Mobiliteitsontwikkelaar

Nick

Even voorstellen

Om te zorgen dat mensen in 2030 goed met de trein kunnen reizen, moeten we nu al heel veel doen. Om meer treinen te kunnen rijden, hebben we extra sporen nodig. Als we die over 10 jaar willen hebben, moeten we nu al hard aan de slag.

Ik hou me met dat soort grote én kleinere vraagstukken bezig. Kunnen we bijvoorbeeld iets met de behoefte aan elektrische OV-fietsen? Hoe zorgen we dat mensen niet alleen via Den Haag Centraal naar het strand gaan, maar ook via andere stations? Dat zoek ik uit met collega’s binnen NS én met externe partners.

Het is superleuk om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de mobiliteit in Nederland. Door te kijken hoe we kunnen inspelen op behoeftes van reizigers én ontwikkelingen in het land, kunnen we het leven van veel mensen een stuk prettiger maken.

"Het is superleuk om zo een bijdrage te leveren aan het
verbeteren van de mobiliteit in Nederland."

Mijn collega's

Als de colleges van studenten in Leiden een half uur later zouden beginnen, zorgt dat voor minder drukte in de treinen en dus een fijnere reis voor iedereen. Als mobiliteitsadviseur onderzoek ik of dat soort oplossingen mogelijk zijn. ‘En dat kan alleen maar door goed samen te werken.
In ons regionale team bespreken we kansen en uitdagingen in Zuid–Nederland, zoals het voorbeeld van de studenten. Met de andere 4 mobiliteitsadviseurs (die in de andere regio’s werken) bespreek ik dingen die in heel Nederland spelen, zoals de kansen die deelmobiliteit met zich meebrengt.
Gelukkig houdt mijn werk niet op bij het bedenken van oplossingen. Ik ga vervolgens ook op zoek naar de juiste mensen die daarbij kunnen helpen. Zo ben je de ene dag in gesprek met gemeentes en de volgende met de aanbieders van deelfietsen of ontwerpers voor een station. Die afwisseling maakt dit werk nog leuker!

Leukste moment van de week

Woensdag was een hoogtepunt voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van NS. We introduceerden die dag de mogelijkheid om deelscooters te boeken in de NS-app.
We willen een brede mobiliteitsaanbieder zijn. Dat betekent dat we niet alleen je treinreis organiseren, maar al het vervoer van deur tot deur. Dat kon al met de OV-fiets en Greenwheels, maar we blijven altijd nieuwe vormen van vervoer onderzoeken.
We houden ontwikkelingen in de gaten en checken de behoeftes van onze reizigers. In de deelscooters zagen we veel potentie. Andere teams werken dat dan uit en IT’ers bouwen de functionaliteit in de app. Zo werk je samen toe naar dit soort lanceringen. Het is super bijzonder om die scooters na zo’n heel traject bij het station te zien staan!

Verhalen van onze mensen

Kantoor

Van conducteur naar hoofd landelijke besturing

“Ik werk volgend jaar 25 jaar bij NS en in die jaren heb ik allerlei verschillende functies gehad. In 1999 ben ik begonnen als conducteur en ik ben nu hoofd van het Landelijke Besturingscentrum in Utrecht.” Antal de Lange is dagelijks met zijn teams bezig om ervoor te zorgen dat de juiste treinen, ook wel het materieel genoemd, op de juiste locatie en op tijd aankomt voor bijvoorbeeld het onderhoud en de reiniging en natuurlijk de treinreizen.

Kantoor

Scrum master

"Als scrum master houd ik me bezig met treinmodernisering. Dat gebeurt op een industrieterrein in Haarlem. Veel mensen weten het niet, maar aan de rand van het centrum van Haarlem bevindt zich een werkplaats van NS van 14 hectare groot. Verouderde treinstellen komen hier binnen en worden on-site volledig gemoderniseerd. Het team waar ik onderdeel van ben, houdt zich vooral bezig met de modernisering van het IT-gedeelte in een trein."

Kantoor

Juridisch medewerker

"Toen ik vier jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland verhuisde, dacht ik dat het als buitenlandse jurist moeilijk zou zijn om een baan te vinden. Maar NS heeft mij een mooie kans gegeven. Als jurist bij de Legal-afdeling volg ik zaken van onze medewerkers. Zaken die erop zijn gericht om de veiligheid in de trein en op het station te waarborgen. Mijn werkzaamheden zijn vooral van administratieve aard. Zo behandel ik brieven van de rechtbank, het Openbare Ministerie, de Hoge Raad en het Gerechtshof en stel ik schadedossiers op."

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.