CRM-Specialist

Daan

Even voorstellen

Als CRM-specialist houd ik me bezig met het bedenken, uitvoeren en evalueren van e-mailcampagnes. Met als doel om reizigers te inspireren om vaker met de trein te reizen. Je kan dat als e-mailmarketeer op verschillende manieren aanpakken. Er zijn zoveel kansen om te verbeteren. Dat vraagt wel om een goede focus, want je kan niet alles tegelijkertijd doen. Aan de andere kant maakt dat het werk wel afwisselend. Elke dag is anders. En het mooie is: als je ergens enthousiast over bent, krijg je binnen NS veel ruimte om nieuwe dingen te leren.

“Ik zit ook bij Jong NS, een community van werknemers onder 35 en mensen die zich onder de 35 voelen.”

Mijn collega's

Mijn team is niet heel groot, het bestaat uit ongeveer 8 fijne collega’s. De werksfeer is supergoed. Wat me vanaf dag één opviel, is dat iedereen enorm trots is om voor NS te werken. Dat werkt aanstekelijk. Je merkt ook dat iedereen al ervaring in het vak heeft. Er valt veel van elkaar te leren.

Ik zit ook bij Jong NS, een community van werknemers onder de 35, of mensen die zich onder de 35 voelen. Dit is opgezet om de binding tussen jonge collega’s te versterken. Zo kom je makkelijk in contact met collega’s uit andere teams. Met deze club gaan we regelmatig samen op pad. Laatst hadden we bijvoorbeeld een rondleiding door Amsterdam Centraal. Maar ook een gezamenlijke ski-reis en zeilrace, en er zijn maandelijkse borrels. Genoeg leuke dingen dus!

Hoogtepunt van de week

Dat was de lancering van de Wintercity-campagne, een nieuw concept maar nu al heel succesvol. Je kan het zien als een gedigitaliseerde cadeaukalender met aanbiedingen, winacties en leuke quizvragen. Eigenlijk een soort bedankje voor loyale abonnementhouders. Er heeft enorm veel werk ingezeten van het team en van collega’s uit andere teams. We hebben ook veel samengewerkt met partners zoals NS Stations, het Spoorwegmuseum en Starbucks. Maar ook met verschillende bureaus. Dankzij deze goede samenwerking hebben we deze mooie prestatie neer kunnen zetten. Ik heb al zoveel goede reacties om me heen gehoord. Van vrienden, kennissen en via via. Die reacties maken me extra trots.

Onze collega's

Werken, leren en ontwikkelen tegelijk!

“Een traineeship bij NS is een geweldige kans.” Imane Boubkari, Judith Neyens en Murk de Roos zijn drie trainees bij NS en werken alle drie binnen een ander vakgebied: Imane is maintenance engineer, Judith is Businesscontroller bij NS Retail en Murk Software developer bij het team frame OV-fiets. Zij hebben allemaal gekozen voor een traineeship bij NS en halen hier alles uit. 

Digital

Met FLUX kun je voorspellen welke treinen onze reizigers hebben genomen.

“FLUX doet een voorspelling over welke trein(en) een reiziger heeft genomen om op zijn of haar bestemming te komen. Hierdoor kunnen we ook per trein kijken hoeveel reizigers erin zaten op bepaalde momenten van de dag of op bepaalde trajecten.” Rozemarijn de Zwart is data engineer bij NS en is samen met haar FLUX team binnen de afdeling Data Innovatie en Analyse dagelijks bezig met ontwikkelen en verbeteren van FLUX voor allerlei NS-teams. “FLUX is namelijk een model dat de reizigers verdeelt over de treinen die ze hadden kunnen nemen. Het programma gaat ervan uit dat je de meest logische reis genomen hebt. Als we dit van al onze reizigers bij elkaar optellen, kunnen we hierdoor berekenen hoe druk onze treinen zijn.”

Kantoor

Scrum master

"Als scrum master houd ik me bezig met treinmodernisering. Dat gebeurt op een industrieterrein in Haarlem. Veel mensen weten het niet, maar aan de rand van het centrum van Haarlem bevindt zich een werkplaats van NS van 14 hectare groot. Verouderde treinstellen komen hier binnen en worden on-site volledig gemoderniseerd. Het team waar ik onderdeel van ben, houdt zich vooral bezig met de modernisering van het IT-gedeelte in een trein."

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.