Cyber security expert

Dennis

Cyber security (LISO) ervaring bij NS

Even voorstellen

Als Local Information Security Officer (LISO) is het onder andere mijn taak om teams weerbaar te maken tegen cyber security-aanvallen. NS heeft een complexe infrastructuur met veel ‘deurtjes’ en daardoor veel aanvalsmogelijkheden. Hackers vinden tegenwoordig steeds nieuwe manieren om binnen te dringen. Daar moet je je tegen weren. Het is een uitdaging om daar continu op aan te passen. Zie het als een kat- en muisspel. Dat vind ik zo leuk aan mijn werk.

Een pluspunt van werken bij NS is de ruimte voor ontwikkeling. Bedrijfsonderdelen zijn groot en dat maakt dat je bij veel afdelingen terecht kan. Als LISO kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot ISO: Information Security Officer. Maar er zijn ook mogelijkheden om bij andere teams te werken of door te groeien naar een managersfunctie of beleidsmatige of IT-gerelateerde baan. Samen met je leidinggevende voer je regelmatig gesprekken over je ambities.

"Ik werk er nog geen jaar, maar merkte al vrij snel dat iedereen elkaar vooruit wil helpen. NS voelt daardoor als een familiebedrijf."

Mijn collega's

Ik werk er nog geen jaar, maar merkte al vrij snel dat iedereen elkaar vooruit wil helpen. NS voelt daardoor als een familiebedrijf. Mensen zijn er voor elkaar. De collegialiteit is overal voelbaar. Wat ik ook mooi vind aan NS zijn de vele activiteiten die buiten werk om worden georganiseerd. Zo zijn we met een grote groep naar de Formule 1 en de Viking Run geweest. NS zet ook goed in op sportfaciliteiten. In de kelder van ons hoofdkantoor kun je als werknemer bijvoorbeeld sporten bij de fitnessruimte. Daar ben ik zeker twee keer per week te vinden.

Mijn hoogtepunt

In het afgelopen jaar hebben we een bijdrage kunnen leveren om de NS een stuk veiliger te maken en te houden, zowel voor reizigers als werknemers. Dat ik daaraan bij mocht dragen, geeft mij een gevoel van trots. De maatschappelijke relevantie hangt samen met een grote verantwoordelijkheid. In het ergste geval rolt een hacker bijvoorbeeld ransomware uit en dan ligt het treinverkeer overal in het land plat. Je kunt je voorstellen hoeveel impact dat heeft. Het raakt bijna een half miljoen reizigers per dag. Die verantwoordelijkheid motiveert enorm.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.