Hoe voorkom je vertraging door bladeren op het spoor?

Patrick

Hoe voorkom je vertraging door bladeren op het spoor?

NS en ProRail bestrijden samen gladde sporen als gevolg van vallende bladeren in de herfst. ProRail regelt de gladheidsbestrijding van het spoor en NS stelt treinen beschikbaar waar een ProRailinstallatie in gebouwd kan worden. Dit is een systeem dat bestaat uit onder andere computers, kleppen en compressoren die waar nodig Sandite gel aanbrengen op het spoor. Engineer Patrick vertelt over het project dat ervoor zorgt dat het Sandite systeem ingebouwd wordt in treinen: “Er wordt vanuit rijdende treinen op specifieke locaties Sandite gel aangebracht op het spoor waardoor bladeren kapot worden gereden. Daarnaast zorgt de gel voor voldoende adhesie tussen wiel en spoorstaaf.”

"We zijn in een klein team begonnen met een haalbaarheidsonderzoek en een conceptontwerp. Nu we langzamerhand met behulp van een groter team overgaan naar het maken van een basisontwerp, is het mooi om te zien hoe het oorspronkelijke idee evolueert tot een gedetailleerd ontwerp."

NS en ProRail doen het samen

Het is een complex project waarbij een nauwe samenwerking tussen ProRail en NS treinmodernisering essentieel is: “ProRail levert de componenten voor het systeem. NS treinmodernisering zorgt ervoor dat het systeem op een geschikte locatie in de trein ingebouwd kan worden aan de hand van een ontwerp. NS en ProRail zijn er samen verantwoordelijk voor dat het gehele ontwerp aan de nieuwste wetgeving voldoet. Op het moment dat oudere treinen gebouwd werden, waren de eisen een stuk minder streng. In 2020 is de wetgeving waar Europese en internationale treinen en spoorwegen aan moeten voldoen verscherpt. We zijn begin 2021 in een klein team begonnen met een haalbaarheidsonderzoek en een conceptontwerp. Nu we in het ontwerptraject langzamerhand met behulp van een groter team overgaan naar het maken van een basisontwerp, is het mooi om te zien hoe het oorspronkelijke idee evolueert tot een gedetailleerd ontwerp.”

Integratie Sandite systeem in moderne trein

Het integreren van het Sandite systeem in onze nieuwere treinen brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee: “We proberen samen met ProRail het bestaande systeem zoveel mogelijk gelijk te houden, maar we hebben wel te maken met strengere wetgeving en modernere treinen. Ook hebben we te maken met een aluminium casco waaraan we de constructie moeten bevestigen. Bij deze bevestiging moeten we er rekening mee houden dat we de algehele rijtuigsterkte niet negatief beïnvloeden. Omdat wij als NS de trein niet zelf hebben gebouwd, maar hebben gekocht, onderzoeken we dit samen met de treinbouwer: Siemens-Bombardier. Ik ervaar veel vrijheid bij de invulling van mijn werk. Zo zijn we bij NS treinmodernisering vrij in hoe we de samenwerking met ProRail opzetten. Dit was in het begin even zoeken door het verschil in werkwijze bij NS en ProRail, maar door wekelijks een vast moment in te lassen om de voortgang van het project te bespreken, kan er nu snel geschakeld worden.”

Verhalen van onze mensen

Nieuwe treinen testen voor gebruik!

Als NS een nieuwe trein bestelt, is er een heel eisenpakket waaraan de trein moet voldoen. En dat pakket van eisen, moet natuurlijk ook getest worden. Ruben Sieraal is system engineer bij NS en hij houdt zich dagelijks bezig met het testen van pneumatische onderdelen (de onderdelen die werken op luchtdruk) zoals deuren en klimaatsystemen van NS-treinen. Ruben legt uit: “dan controleer ik de onderdelen en dan beoordeel ik of alles veilig is en aan de specificaties voldoet. Dit heb ik vooral gedaan bij de nieuwe intercity van NS (ICNG) om deze trein goedgekeurd te krijgen.”

Revisiemonteur

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Hoofdmonteur

Ik ben hoofdmonteur bij de afdeling Componenten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het herstellen van onderdelen en het begeleiden van monteurs, zodat zij mooie onderdelen kunnen maken voor de spoorwegen. Op onze werkplaats in Berkel-Enschot krijgen wij regelmatig onderdelen aangeleverd. Samen met een andere hoofdmonteur bespreken we op basis van de technische moeilijkheidsgraad wie met welke onderdelen aan de slag gaat.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke job alerts.