Als medewerker van de Kiosk, StationsHuiskamer, Julia’s en de logistiek sta je midden in de samenleving. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat duizenden reizigers snel weer verder kunnen. Dat harde werken waarderen we. Die waardering krijg je terug in de vorm van uitstekende arbeidsvoorwaarden. Al deze voorwaarden kun je terugvinden in de Horeca cao. Op deze pagina is een deel van deze arbeidsvoorwaarden voor je vertaald, van formele, juridische taal naar begrijpelijke informatie.

Je verdient het

Bij NS verdien je een goed salaris. In de vacatureteksten communiceren wij in de meeste gevallen het maximale salaris op basis van een 38-urige werkweek of je kan gebruik maken van onze salariscalculator. Daarmee kun je jouw salaris per uur berekenen. Dit doe je door je leeftijd en het aantal uren dat je per week wilt werken in te vullen.
Afhankelijk van je contract is het ook mogelijk om je overuren direct te laten uitbetalen. Naast je salaris en 8% vakantiegeld (bij een all-in salaris is dat al inbegrepen) krijg je ook nog eens tot 60% korting bij diverse winkels op het station. En om het allemaal nog mooier te maken, kan je na je eerste contract van 7 maanden een vast contract krijgen. 

Nachttoeslag

Als je in de nacht werkt, tussen 00:00 uur en 6:00 uur, heb je recht op een nachttoeslag van 20% op je bruto salaris. Dit geldt als je minder dan 3 uur werkt. Werk je meer dan 3 uur gedurende de nacht dan heb je recht op maar liefst 50% nachttoeslag op je bruto salaris! De nachttoeslag geldt als je minimaal een half uur na 00.00 of vóór 6.00 werkt. 

Privé- en werkbalans

Bij NS Retail bieden we de mogelijkheid om flexibel te werken, met een maximum van 38 uur per week. Of je nu meer of minder uren wilt werken, we streven ernaar om je werk zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw behoeften.
Als onderdeel van ons aanbod krijg je 152 uur vakantie op basis van een fulltime dienstverband, waardoor je voldoende tijd hebt om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Bovendien zijn er op bijna alle NS-locaties stilteruimtes beschikbaar. Deze ruimtes bieden een oase van rust waar je even kunt ontsnappen aan de drukte. Of het nu is om te mediteren, te bidden of om gewoon even tot jezelf te komen.

Sta niet stil

Ruimte voor ontwikkeling en de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op je loopbaan: dat vinden we belangrijk. Wat je wens ook is, in overleg is veel mogelijk binnen NS. Financiële ondersteuning voor opleidingen, trainingen en cursussen gaat bijvoorbeeld in samenspraak met je manager. Natuurlijk denken we graag met je mee en geven we je, zo nodig, advies. Naast het volgen van trainingen en cursussen, hebben we collega’s beschikbaar die naast hun reguliere werk jou kunnen coachen en begeleiden in jouw groei en ontwikkeling.

Horeca Cao

Jouw droombaan in je mailbox?

Mis nooit meer jouw ideale vacature met onze persoonlijke vacature alerts.