alle onderdelen van de organisatie. En misschien ken jij iemand in jouw privénetwerk die goed zou passen bij één van deze vacatures. Iemand aandragen, kan jou zelf ook nog iets leuks opleveren.

Volg de aanwijzingen

Heb je al iemand in gedachten? Buurvrouw, neef, zus? En wil diegene solliciteren? Ja? Ga dan – voordat jouw bekende solliciteert – naar werkenbijns.nl. Doe dat terwijl je ingelogd bent in de NS-omgeving. En klik dan op de ‘ik ken iemand’ button naast de vacature waarop jouw kennis wil solliciteren. Volg vervolgens de aanwijzingen.

Als jouw bekende wordt aangenomen en begint bij NS, ontvang je €1.000 aan bol.com cadeaubonnen. Voor retailmedewerkers geldt dat je een bol.com cadeaubon t.w.v. €50,- ontvangt als de aangedragen persoon daadwerkelijk start en aanvullend nog een bol.com cadeaubon t.w.v. €200,- als de persoon door de proeftijd is gekomen. Als dank voor jouw inzet.

Heb je vragen? Bekijk hieronder de voorwaarden, of stuur een mailtje naar [email protected]

Let op: sinds donderdag 12 mei 2022 is het referralbedrag opgehoogd van €600 naar €1.000 aan bol.com bonnen. Dat betekent dat collega’s die iemand hebben aangedragen vanaf 12 mei €1.000 aan bol.com bonnen ontvangen als deze persoon wordt aangenomen. Voor retail geldt een bedrag van respectievelijk €50,- en €200,-.

Voorwaarden:

Per vacature wordt door recruitment bepaald of kennissen kunnen worden voorgedragen. Op interne vacatures kunnen geen kennissen worden aangedragen. Wanneer het referral programma van toepassing is verschijnt onder de button “solliciteer nu” een “ik ken iemand”-button op de vacaturewebsite.

 1. Aandrager vult via de carrièrewebsite de roepnaam, achternaam en e-mailadres van de kennis in alsmede een korte motivatie waarom de kennis past op deze vacature.
 2. De kennis krijgt een e-mail dat hij of zij is aangedragen door de aandrager en of hij/zij de sollicitatie zelf wil starten. Let op: aandrager uploadt dus geen cv en motivatiebrief van de kennis, dit in verband met de privacy wetgeving.
 3. De kennis wordt per mail gevraagd om ons privacy statement door te nemen en eventueel te accepteren.
 4. Privacy statement NS: Kennis accepteert statement: hij of zij ontvangt binnen een werkdag een digitaal formulier om zijn of haar cv en motivatiebrief te uploaden. Zodra dit is voltooid en de kennis heeft een bevestiging ontvangen dan heeft de recruiter inzicht in de gegevens en is het recruitmentproces gestart. Kennis accepteert statement niet, dan worden de gegevens automatisch verwijderd en het recruitmentproces automatisch stopgezet. De aandrager krijgt hiervan een bericht. De recruiter heeft te allen tijden geen inzicht gehad in de kandidaat gegevens.
 5. In verband met de privacywetgeving kunnen wij geen inhoudelijke afwijzing geven aan de aandrager. De kennis is dan al op de hoogte van de afwijzing.

Deelname

 • Kennissen kunnen worden aangedragen door alle medewerkers en stagiaires in dienst van NS .
 • Het voordragen van kennissen moet in lijn zijn met de NS Gedragscode en het Beleid Belangenconflicten.
 • Alle inhuurprofessionals, recruiters en deelnemers van de wervingsprocedure inclusief hiring managers zijn uitgesloten van deelname.
 • De kennis moet een (redelijk goede) bekende zijn: een vriend, familielid of kennis. Het is de aandrager niet toegestaan om kandidaten aan te bevelen die hij of zij niet kent.
 • Aandrager dient een korte motivatie in te vullen waarom hij of zij de kennis vindt passen.
 • Interne verplaatsingen zijn uitgesloten van het referral programma.
 • NS hanteert een maximum van 4 aangedragen kennissen per jaar door de aandrager.
 • Aandrager ontvangt de aandraagbonus nadat de kennis een vaste baan bij NS accepteert en na afronding proeftijd.
 • Bij Corporate recruitment en Rijdend en Service geldt een eenmalige bonus na afronding proeftijd van de aangedragen kandidaat.

Aandraagbonus

 • Aandrager komt in aanmerking voor een aandraagbonus voor elke aangedragen kennis die hij of zij via de website heeft aangemeld.
 • NS hanteert geen maximum aantal aangedragen kennissen per aandrager.
 • Aandrager ontvangt aandraagbonus nadat de kennis een vaste baan bij NS accepteert en daadwerkelijk start op zijn of haar eerste werkdag.
 • NS mag type en/of hoogte van de aandraagbonus c.q. incentive te allen tijde veranderen.
 • Het bonusbedrag is het bedrag dat door NS werd geadverteerd op het moment dat de aanmelding van de kennis door NS werd ontvangen.
 • De aandraagbonus verschilt per bedrijfsonderdeel Bij NS Retail geldt dat de aandrager het 1e deel van de aandraagbonus ontvangt nadat de kennis daadwerkelijk is gestart. Het 2e deel van de aandraagbonus ontvangt de aandrager zodra de kennis door de proeftijd is gekomen.
 • De aandraagbonus wordt niet uitgekeerd aan personen die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen of van wie wordt vermoed dat ze misbruik maken van het programma.

Overig

 • Het is niet toegestaan het logo, branding, website of andere intellectuele eigendom van NS te gebruiken in verband met dit aandraagprogramma of anderszins.
 • NS mag de bovengenoemde voorwaarden op elk moment en om welke reden dan ook te schorsen, te beëindigen of te veranderen.
 • Stageposities zijn uitgesloten van deelname met uitzondering van de TechniekFabriek.
 • Kandidaten kunnen niet achteraf worden gekoppeld als referral.