IT-Trainee

Isaiah

IT traineeship NS

Even voorstellen

Ik volg een IT-traineeship van twee jaar bij NS. Nu werk ik bij NS International. Daar houd ik me bezig met het verbeteren van de NS International-reisapp en daarmee dus ook de reisondersteuning voor klanten. Zo voegen we bijvoorbeeld meer meldingen in de app toe wanneer een reis niet volgens planning verloopt. En werken we aan een mooier design.

Ook krijg ik binnen NS de ruimte om te ontdekken wat ik nog meer leuk vind. Zo hebben we regelmatig vakmodules met masterclasses of cursussen over een onderwerp dat niets met mijn functie te maken heeft. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe een trein eigenlijk draait en hoe je dienstroosters maakt. Op die manier krijg je als trainee veel facetten van NS mee. Je krijgt dus genoeg vrijheid, maar wordt daarbij ook goed begeleid.

“Dat samen ontdekken zorgt voor een dynamisch karakter, waarbij iedereen open staat voor feedback en nieuwe kennis.”

Mijn collega's

De mensen uit het team waarmee ik samenwerk zijn allemaal vrij nieuw. Niemand zit er langer dan één jaar en dat maakt dat je samen veel moet ontdekken. Je moet veel uitpluizen en bespreken. Dat samen ontdekken zorgt voor een dynamisch karakter, waarbij iedereen open staat voor feedback en nieuwe kennis. Dat kan ik enorm waarderen.

De band met mijn collega’s is heel goed. Tijdens de lunch gaan we wel eens lekker lang wandelen en frisse lucht nemen. Met medetrainees zoek je na werk vaak de borrels op. Zeker als starter is het van belang om een goede band te hebben met elkaar. Het maakt het werk niet alleen leuker, maar je voelt je ook meer op je gemak om collega’s om hulp te vragen.

Leukste moment van de week

We bezochten deze week met een gezellige groep trainees het onderhoudsbedrijf in Amsterdam, Watergraafsmeer. Een van de trainees had dit bezoek georganiseerd. Hier kregen we een enthousiaste rondleiding en werd ons verteld hoe treinen worden onderhouden. We kregen zelfs een sneakpeek van de nieuwste intercity, de Intercity Nieuwe Generatie. Toch wel vet om die als een van de eersten te kunnen zien!

Ook is het interessant om te weten wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van een trein. Ik hoorde factoren waar ik zelf nóóit aan zou denken. Ons bezoek werd ook enorm gewaardeerd. We werden met open armen ontvangen door de monteurs. Ze waren echt verrast dat we kwamen.

Saskia's NS Journey

Onze mensen bij IT & Digital

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.