IT-Trainee

Isaiah

Even voorstellen

Ik volg een IT-traineeship van twee jaar bij NS. Nu werk ik bij NS International. Daar houd ik me bezig met het verbeteren van de NS International-reisapp en daarmee dus ook de reisondersteuning voor klanten. Zo voegen we bijvoorbeeld meer meldingen in de app toe wanneer een reis niet volgens planning verloopt. En werken we aan een mooier design.

Ook krijg ik binnen NS de ruimte om te ontdekken wat ik nog meer leuk vind. Zo hebben we regelmatig vakmodules met masterclasses of cursussen over een onderwerp dat niets met mijn functie te maken heeft. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe een trein eigenlijk draait en hoe je dienstroosters maakt. Op die manier krijg je als trainee veel facetten van NS mee. Je krijgt dus genoeg vrijheid, maar wordt daarbij ook goed begeleid.

“Dat samen ontdekken zorgt voor een dynamisch karakter, waarbij iedereen open staat voor feedback en nieuwe kennis.”

Mijn collega's

De mensen uit het team waarmee ik samenwerk zijn allemaal vrij nieuw. Niemand zit er langer dan één jaar en dat maakt dat je samen veel moet ontdekken. Je moet veel uitpluizen en bespreken. Dat samen ontdekken zorgt voor een dynamisch karakter, waarbij iedereen open staat voor feedback en nieuwe kennis. Dat kan ik enorm waarderen.

De band met mijn collega’s is heel goed. Tijdens de lunch gaan we wel eens lekker lang wandelen en frisse lucht nemen. Met medetrainees zoek je na werk vaak de borrels op. Zeker als starter is het van belang om een goede band te hebben met elkaar. Het maakt het werk niet alleen leuker, maar je voelt je ook meer op je gemak om collega’s om hulp te vragen.

Leukste moment van de week

We bezochten deze week met een gezellige groep trainees het onderhoudsbedrijf in Amsterdam, Watergraafsmeer. Een van de trainees had dit bezoek georganiseerd. Hier kregen we een enthousiaste rondleiding en werd ons verteld hoe treinen worden onderhouden. We kregen zelfs een sneakpeek van de nieuwste intercity, de Intercity Nieuwe Generatie. Toch wel vet om die als een van de eersten te kunnen zien!

Ook is het interessant om te weten wat er allemaal komt kijken bij het onderhouden van een trein. Ik hoorde factoren waar ik zelf nóóit aan zou denken. Ons bezoek werd ook enorm gewaardeerd. We werden met open armen ontvangen door de monteurs. Ze waren echt verrast dat we kwamen.

Saskia's NS Journey

Onze mensen bij IT & Digital

Digital

NS versnelt de adoptie van Artificial Intelligence samen met Kickstart AI

“Als ik samenwerk in een team met collega's uit verschillende bedrijven levert dit niet alleen nieuwe invalshoeken en creatieve ideeën op, het zorgt er ook voor dat wij nog meer impact kunnen maken met kunstmatige intelligentie (AI).” Luca Verhees is naast data scientist bij NS, ambassadeur voor de TechDays van Kickstart AI.

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Digital

Als ethisch hacker bij NS ben je indringers voor!

“Onze reizigers merken niets van ons werk en in dit geval is dat ook alleen maar goed.” Bob van der Staak is ethisch hacker bij NS en is samen met zijn team dagelijks bezig met het zoeken van security zwakheden binnen NS. “Ik doe voornamelijk aan threat modelling, penetratietesten en soms wat secure software development. Hiermee help ik teams van NS om te laten zien waar eventuele zwakheden in hun applicaties of systemen zitten, voordat andere ongewenste indringers dit doen. Het doel van mijn team is de afdelingen binnen NS te helpen om deze risico’s in kaart te brengen, zodat eventuele lekken opgelost kunnen worden.”

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.