Recruiter

Peter

Even voorstellen

Vroeger gingen kinderen met opa en oma met de trein en werden ze betoverd door het spoor. Nu gaat dat minder makkelijk. Daarom is het mijn doel om de trein én NS als werkgever weer magisch te maken. Ik ben recruiter binnen het team operatie, dat zich richt op het vinden van goed en passend personeel. Mijn focus als Campusrecruiter ligt specifiek op het werven van leerlingen die (bijna) klaar zijn met het VMBO en die misschien machinist, Hoofdconducteur of medewerker Veiligheid & Service willen worden. Ik geef samen met mijn collega’s uit de operatie presentaties op scholen en sta op studiebeurzen om jongeren bekend te maken met de kansen bij NS. Ook organiseer ik gastcolleges bij opleidingen in hospitality, want die leerlingen kunnen heel geschikt zijn als Hoofdconducteur. Dat ik jongeren kan helpen om een juiste studiekeuze te maken vind ik prachtig.

Als iemand solliciteert voor de baan van machinist en diegene heeft ‘vissen’ als hobby op zijn CV, zien wij dat als een pré. Als je vist tuur je lange tijd rustig naar een dobber, maar als je beet hebt moet je snel kunnen handelen. Als machinist concentreer je je op het spoor, tot er een rood sein komt en dan moet je direct stoppen.

Met dit voorbeeld illustreer ik waar we als recruiters naar kijken. We zijn momenteel op zoek naar veel personeel, maar wel naar goed en passend personeel. Daarom vragen we kandidaten altijd eerst om een CV en motivatie op te sturen. Bij een CV kijken we niet alleen naar scholing en ervaring, maar ook zeker naar hobby’s. Als iemand erg actief is bij een sportvereniging laat dat zien dat diegene sociaal is en dat hij of zij weleens Hoofdconducteur kan worden.

De motivatie is belangrijk, omdat we willen weten of een kandidaat de juiste verwachtingen heeft van een baan. Soms ziet iemand alleen een romantisch beeld van een machinist. Maar als machinist heb je veel verantwoordelijkheid, onregelmatige uren en de opleiding is intensief. We willen dus in een motivatie terugzien dat de persoon weet waar hij of zij aan begint. Tevens is het van belang om te horen waarom iemand zichzelf in de trein ziet werken.

Mijn collega's

Een van de mooiste momenten van mijn baan was toen ik mijn eerste gastcollege gaf samen met Chris van Veiligheid & Service. Nou moet ik ook wel zeggen dat Chris het fantastisch doet bij dit soort presentaties. We gaven les aan leerlingen van de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid. De leerlingen dachten eerst dat Veiligheid & Service een suffe baan was, maar na ons praatje waren ze super enthousiast en kregen we direct aanvragen voor stages. Mijn baan als recruiter kan heel dankbaar zijn. Afgelopen weekend stond ik op een studiebeurs waar we 70 leerlingen enthousiasmeerden in een aangesloten opleiding op het ROC, ik hielp hen met informatie en tips. Voor sommigen is het echt een droom om bij NS te gaan werken. Ik help dan graag om die in vervulling te laten gaan.

Leukste moment van de week

In hoeverre verschilt de administratie tussen een aanhouding van Veiligheid & Service met een aanhouding van de politie? Dat was een van de vele goede vragen van tijdens het gastcollege dat ik gisteren gaf. Het antwoord is dat er geen verschil is qua administratie. Bij beide disciplines moeten er een proces-verbaal van aanhouding en proces-verbaal van bevindingen opgemaakt worden. Samen met collega Chris bezochten we de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid in Amersfoort. We lieten aan de hand van casussen zien hoe een baan bij Veiligheid & Service eruitziet. En als ervaringsdeskundige kon Chris allerlei vragen beantwoorden. Ik zag dat er een vlammetje ontwaakte bij de leerlingen, vooral toen ze hoorden hoeveel verantwoordelijkheid V&S heeft. Denk bijvoorbeeld aan crowdmanagement op een station bij een evenement, dan is V&S heel belangrijk. Ik vond het weer prachtig om leerlingen enthousiast te maken!  

Saskia's NS Journey

Onze mensen bij IT & Digital

Digital

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Digital

Als ethisch hacker bij NS ben je indringers voor!

“Onze reizigers merken niets van ons werk en in dit geval is dat ook alleen maar goed.” Bob van der Staak is ethisch hacker bij NS en is samen met zijn team dagelijks bezig met het zoeken van security zwakheden binnen NS. “Ik doe voornamelijk aan threat modelling, penetratietesten en soms wat secure software development. Hiermee help ik teams van NS om te laten zien waar eventuele zwakheden in hun applicaties of systemen zitten, voordat andere ongewenste indringers dit doen. Het doel van mijn team is de afdelingen binnen NS te helpen om deze risico’s in kaart te brengen, zodat eventuele lekken opgelost kunnen worden.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.