Accountmanager NS Zakelijk

Robbert-Jan

Even voorstellen

Ik help grote organisaties, van corporates tot de overheid, vooruit in hun zoektocht naar duurzame mobiliteit. Ik adviseer hen over hoe medewerkers gebruik kunnen maken van NS als brede mobiliteitsaanbieder. Een mooi voorbeeld van wat NS bijvoorbeeld biedt is NS Go, een dienst waarmee een werknemer zijn reis van deur tot deur plant en alle ritten met fiets, trein en auto plant, boekt en declareert via de NS app.

Mijn werk zorgt voor interessante vraagstukken, zoals deze: door corona werken mensen vaker thuis. Dus waar werkgevers eerst een NS-Business Card aanboden aan medewerkers om full-time naar kantoor te reizen, willen ze nu een alternatief gericht op hybride werken. Dan is het mijn taak om te kijken hoe we als NS het aanbod kunnen laten aansluiten op die wens.

Mijn baan is zo leuk, omdat ik met zóveel verschillende mensen praat. Bijna elke dag bezoek ik een ander bedrijf en dat zorgt ervoor dat ik middenin de samenleving sta. Daarnaast is het ook mijn doel mensen in te laten zien hoe waardevol de voordelen zijn die zitten aan reizen met NS!  

"We zijn niet alleen maar bezig met werk, we lunchen vaak samen of lopen buiten een rondje. Ook gaan we regelmatig Utrecht in voor een borrel en hebben we teamuitjes. Hartstikke gezellig dus!"

Mijn collega's

Het fijne aan mijn collega’s vind ik dat we eerlijke feedback aan elkaar geven. Ons team Grootzakelijk heeft ook een ontzettend leuke dynamiek, waarin we elkaar alles gunnen en we het beste in elkaar naar boven willen halen.

Elke maandag hebben we een kantoordag en pitchen we bijvoorbeeld een klantcase aan elkaar. Zo kan een klant een fiscale vraag hebben gesteld, waar je niet direct het antwoord op wist. Een collega uit mijn team die dit al eens eerder heeft uitgezocht, kan dan inspringen en je verder op weg helpen. Ook gaan we met elkaar mee op klantbezoeken om te kijken hoe de presentatie verbeterd kan worden.

We zijn niet alleen maar bezig met werk, we lunchen vaak samen of lopen buiten een rondje. Ook gaan we regelmatig Utrecht in voor een borrel en hebben we teamuitjes. Hartstikke gezellig dus!  

Leukste moment van de week

Mijn hoogtepunt van de week was de teamdag, met collega’s van mijn eigen team en die van andere zakelijke teams. Ik ben veel onderweg voor mijn werk, dus even samenkomen en elkaar spreken is heel fijn!

Onze taak is om bedrijven en organisaties te adviseren hoe ze gebruik kunnen maken van NS als brede mobiliteitsaanbieder. Per kwartaal stellen we doelen en op een teamdag als deze bespreken we of die behaald zijn. Ook kijken we wat de klant precies nodig heeft en wat dat betekent voor onze prioriteiten voor volgend kwartaal.

Het was een super nuttige dag, die we afsloten met een borrel op wat wij noemen “perron 6”. Dat is een ruimte in Utrecht Centraal van de personeelsvereniging van NS. Je kunt daar terecht voor een borrel en het wordt vaak gecaterd door gepensioneerden die vroeger bij NS werkten. Dat is dus wel bijzonder!  

Onze mensen op kantoor

Kantoor

Bijsturing personeel: van 0 naar 100 in een paar seconden

“Het rennen en puzzelen onder druk is echt fantastisch.” Andrea Verdonk is bijstuurder personeel bij NS. Met haar team is Andrea dag en nacht bezig met bijsturen van het personeel op de treinen. Zo zorgt ze ervoor dat de treinen zoveel mogelijk volgens dienstregeling kunnen blijven rijden als er verstoringen op het spoor zijn. Andrea legt uit: “Als er niets geks gebeurt op het spoor is er niet zoveel aan de hand. Als er echter een trein moet omkeren of storing krijgt, gaan we in ons team van 0 naar 100 binnen een paar seconden. De spanning die daarbij komt kijken is wel gaaf natuurlijk.”

Kantoor

Werken op het Regionaal Besturingscentrum: ‘Ik voel me soms net een brandweerman’

“Als ik heel de puzzel bij elkaar weet te leggen en het laatste stukje valt op zijn plek, dan ben ik toch wel trots.” Bart Vrancken is Logistiek coördinator in het Regionaal Besturingscentrum Rotterdam. Binnen zijn team is hij verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de dienstregeling rond Den Haag Centraal. Bart legt uit: “Ik vergelijk het altijd met de brandweer. Als er niets geks gebeurt, hoef ik niet veel te doen, maar als er wat gebeurt is het gelijk rennen. En dat rennen doe ik altijd met de reiziger in mijn achterhoofd.

Trein
Kantoor

Zowel op kantoor als op het spoor: 'twee totaal verschillende werelden'

“Het zijn twee totaal verschillende werelden, maar dat is juist waarom ik ook zo graag op de trein wilde gaan werken.” Yari de Graaf is zowel Expertplanner Materieel als machinist. Hij is begonnen op kantoor waar hij operationeel leidinggevende is van het team materieelplanners. Met zijn team zorgt hij voor voldoende treinen op elk traject.

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.