Adviseur Instandhouding

Laura

Even voorstellen

Mijn favoriete station is Den Haag Hollands Spoor, omdat ik de sierlijke details van het gebouw zo prachtig vind. Ook vind ik het moderne Rotterdam Centraal te gek. Ik ben bouwkundige bij NS en mijn taak is om de stations te onderhouden en er mooi uit te laten zien. Lekkages, schilderwerk en dakdekking vallen allemaal binnen mijn verantwoordelijkheid. Ik ga dan ook vaak op pad met een loodgieter of dakdekker. Daarnaast ga ik eens per jaar naar alle stations binnen mijn gebied voor een controle. Ieder station heeft een andere structuur, gekke hoekjes en bijzondere objecten. Dat is toch cool! Mijn droombaan is het renoveren van kastelen, dus mijn baan bij NS is een goede stap in die richting, toch? Ik heb het fantastische voorrecht om me dagelijks te buigen over prachtige gebouwen, van monumentale panden tot bijzondere moderne hoogstandjes.  

"Het is wel een sociale baan, maar soms focus ik me rustig zelf op het maken van een onderhoudsjaarplan.
Ik vind die afwisseling heerlijk!"

Mijn collega's

Ik heb heel veel geluk met een collega als Hans, die al lang bij NS werkt en alles weet over het onderhouden van stations. Hij draagt zijn bouwkundige kennis aan mij over en dat is super waardevol. Als Adviseur Instandhouding ben je ervoor verantwoordelijk dat de stations goed worden onderhouden en daarom gaan we regelmatig op pad voor inspectie. We lopen door het stationsgebouw en over de perrons en kijken naar of er iets geschilderd moet worden, of we meten dingen op. Mijn baan is deels op kantoor en deels op locatie, zo’n 50/50 procent. Je moet goed kunnen communiceren met aannemers, contacten kunnen onderhouden met collega’s en reizigers spreken je ook aan. Het is dus wel een sociale baan, maar soms focus ik me rustig zelf op het maken van een onderhoudsjaarplan. Ik vind die afwisseling heerlijk!  

Leukste moment van de week

Als je het hebt over het hoogtepunt van mijn werk, kan je dat woord vrij letterlijk nemen. Ik ga als bouwkundige namelijk regelmatig de hoogte in, ondanks mijn hoogtevrees. En ik ben er best trots op dat ik dat gewoon doe! Toen ik net begon met mijn functie moest er nieuwe dakbedekking komen op de perrongebouwen in station Hollands Spoor. Ik ging samen met collega’s kijken wat er precies moest gebeuren. We liepen door kleine gangen, smalle trappetjes op en over hoge ronde kappen. Dat was wel even spannend. Gelukkig zijn er veel maatregelen voor de veiligheid, zoals dat we veiligheidsharnassen dragen in zo’n situatie. Ook hadden mijn collega’s veel begrip voor mijn hoogtevrees en dat stelde me gerust. Mijn functie is in ieder geval niet saai!  

Onze mensen op het station

Station

Medewerker veiligheid & service

Ik verleen service op zowel het station als in de trein. Zo help ik reizigers die niet weten op welk perron ze moeten zijn of assisteer ik bij incheckpoortjes. Ook ben ik als Medewerker Veiligheid & Service bezig met het handhaven van de veiligheid. Zo grijp ik in bij zwartrijders in de trein of bij agressieve reizigers. We zijn bevoegd om hen aan te houden.

Station

Medewerker veiligheid & service

Als medewerker Veiligheid & Service ben ik bij mijn standplaats op het station van Rotterdam aanwezig voor de veiligheid van reizigers en collega’s. Ik verleen daar service waar dat nodig is.' We lopen bij V&S altijd in duo’s, en soms met z’n drieën. De ene reiziger wil bijvoorbeeld weten op welk perron ‘ie moet zijn, de andere is net bestolen of is z’n medereiziger kwijt. Ook ondersteunen we conducteurs die te maken hebben met lastige reizigers en proberen de situatie dan te de-escaleren.

Station

Hoofdconducteur

In de ruim dertig jaar tijd dat ik bij NS werk, ben ik nog nooit met tegenzin naar werk gegaan. Ik probeer er elke dag weer een feestje van te maken. Wat ik zo leuk vind, is dat je als conducteur een diversiteit qua mensen tegenkomt. De ene dag breng je vakantiegangers naar Schiphol, de andere dag vervoer je zakenlui naar Utrecht of dagjesmensen naar Den Bosch. Afgelopen week zat de trein vol met trolleys van mensen die op pad gingen naar de Huishoudbeurs. Je ziet een afspiegeling van de maatschappij. Hartstikke leuk.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.