Robotic Process Automation Developer

Ala

Robotic process automation developer NS

Even voorstellen

Ik werk als Robotic Process Automation Developer. Dat houdt in dat ik bedrijfsprocessen automatiseer voor collega’s die repeterend werk doen. Een bot kan een hoop handmatig werk overnemen, zoals een tool die de kosten van een vervangend vervoersbewijs teruggeeft wanneer reizigers hun ov-kaart zijn vergeten mee te nemen.

Het klinkt misschien cliché, maar deze baan heeft mijn leven veranderd. Voorheen werkte ik als claimbehandelaar bij een zorgverzekeraar, maar daar waren geen doorgroeimoglijkheden meer. Toen dacht ik: het is tijd voor een carrièreswitch. Dus nam ik deel aan een bootcamp in de richting van full stack web development. Zo ben ik in deze baan gerold. Ik ben heel dankbaar voor deze kans!

"De sfeer op kantoor is echt gezellig. Het voelt soms als een familie: iedereen is er voor elkaar."

Mijn collega's

De sfeer op kantoor is echt gezellig. Het voelt soms als een familie: iedereen is er voor elkaar. Elke maandag en woensdag is het team, bestaande uit negen mensen, aanwezig op kantoor. Dan maak je onderling wel eens een gezellig praatje. Zelf ben ik junior en daarom nog lerende, maar ik kan met vragen altijd bij mijn collega’s terecht. Ze vinden dat zelfs fijn!

Het werk als RPA developer voer je vooral individueel uit, maar het heeft ook een sociaal aspect. Regelmatig ga ik in gesprek met collega’s waar ik iets voor bouw, bijvoorbeeld tijdens een intake. Social skills kun je bij deze functie dus ook inzetten.

Mijn hoogtepunt

Het toppunt van mijn baan is dat ik mijn eerste robot heb gebouwd. Dat ging om een bot die gegevens uit een mail haalt en automatisch in een Excel-bestand verwerkt. Dat klinkt misschien simpel, maar voor iemand die nog nooit een robot heeft gebouwd, is dit een stuk complexer. Daardoor was het wel een enorm leerzaam project.

Ik ben er zeker een volle maand mee bezig geweest. Tijdens het bouwen loop je namelijk tegen een hoop onverwachte dingen aan. Ik was constant aan het testen en analyseren. Dus toen het project afgerond was, voelde ik me erg opgelucht. Maar ik was ook trots, want met een bot kan je echt impact maken binnen het bedrijf. Mijn collega’s zijn er superblij mee.

Saskia's NS Journey

Onze mensen

Techniek

Modernisering van A tot Z: als Engineer werken bij NS Treinmodernisering in Haarlem

“Hoe vet is het dat je treinen ziet rondrijden in Nederland die jij met je team van begin tot eind hebt gemoderniseerd?” Chantal is Junior Engineer bij NS Treinmodernisering in Haarlem. Met haar team zorgt ze ervoor dat alle elektrische (sub)systemen aan elkaar gekoppeld worden in treinen die gemoderniseerd worden. Chantal legt uit: “Wij als productgroep Energievoorziening zorgen eigenlijk voor alle bekabeling in de trein, de kabelloop van de bekabeling en de kabeldragers waar de bekabeling in gemonteerd wordt."

Techniek

Elke dag leer ik iets nieuws, daar haal ik mijn plezier uit

“Nieuwe uitdagingen zoeken en altijd blijven leren zit gewoon in mij.” Anass Rizki is Kernteam Specialist van het NS onderhoudsbedrijf in Leidschendam. In deze functie spoort hij complexe storingen op binnen de treinen van NS. Anass heeft na zijn opleiding tot monteur aan de NS TechniekFabriek in Amsterdam diverse stappen gezet om naar zijn huidige functie door te groeien: “Na mijn opleiding aan de TechniekFabriek ben ik doorgegaan met een mbo niveau 3 opleiding. Niet lang na het behalen van mijn diploma ben ik begonnen met een niveau 4 opleiding. Momenteel zit ik in de laatste fase van deze opleiding. Als ik ook deze opleiding heb afgerond kan ik helemaal zelfstandig aan de slag.”

Techniek

Aflevering Makers van Morgen - Treinmodernisering

Altijd al willen weten hoe de treinen van NS gemoderniseerd worden? In een aflevering van het televisieprogramma Van Passie naar Droombaan met als thema ‘De Makers van Morgen’ krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij NS Treinmodernisering in Haarlem. In deze werkplaats worden verouderde treinstellen volledig opgeknapt. Niet alleen op het gebied van techniek krijgen de treinstellen een upgrade, maar ook het uiterlijk van de treinen wordt hier volledig gemoderniseerd.

NS vacature alert

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.