Apps, awards en teamwork: Inge Mugge's digitale avontuur bij NS

Team Inge Mugge NS
Inge Mugge is Product Owner bij NS. Hier werkt ze al 5 jaar aan verschillende apps voor NS: denk aan de Ticketer app en de Wissel app. “Ik vind het echt heel gaaf wat wij doen. Je moet dingen kunnen versnellen, verbeteren of makkelijker maken” vertelt Inge. Samen met haar team zet Inge ontzettend toffe projecten neer. Dit is dan ook de reden dat ze samen met 5 andere teams de NS Digital Award 2023 heeft gewonnen voor de Wissel app!
“Ik heb altijd al gewerkt binnen de IT-wereld, waarvan bijna 10 jaar bij NS. Op een geven moment kwam een collega van NS naar me toe en zei: Hier zoeken we echt nog mensen zoals jij.” Ondertussen is Inge al 5 jaar Product Owner van onder andere de Ticketer App, dit is de app waarmee conducteurs bonnen uitschrijven voor mensen zonder geldig vervoersbewijs. “Het gave aan mijn werk is dat wij apps maken voor de collega’s op de trein en op het station.”
Wissel app
De Ticketer app is niet de enige app waar Inge aan meegewerkt heeft. De afgelopen tijd is ze namelijk samen met haar team druk bezig geweest met de ontwikkeling van de Wissel app. “Medewerkers van NS moesten heel erg zoeken naar wat waar kon. Er waren in totaal zes verschillende apps waar mijn collega’s gebruik van maakten. In plaats daarvan is nu dus de Wissel app gekomen. Wat deze app zo bijzonder maakt, is dat alle informatie en handige tools worden afgestemd op de context, zoals dienst, locatie, tijdstip of rol van de medewerker. Vanaf het begin was het uitgangspunt dat de app goed moet werken voor Veiligheid & Service medewerkers, machinisten, conducteurs, servicemedewerkers en trainmanagers. Wissel biedt nieuwe mogelijkheden: zo kun je iemand bellen die op een trein werkt en kun je een gevonden goed digitaal aanmelden. Ook kan je de reiziger een cadeautje geven.”
“Vijf teams hebben gewerkt aan de app zoals hij nu is.”, legt Inge uit. “Wat ik vooral gedaan heb, is met Product Owners en UX designers samen overleggen waar we heen willen en waar we ons eerst op moeten richten. Dus we hebben eerst een roadmap gemaakt en gekeken wat ons eerste doel was. Daarnaast ben ik heel druk bezig geweest om gebruikers te betrekken.” Verder vertelt ze over de samenwerking: “Wissel is echt heel erg samenwerken. We hebben het samen gemaakt en samen uitgerold, dat vind ik heel leuk en mooi eraan.”
Een tijdje terug is de app landelijk uitgerold. “Het was een beetje een gekke dag. Ik dacht nu is het eindelijk zover. We hebben ‘s middags gezellig nep champagne gedronken met een aantal Product Owners.” De app is erg snel gegroeid. “Inmiddels zitten we op 5000 individuele gebruikers per dag. De gebruikers zijn onder andere machinisten, collega’s van het hoofdkantoor en Veiligheid & Service medewerkers. Het was erg leuk om te zien dat de app al zoveel gebruikt werd in de eerste dagen.” 
NS Digital Award 2023
Het resultaat mag er ook zijn, want in december hebben de teams die aan de app gewerkt hebben de NS Digital Award van 2023 gewonnen met de Wissel app. De Digital Award is de prijs voor de meest gewaardeerde innovatie of project binnen NS. “Hartstikke leuk natuurlijk! We hebben heel veel complimenten gekregen, maar ook wensen voor in de app. De uitdaging zat erin dat we met zoveel teams een mooie, consistente app hebben gemaakt en dat is gelukt!”
Toekomst
“Ik heb een hele gave tijd gehad met leuke uitdagingen.”, aldus Inge. De Wissel app was een enorm project. “Driekwartjaar zijn we hiermee bezig geweest en we hebben dit uiteindelijk met heel veel mankracht uit de grond gestampt.” Inge verwacht dat er in de toekomst nog wel een paar dingen worden toegevoegd aan de app. “We willen per doelgroep een duidelijke roadmap maken, zodat ook iedereen snapt wat er wel en niet kan. Ik denk ook dat er nog collega’s komen met andere onderdelen die we toe kunnen voegen om op een manier alle medewerkers te kunnen bereiken.”
Wil jij ook meewerken aan zo’n leuk project als Inge? Bekijk dan hieronder onze vacatures!
Wissel app NS icoon
NS job alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.