Robotic Process Automation Developer

Ala

Even voorstellen

Ik werk als Robotic Process Automation Developer. Dat houdt in dat ik bedrijfsprocessen automatiseer voor collega’s die repeterend werk doen. Een bot kan een hoop handmatig werk overnemen, zoals een tool die de kosten van een vervangend vervoersbewijs teruggeeft wanneer reizigers hun ov-kaart zijn vergeten mee te nemen.

Het klinkt misschien cliché, maar deze baan heeft mijn leven veranderd. Voorheen werkte ik als claimbehandelaar bij een zorgverzekeraar, maar daar waren geen doorgroeimoglijkheden meer. Toen dacht ik: het is tijd voor een carrièreswitch. Dus nam ik deel aan een bootcamp in de richting van full stack web development. Zo ben ik in deze baan gerold. Ik ben heel dankbaar voor deze kans!

"De sfeer op kantoor is echt gezellig. Het voelt soms als een familie: iedereen is er voor elkaar."

Mijn collega's

De sfeer op kantoor is echt gezellig. Het voelt soms als een familie: iedereen is er voor elkaar. Elke maandag en woensdag is het team, bestaande uit negen mensen, aanwezig op kantoor. Dan maak je onderling wel eens een gezellig praatje. Zelf ben ik junior en daarom nog lerende, maar ik kan met vragen altijd bij mijn collega’s terecht. Ze vinden dat zelfs fijn!

Het werk als RPA developer voer je vooral individueel uit, maar het heeft ook een sociaal aspect. Regelmatig ga ik in gesprek met collega’s waar ik iets voor bouw, bijvoorbeeld tijdens een intake. Social skills kun je bij deze functie dus ook inzetten.

Mijn hoogtepunt

Het toppunt van mijn baan is dat ik mijn eerste robot heb gebouwd. Dat ging om een bot die gegevens uit een mail haalt en automatisch in een Excel-bestand verwerkt. Dat klinkt misschien simpel, maar voor iemand die nog nooit een robot heeft gebouwd, is dit een stuk complexer. Daardoor was het wel een enorm leerzaam project.

Ik ben er zeker een volle maand mee bezig geweest. Tijdens het bouwen loop je namelijk tegen een hoop onverwachte dingen aan. Ik was constant aan het testen en analyseren. Dus toen het project afgerond was, voelde ik me erg opgelucht. Maar ik was ook trots, want met een bot kan je echt impact maken binnen het bedrijf. Mijn collega’s zijn er superblij mee.

Saskia's NS Journey

Onze mensen

Techniek

Nieuwe treinen testen voor gebruik!

Als NS een nieuwe trein bestelt, is er een heel eisenpakket waaraan de trein moet voldoen. En dat pakket van eisen, moet natuurlijk ook getest worden. Ruben Sieraal is system engineer bij NS en hij houdt zich dagelijks bezig met het testen van pneumatische onderdelen (de onderdelen die werken op luchtdruk) zoals deuren en klimaatsystemen van NS-treinen. Ruben legt uit: “dan controleer ik de onderdelen en dan beoordeel ik of alles veilig is en aan de specificaties voldoet. Dit heb ik vooral gedaan bij de nieuwe intercity van NS (ICNG) om deze trein goedgekeurd te krijgen.”

Developer

Robotic Process Automation Developer

Ik werk als Robotic Process Automation Developer. Dat houdt in dat ik bedrijfsprocessen automatiseer voor collega’s die repeterend werk doen. Een bot kan een hoop handmatig werk overnemen, zoals een tool die de kosten van een vervangend vervoersbewijs teruggeeft wanneer reizigers hun ov-kaart zijn vergeten mee te nemen.

Techniek

Revisiemonteur

Ik werk als revisiemonteur bij het Componentenbedrijf in Berkel-Enschot, bij de afdeling Sanitair. De werkzaamheden bestaan vooral uit het schoonmaken en reviseren van toilet units. Reviseren houdt in dat we versleten onderdelen van een treinobject vervangen, zoals boutjes, moertjes en ringetjes. Wij vernieuwen die onderdelen zodat een object weer goed kan functioneren. Mijn werkplek is eigenlijk één grote hal met pallets en werkbanken waar gereedschapsborden aan vast zijn gemaakt.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.