Mobiliteitsontwikkelaar

Nick

Reizen in de toekomst met NS

Even voorstellen

Om te zorgen dat mensen in 2030 goed met de trein kunnen reizen, moeten we nu al heel veel doen. Om meer treinen te kunnen rijden, hebben we extra sporen nodig. Als we die over 10 jaar willen hebben, moeten we nu al hard aan de slag.

Ik hou me met dat soort grote én kleinere vraagstukken bezig. Kunnen we bijvoorbeeld iets met de behoefte aan elektrische OV-fietsen? Hoe zorgen we dat mensen niet alleen via Den Haag Centraal naar het strand gaan, maar ook via andere stations? Dat zoek ik uit met collega’s binnen NS én met externe partners.

Het is superleuk om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de mobiliteit in Nederland. Door te kijken hoe we kunnen inspelen op behoeftes van reizigers én ontwikkelingen in het land, kunnen we het leven van veel mensen een stuk prettiger maken.

"Het is superleuk om zo een bijdrage te leveren aan het
verbeteren van de mobiliteit in Nederland."

Mijn collega's

Als de colleges van studenten in Leiden een half uur later zouden beginnen, zorgt dat voor minder drukte in de treinen en dus een fijnere reis voor iedereen. Als mobiliteitsadviseur onderzoek ik of dat soort oplossingen mogelijk zijn. ‘En dat kan alleen maar door goed samen te werken.
In ons regionale team bespreken we kansen en uitdagingen in Zuid–Nederland, zoals het voorbeeld van de studenten. Met de andere 4 mobiliteitsadviseurs (die in de andere regio’s werken) bespreek ik dingen die in heel Nederland spelen, zoals de kansen die deelmobiliteit met zich meebrengt.
Gelukkig houdt mijn werk niet op bij het bedenken van oplossingen. Ik ga vervolgens ook op zoek naar de juiste mensen die daarbij kunnen helpen. Zo ben je de ene dag in gesprek met gemeentes en de volgende met de aanbieders van deelfietsen of ontwerpers voor een station. Die afwisseling maakt dit werk nog leuker!
Mobiliteitsadviseur reizen NS
Mobiliteitsadviseur reizen NS
Mobiliteitsbedrijf NS app

Leukste moment van de week

Woensdag was een hoogtepunt voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van NS. We introduceerden die dag de mogelijkheid om deelscooters te boeken in de NS-app.
We willen een brede mobiliteitsaanbieder zijn. Dat betekent dat we niet alleen je treinreis organiseren, maar al het vervoer van deur tot deur. Dat kon al met de OV-fiets en Greenwheels, maar we blijven altijd nieuwe vormen van vervoer onderzoeken.
We houden ontwikkelingen in de gaten en checken de behoeftes van onze reizigers. In de deelscooters zagen we veel potentie. Andere teams werken dat dan uit en IT’ers bouwen de functionaliteit in de app. Zo werk je samen toe naar dit soort lanceringen. Het is super bijzonder om die scooters na zo’n heel traject bij het station te zien staan!

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.