Manager Innovatie

Roxanne

Even voorstellen

Ik werk bij het Innovatieplatform. Het doel van het Innovatieplatform is het aanjagen van technologische innovaties en innovatiecultuur. Dit doen we door NS’ers te inspireren, met elkaar te verbinden en teams te helpen bij het verder brengen van hun ideeën. NS is vrij breed, dus er is veel kennis. Het is mooi als we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen helpen. Er zijn zoveel kansen als het om innovatie gaat. Er ligt nog zoveel open, dat ik vind ik enorm leuk aan mijn baan.

Bij technologische innovaties kun je denken aan kunstmatige intelligentie, zoals de druktepoppetjes in de NS-app. Technologische innovaties proberen we intern aan te jagen. Maar we zetten dus ook in op innovatiecultuur. Ons doel is om mensen zelf aan te slag te laten gaan met vernieuwing binnen NS. We doen dat met behulp van Design Thinking. Dan stel je vragen als: Wie is je doelgroep? Welk probleem los je op? En wat is daarvoor de beste oplossing?

"Er zijn zoveel kansen als het om innovatie gaat. Er ligt zoveel open, dat is enorm leuk aan mijn baan."

Mijn collega's

De werksfeer is heel open en toegankelijk. Iedereen is behulpzaam en staat klaar om elkaar te helpen. Ik ben erg enthousiast over de cultuur. Ik ervaar ook veel vrijheid binnen mijn team en functie om aan de slag te gaan met nieuwe dingen.

Het team zelf is vrij klein, we werken met vijf man. Dat is een voordeel, want de verantwoordelijkheden zijn daardoor duidelijk. En je werkt intensief met elkaar samen, dus je weet wat je aan elkaar hebt. Aan de andere kant werken we veel samen met andere teams, verspreid over heel NS. Je hebt dus met allerlei afdelingen te maken. Die afwisseling vind ik erg leuk.

Leukste moment van de week

Afgelopen week vond de Innovatieweek plaats: een week waarin NS’ers de verbinding zochten met de toekomst en met elkaar. Externe en interne sprekers gaven hun visie op innovatie, hebben ons verteld over innovatiecultuur en hoe je daarbij briljant kan en moet mislukken. Verder hebben we gekeken naar trends en technologieën die voor NS belangrijk zijn. Collega’s waren heel positief over deze sprekers, ze vonden het een leuke toevoeging. Ze raakten er geïnspireerd door. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen!

Saskia's NS Journey

Onze mensen bij IT & Digital

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.