Medewerker Veiligheid & Service

Jaisal

Even voorstellen

Ik verleen service op zowel het station als in de trein. Zo help ik reizigers die niet weten op welk perron ze moeten zijn of assisteer ik bij incheckpoortjes. Ook ben ik als Medewerker Veiligheid & Service bezig met het handhaven van de veiligheid. Zo grijp ik in bij zwartrijders in de trein of bij agressieve reizigers. We zijn bevoegd om hen aan te houden.

Het geeft mij een goed gevoel wanneer ik mensen heb geholpen, maar de afwisseling tussen service verlenen en handhaven vind ik het leukst. Mijn werkdag kan alle kanten opgaan. Ik weet nooit wat ik zal aantreffen wanneer ik een melding ontvang.

"De sfeer op kantoor is echt gezellig. Het voelt soms als een familie: iedereen is er voor elkaar."

Mijn collega's

Ik bevind me in een warme groep collega’s. Bij iedereen voel ik me veilig. Je kan gewoon jezelf zijn, want iedereen wordt geaccepteerd zoals ‘ie is. We hebben steun aan elkaar in moeilijke situaties. Wat ik mooi vind, is dat elke collega zijn unieke sterke eigenschappen bezit. Dat maakt de groep heel divers. Mijn collega’s dragen echt bij aan mijn werkplezier.

Mijn hoogtepunt

Met Koningsdag zijn er vaak incidenten, ook met dronken mensen. Een dag met genoeg overlast dus, waar het vaak uit de hand loopt. Maar ondanks de drukte op alle perrons is het dit jaar soepel verlopen bij mijn standplaats in Eindhoven. Samen met mijn collega’s stonden we verspreid over de perrons en konden we zorgen dat reizigers veilig de trein instapten. Zo konden de treinen zonder vertraging rijden.

Saskia's NS Journey

Onze mensen

Trainbow en NS varen samen op weg naar inclusie!

Een inclusieve reis- en werkomgeving voor iedereen, dat is waar Bas Hogendorf zich samen met Trainbow dagelijks voor inzet. Naast zijn baan als senior accountmanager bij ComIT (Commercie en IT) is Bas voorzitter van Trainbow. Dit is het LHBTIQ+ netwerk van NS en ProRail. De missie van Trainbow is duidelijk: een NS waar iedereen zich thuis kan voelen, zonder uitzondering.

Werken, leren en ontwikkelen tegelijk!

“Een traineeship bij NS is een geweldige kans.” Imane Boubkari, Judith Neyens en Murk de Roos zijn drie trainees bij NS en werken alle drie binnen een ander vakgebied: Imane is maintenance engineer, Judith is Businesscontroller bij NS Retail en Murk Software developer bij het team frame OV-fiets. Zij hebben allemaal gekozen voor een traineeship bij NS en halen hier alles uit. 

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.